Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Hodně působivé drama s ohromně uvěřitelnými, skvěle napsanými a dokonale zahranými hlavními i vedlejšími postavami (děti mě svou přesvědčivostí šokovaly!). Mhmm... to bysme měli suchou definici, a teď něco málo mých niterných pocitů. Je to síla. Skutečně těžce popsatelná síla, která mě zasáhla přímo do srdce (uvědomuju si patetičnost té věty, nebojte, ale prostě je to tak). Silný příběh, plný emocionálně vypjatých chvil, milých epizodek, nejasných náznaků, dokonce i humoru, který se mi moc líbil, zkrátka je to něco, co stojí za to vidět. Věřte mi. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Místy poněkud sterilní milostné drama, kde to občas vypadá, že je na světě víc podivínů, než-li těch normálních, rozumně smýšlejících jedinců. Některé situace se podařilo docela vhodně vyobrazit, jiné zase tolik ne. Místy hluché momenty a relativně pomalé a nezáživné tempo vyšponuje silný závěr, který je scenáristicky promakaný a patřičně mrazivý. Přesto mi Little Children nepřišlo tak kompaktní a zábavné, jako jiné, tématicky spřízněné filmy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MY LIDÉ JSME ZÁZRAK, PROTOŽE SI KAŽDÝ DEN JDEME ZA SVOU PRACÍ A CELOU TU DOBU VÍME, ŽE VĚCI, KTERÉ MILUJEME, LIDÉ, KTERÉ MILUJEME, NÁM MOHOU BÝT KDYKOLIV ODŇATI. ŽIJEME S TÍM VĚDOMÍM A PŘESTO JDEME DÁL. TOHLE ZVÍŘATA NEDĚLAJÍ“..... /// Film, co se zabejvá takovým tím zvláštním silným zmatkem uvnitř, jako by vás unesli mimozemšťani, a pak vás zase bez úhony (o pár hodin později) propustili. Nebo pocity, jako když se váš svět najednou otevře úžasným novým možnostem. Taky jde o hledání svýho bývalýho JÁ, při kterým zjistíte, že je hloupý bojovat s vlastníma touhama, a že nový věci zkoušíme i proto, abychom zjistili, že jsme na živu. A tím vším filozofováním, melancholicky a přesně udeří do těch míst, kde máte bolístky. A protože je to film spíš pro ženský (nebo ženským pohledem?...), povyšuje podvádění na touhu. Pár osudů a finále, který mohlo bejt krásně dramatický. I tajmingem. Jenže se něco nepovedlo. Škoda, protože v tomhle příběhu plnýho dospělejch, co se vobčas chovaj jako malý děcka se může poznat každej. (nebo skoro každej) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou napsal v roce 2004 Tom Perrotta jsem nečetl. 2.) Chtěl bych zdrhnout z domu! (Fotr? Hovno! Manželka!) 3.) Často se hrabu v životě Emy Bovaryové. 4.) Thx za titule ,,Budgie284“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouhou dobu mi tahle exkurze do maloměšťáckého života ležela v myšlenkách. Talentovaný Todd Field opět zdařile konstruuje vztahové drama, zrovna jako ve své prvotině V ložnici z roku 2001. A nejen on, ale řada dalších renomovaných tvůrců má k americkému předměstí co sdělit – hořkosladké společenské drama Ledová bouře (Ang Lee, 1997), existenciální drama O Schmidtovi (Alexander Payne, 2002) nebo naprosto odzbrojující Americká krása (Sam Mendes, 1999), kde tvůrci líčí prostředí a mentalitu maloměsta jako hotové peklo na zemi. Jako něco zchátralého a odcizeného. Americká krása je stejně jako výše zmiňované filmem o zajetí a o útěku z něj. Za dokonalou fasádou se postupně představují lidé, jejichž vzájemné vztahy jsou disharmonické a vyprahlé a osudy zoufalé a ponižující. Zároveň si svoji samotu a zoufalost nedokáží ani sdělit, protože mezi nimi vyprchal i jakýkoli náznak komunikace a vzájemného pochopení. Společnými silami vše pohřbili pod frázemi a nucenými úsměvy pro stejně okoralé okolí. Prvotním zásadním pojítkem je fakt, že se nacházíme v americkém maloměstě, kde manželské páry s potomky žijí život na dálku podobný tomu našemu. Field opět sklízí ze „všech“ stran jen pochvalné ohlasy. Jeho úžasně sebejisté druhé představení nás zavádí do osudů matky a manželky Sarah, která v novém známém vidí šanci na změnu (bravurní Kate Winslet ji dodala uvěřitelnost a lidskost pochybující a chybující ženy – ostatně všechny postavy působí kompaktním dojmem), k tomu nabaluje i další postavy, rodinu zbloudilého Brada, fanatického kamaráda, pedofilního loosera, jeho matku a podobně jako u Mendesova debutu se celým filmem nese svíravý a lehce ironický opar, dávaje tušit nevyhnutelnost (mírně sešroubované) tragédie. Má to atmosféru, jízlivě úsměvné dialogy, i přes přepálenou stopáž spád a silné sekvence, které nesklouznou do uslzeného klišé. Navíc Field nahlíží na své ovečky s upřímným pochopením!! Moc příjemný filmový zážitek. 80%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $5,463,019Tržby Celosvetovo $14,821,658Tržby za predaj DVD v USA $3,666,072 //počet predaných kusov 205,975║ Monotónny, stereotypný život rodičov začne byť zo dňa na deň pestrejší, len treba tomu trošku pomôcť. Režisér Todd Field dokáže vystihnúť presnú dávku napätia medzi manželskými vzťahmi, tak aby nefungovala otravne alebo dokonca presladčene, on proste ide ostro na vec a vystihuje vnútornú podstatu únavnej mysle v partnerských vzťahoch, prípadne u psychicky upadnutých zúfalcoch... Kate Winslet a Patrick Wilson vo svojich úlohách hrajú excelentne, a Jennifer Connelly tam je len na okrasu ale samozrejme, že v rámci príbehu, tak ako ma určenú, napísanú úloha, takže všetko tam funguje tak ako má. "Príbeh vystihujúci život a jeho neresti." Miestami príde až elektrizujúce napätie. /videl v kine: 95%/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • V knižní předloze se postava Patricka Wilsona jmenuje Todd. Ve filmu je přejmenován na Brada, pravděpodobně kvůli režiséru Toddu Fieldovi. (Aknah)
  • Snímek Jako malé děti byl nominovaný na tři Oscary, za adaptovaný scénář, herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a herce ve vedlejší roli (Jackie Earle Haley). Stejný počet nominací v téměř identických kategoriích získali i na Zlatých globech, jen herce ve vedlejší roli vyměnilo Nejlepší drama. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama