Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

homerr 

všechny recenze uživatele

"Vyznáš se v počítačích?" "Jenom v těch nových..." "Mám pro Tebe dárek: to je nejnovější Adobe 5.1, právě to vyšlo" " Já myslela, že je to hudba" :-) "Budeš po něm chtít prachy?" "Ne, dneska nejsme děvky, dnes jsme za princezny..." Lesk a bída kurtizán je asi všude stejný, zde ve Španělsku v podání nádherné exotické ilegální přistěhovalkyně Zulemy a místní matadorky Caye. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Věrné a nikterak přehnané, milé a osobní. Film ženy nikterak nesoudí, pouze popisuje, zcela objektivně a citlivě, kterak složitý a těžký je život prostitutek, rovněž tak jejich mysl a sny. Velmi příjemný a lidský film, přesto mě nikterak nezasáhl, pustit si to znovu není na škodu, avšak pamatovat si to nadlouho nebudu. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

"Budeš po něm chtít peníze?" "Dneska ne, dneska jsme ze Princezny." Příjemně koukatelný emocionálně-vyděračský kalkul o dvou holkách žijících na dně společnosti. Svou přepálenou vypjatostí a mnoha uslzenými bulvami si Princezny nezadají s kdejakým Íránským trhákem - co na tom, že v našem filmu neustále někdo brečí, hlavně, že cinkne zas nějaký ten fesťákový vavřín, že? A přestože by se obsah vyprávění dal shrnout do jedné věty rozivté, nepřišel mi celý biják jako špatný pokoukání. Zásluhu na tom určitě mají obě hlavní představitelky, který jsou ve svý nekonečný skormoucenosti opravdu přesvědčivý. Ferdnando navíc nepodceňuje diváka a používá zvlátní filmařský tempo, ve kterým jsem se okamžitě zabydlel a ani se mi po těch 113 minutách nechtělo odejít. ()

Berenise 

všechny recenze uživatele

Princezny Caye a Zulema, nie sú žiadne romantické postavy v bielych šatočkách, čakajúce spôsobne doma na príchod toho na bielom koni. Realitou ich denného života je predávanie vlastného tela každému, kto zaplatí za ich služby. Tento film ponúka nazretie do krutého a ničím neprikrášleného sveta žien na ulici, ale nestvárňuje ich ako nepochopiteľné a vzdialené ukážky ľudského zlyhania. Vidíme dve ženy, ktoré život obral o ilúzie, ktoré sa snažia zostať nad hladinou a uchovať si ešte aspoň minimálnu schopnosť mať sny a nádeje, ktoré im pomôžu zostať ľudskými bytosťami. Maximálne autentický stvárnený príbeh, vynikajúce a dôveryhodné výkony hlavných predstaviteliek (najmä Micaely Nevárez) robí z tohto filmu nečakane skvelý zážitok. ()

Laxik 

všechny recenze uživatele

Za devatero horami a devatero řekami, kdesi v zemi španělské, žily dvě princezny. Ale nebyly to obyčejné princezny, protože tyhle musely ve skutečnosti šlapat chodník. Jedna má roztomilé a dojemné řeči, druhá je celá taková roztomilá a dojemná a navíc mi celou dobu připomínala Mášu Málkovou, což je taky pěkná baba. Do toho všeho hraje docela sympatická a padnoucí ústřední písnička. Není to kdovíjaké dílo, ale jde o poctivou práci, která si ocenění zaslouží. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama