Reklama

Reklama

1 Beongaeui gijeok

  • Jižní Korea 1번가의 기적 (více)

Recenze (12)

tombac 

všechny recenze uživatele

I když srovnávat Miracle on 1st Street s Million Dolar Baby je čiročirá blbost, jelikož oba jsou duchem a dějem někde jinde, dovolil bych si to spáchat v případě hlavních hrdinek. A Ha Ji-won u mě i přes svalový a silový deficit nad Hillary Swank vyhrává na body... Jinak Sysel to ve svém komentu vystihl takřka dokonale. Dodám jen, že konec se mi nepříčil a několik okamžiků mě vyloženě nadchlo. Zkrátka Miracle on 1st Street mi na úrovni předložil snad vše, co se mi na jihokorejském filmu líbí, včetně řádné porce dojetí. Pod nálepku "bezva film" se můžu jen podepsat. ()

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanda boxu, ovšem půvabné a zábavné Ha Ji-won už ano a tyto aktivnější role jí vážně sednou. Od samého počátku film působí jako trochu ujetá komedie, ovšem nenechte se mýlit, postupně dojde i na vážné dramatické záležitosti týkající se lidí bydlících ve slumu jehož existence je ohrožena. Místní dětičky jsou zábavné, hlavní ganster rovněž, naše milá boxerka zdatně plní svou roli a i vedlejší romantická linka nijak nezklame. Ovšem svět není pohádka (ač tak závěrečná boxerská scéna vyznívá) a postupně dojde na střet s tvrdou realitou. ()

Reklama

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně pěkné dílko, vysoce nadprůměrné v mnoha směrech. Miracle je mix klasického dramatu, komedie, romantiky a snad i sportovního filmu. A jelikož se na tenhle film stejně budou dívat jen obdivovatelé Asie, tak jistě stačí jen dodat, že jestli někdo umí žánrové mixy podávat stylem, kdy spokojení jsou všichni, tak jsou to korejci. Mně osobně se trochu příčil konec, ale jinak bezva film. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Emoční, vypjaté, smutné, veselé, dramatické, životní. A prostě krásné. Moc zajímavý příběh o chudých lidech, dívce, která se podle vzoru svého otce učí boxovat, skvělé děti hrající si na cestách, bohatí mamoni beroucí si věci i od chudých lidí hlava nehlava a nějaká ta láska. Nevím co bylo emočnější, ale rozhodně mě dostaly plakající trápící se děti. Nevím jak to udělaly, ale já bych jim snesla modrý z nebe. Scény, ve kterých se bořily domečky chudých obyvatelů, byly tak silné, že jsem chtěla někomu ublížit. Ta nespravedlnost. Film, který vás rozhodně a zaručeně dostane. "Znáte píseň o ropuše?" ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Děj, který se odehrává na předměstí Soulu v jednom slumu, je místy dost dojemný, což filmu pomáhá, i když někdy nefunguje jako např. v závěru filmu scéna s pásem šampióna. Obsazení Ha Ji-won mi ale do role boxerky vůbec nesedělo. Film je výborný jen v některých scénách a detailech jako např. házení rajčat, ale celkově je to jen lehký nadprůměr. Naštěstí nás celý snímek provází skvělý korejský humor, takže na pobavení dobré. Za mě plně zasloužených 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Během natáčení snímku si populární jihokorejská herečka Ji-won Ha (Myung-ran) jakýmsi nedopatřením sama zlomila dokonce i nos. Druhý sebedestruktivní incident si na účet agilní herečka připsala během natáčení specifické boxerské scény, během níž naprostým vyčerpáním na několik minut jednoduše omdlela. Její heroické odhodlání ztvárnit svoji roli natolik dokonale vyzdvihl na samotný závěr nakonec i samotný režisér filmového snímku, Je-kyoon Yoon, který přiznal, že mu hereččiny boxerské údery naháněly chvílemi skutečný strach. (Conspi)

Reklama

Reklama