Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou žen, dvou prostitutek, dvou princezen. Jednou z nich je Caye – necelých třicet let, dělnická třída, načesaná ofina a snad i přitažlivost. Druhá je Zulema, snědá a roztomilá, dennodenně sužovaná zoufalstvím z toho, že musí jíst trpký chléb vyhnanství. Když se potkají, jsou každá v jiné pozici a v podstatě proti sobě. Svět prostituce totiž jen s nelibostí sleduje příliv přistěhovalkyň. Caye a Zulema brzy pochopí, že i přes jisté rozdíly obě kráčí po stejném vratkém laně. Z jejich spiklenectví se rodí tento příběh. Princezny jsou tak citlivé, že vypovězeny ze svého království, umírají žalem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Berenise 

všechny recenze uživatele

Princezny Caye a Zulema, nie sú žiadne romantické postavy v bielych šatočkách, čakajúce spôsobne doma na príchod toho na bielom koni. Realitou ich denného života je predávanie vlastného tela každému, kto zaplatí za ich služby. Tento film ponúka nazretie do krutého a ničím neprikrášleného sveta žien na ulici, ale nestvárňuje ich ako nepochopiteľné a vzdialené ukážky ľudského zlyhania. Vidíme dve ženy, ktoré život obral o ilúzie, ktoré sa snažia zostať nad hladinou a uchovať si ešte aspoň minimálnu schopnosť mať sny a nádeje, ktoré im pomôžu zostať ľudskými bytosťami. Maximálne autentický stvárnený príbeh, vynikajúce a dôveryhodné výkony hlavných predstaviteliek (najmä Micaely Nevárez) robí z tohto filmu nečakane skvelý zážitok. ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Být prostitukou je z jakéhokoliv pohledu tristní. O tom se může každý přesvědčit v tomto španělském filmu. Ať už z pohledu Caye nebo Zulemi. Dva životy zdánlivě odlišné a přesto natolik podobné. Neschopnost adaptovat se v různých situacích a ponižování se před muži, kteří jím zaplatí pár eur. Přesvědčivé a upřímné ztvárnění sebou nese dobrý příběh o přátelství a o změně, kterou můžu učinit každý z nás. To vše za hudby Manu Chao. Krásné 4/5! ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dve prostitútky - každá iná a predsa sú rovnaké túžiace po tom, že sa z nich stanú "princezné". Jedna túži po normálnom usporiadanom živote, druhá plná nádejí prichádza do Španielska žiť európsky sen... Začalo to sľubne a vyzeralo to na slušnú drámu, ktorá by sa mohla celkom zamotať. Napokon sa tak bohužiaľ nestalo a hoci sa dej vyvíjal, všetko to pôsobilo tak ťažkopádne a viacero dejových vetiev bolo zrazu odstavených (hoci by ma celkom zaujalo ako to pokračovalo). Tematika prostitúcie je nevyčerpateľná studnica, keďže tieto žienky majú často zaujímavý životný príbeh - ale mal som pocit akoby sa pri čerpaní zo studne za každým voda cestou vyliala. Niektoré dialógy a myšlienky boli naozaj pekné, a hlavne tie pozdvihli tento film - až k 3 hviezdičkám. ()

Bast 

všechny recenze uživatele

Krásný film o dvou princeznách, které se (ačkoliv každá z jiných důvodů) živí nejstarším řemeslem a prodávají svoje tělo prvnímu, který přijde... Je to smutný příběh a princezny s krutým osudem jakoby nikdy neměly dosáhnout na svůj kousek štěstí... Možná si řeknete, že je to spíš příběh "ze života kurvy" (jak píše uživatel sta), ale popravdě - proč jsou špatné ony, když nebýt všech těch mužů, kteří platí za jejich těla, by tohle řemeslo vůbec neexistovalo...? Nikdy jsem nechápala, proč holky jsou "kurvy", když udělají sebemenší chybu a kluci ať už udělají cokoliv, ať podvedou svou ženu kolikrát chtějí, ať se vyspí se stovkou prostitutek, tak jsou stejně "borci a frajeři"... Smutný tenhle dvojitý metr, tenhle "double standard"... ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Fernando León de Aranoa a jeho Princesas. Na dlouhou dobu mě dostal tenhle intenzivní příběh o dvou ženách, jež si vydělávají prostitucí. Dvě princezny, španělka Caye a její nová hispánská přítelkyně Zulejma zprvu odtažité až kritická situace je spojí v přítelkyně. Princezny musí mít své sny a přání , aby přežily ! Když se jim ubližuje, jejich svět pláče. Dojemný příběh, kde nejlépe hrála Candela Pena, mě dojmul přes tolik příkoří ještě tolik víry v budoucnost. Po právu mnohokrát oceněný snímek. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Film Princezny byl nominován na 9 cen Goya. Získal nakonec 3: za nejlepší ženskou hlavní roli (Candela Peña), nejlepší herecký objev v ženské kategorii (Micaela Nevárez) a nejlepší píseň (Manu Chao - Me llaman calle). (Estrecha)

Reklama

Reklama