Reklama

Reklama

Re - cycle

  • Česko Re-cyklace (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Ting-yin je spisovatelka píšící o vztazích a lásce. Její čtenáři ji milují a vždy netrpělivě očekávají další knihy. Po rocích psaní a mezinárodních úspěších oznámí na tiskové konferenci změnu. Její nejbližší román bude o zemi mrtvých. Na konferenci dostane otázku, zda bude psát a základě svých zkušeností. Odpoví ano. Do této chvíle však netuší, že vyvolávání duchů, které zažila během školních let nebo pár nevysvětlitelných situacích, které zažila, jsou pouze ukolébavkou pro malé děti... Po příchodu domů se ihned pustí do psaní. Zanedlouho se v jejím bytě začnou dít tajemné, nevysvětlitelné a hlavně děsivé věci. Zpočátku si myslí, že jde o halucinace. Později zjistí, že veškerá hrůza, o které píše, se přenáší do jejího vlastního života. Přestává rozeznávat fikci od reality. Když o svých zážitcích povídá přítelkyni, cítí se jako blázen. Má pouze dvě možnosti. Buď přestat okamžitě psát, nebo pokračovat a dokončit svou knihu i za cenu, že se stanou jednou z postav. Pro Ting-vin existuje jediné řešení, nechat se vtáhnout do světa mimo realitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Vemte 10 deka Silent Hillu, 15 deka Nekonečnýho příběhu, špetku libovolného asijského hororu s podivnou dívčinou v hlavní záporné roli, dle libosti oslaďte dojemnou linkou, přisolte lžičkou romantiky a máte Re-cycle - podivný a místami absolutně nelogický mišmaš, u kterého jsem dvakrát vyletěl leknutím z křesla, jednou jsem klimbnul, jednou se slušně dojal a většinou solidně nudil. V paměti zůstanou některé originální lokace a vizuální stránka, jinak nic, co bych musel vidět podruhé. 50% ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Horor? Ale kdeže! No, možno tak z úvodu. Potom film prejde do nádherných vizuálnych obrázkov a veľmi zaujímavého prostredia ľudského podvedomia. Známy zákon akcie a reakcie dostáva film do nádhernej špirály sebapoznávania a zisťovania dôsledkov ktorými sme možno nikomu fyzicky neublížili, ale ranili sme si nimi vlastné podvedomie. Tiež rozvíjanie myšlienky "čo ak" tak isto snímok radí do kategórie nezabudnuteľných. Niesom síce fanušik hororu a tobôž nie ázijského hororu, no som veľmi rád, že som sa k nemu dostal dostal. Dokonca nebolo treba veľa, aby som nad ním uronil i nejakú slzu. Atmosféra zamrazí, hudba nadchne a dej chytí za srdce. Možno to nieje čistých 5*, no množstvo sklamaní z iných aj slávnejších hororových klasík hrajú v prospech Gwai wik. Posledné upozornenie je v tom, že film sa nedá nadabovať. A ak sa o to aj pokúsia atraktivita a atmosférovosť pôjde exponenciálne dole. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy, ktoré Re-cycle evokuje, tu už spomenuté sú a z nich samozrejme vyplýva žánrová nesúrodosť filmu. Námet je síce fajn, ale pripadá mi skôr ako materiál pre Myiazakiho, niečo, čo by sa viac vynímalo ako animované. Bratia Pangovci totiž silou mocou musia všade cpať svoje trade marky typu levitujúci duch s deformovanou tvárou. Dôležitejšie je ich zábavné spracovávanie v počítači, ako ich logické odôvodnenie. Prvá polovica je horor, tá druhá fantasy s dosť nevydareným melodramatickým záverom. Čím je však ono prítomné strašenie odôvodnené? Nemal by film ako čisté fantasy väčšiu silu? Východné duchárčiny, resp. ich americké remaky sa kedysi snažili opantovať naše kiná, lenže potom nadšenie opadlo, divák zistil, že sa jedná o klasické štúdiové pásové výrobky, kde sem tam natrafíme na zaujímavý kúsok. Pre mňa ním zmätený Re-cycle nie je. Samozrejme nás čaká zaujímavý "šokujúci" dovetok, ktorý však celú záležitosť zachrániť nemôže. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Bratří Pangové nám zpočátku na čelo vloží masivní hřeb tísnivého a depresivního duchařského hororu a silně do něj mlátí kladivem. Místy to nabírá až lynchovského rozměru setření hranice mezi realitou a noční můrou. Pangové duchařinu umí, jenže co předvedli po zhruba 40-ti minutách, to jsem od nich opravdu nečekal. Hororová duchařina totiž plynně přejde do vizuálně rozmáchlé, místy poetické, místy hororové temné fantasy s opravdu dojemným závěrem. Jestliže v počátcích na mě dýchal Lynch, tady bych to částečně přirovnal třeba k Silent Hill nebo temnějšímu Nekonečnému příběhu. Určitě je to to nejlepší, co jsem od Pangů zatím viděl. Každopádně zvláštní snímek, určitě po té vizuální stránce. Po té dějové je to ale trošku slabší.... ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Spíš nežli o čistokrevný horor jde o hodně temnou fantasy s určitými hororovými prvky, v níž se procházíte docela nebezpečnými, fantasmagorickými světy plnými zapomenutých a opuštěných věcí - světy, k jejichž vytvoření přispěla svým dílem i hlavní hrdinka. Jejich obyvateli jsou pochopitelně duchové zemřelých. Chyběla mi silnější a promyšlenější dějová linie a nějaké užší propojení jednotlivých pasáží. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Angelica Lee byla oceněna hongkongsk filmovou cenu v kategorii nejlepší herečka. (Terva)
  • Yuen Ng Fai a Emil Yee získali na mezinárodním filmovém festivalu Fantasy cenu za zvláštní efekty. (Terva)

Reklama

Reklama