Reklama

Reklama

Severní polární záře

  • USA Aurora Borealis (více)
Trailer

Obsahy(1)

Před deseti lety ztratil Duncan po smrti svého otce důvod žít. A nyní ho znovu nalézá při setkání s nemocným dědečkem… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (31)

O´Hara 

všechny recenze uživatele

Je to film pro náročného diváka a ne každému se bude líbit. Osobně z něho mám celkem smíšené pocity. Duncan (Joshua Jackson) si ve snímku hledá místo v životě, což je pro něho nesmírně obtížné. Je fixován myšlenkami na svého mrtvého otce a na své okolí a to je důvod jeho složité povahy, která mi velmi imponovala... ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tuctová nuda, která nepřinesla vůbec nic nového (což by až tak nevadilo), ale ani na okamžik nezabavila, nenaštvala, nerozplakala, nic. Název se táhne celým filmem a tím se i potácí herci. Osazenstvo určitě potěšilo, zejména Juliette Lewis, která zmizela z očí a je jí věčná škoda. Ale to je na film málo, herci by měli být jen třešničkou na dortu, ne? ()

Reklama

Agatha 

všechny recenze uživatele

Na sobotní odpoledne nadstandartní film, jehož kvality se zakládají na výborných hereckých výkonech. Obzvlášť Donald Sutherland hraje mistrovsky. Joshua Jackson a Juliette Lewis tvoří správně ujetý pár. A fascinovala mě stále úžasná Louise Fletcher, jejíhož mistrovského herectví nebylo od Přeletu nad kukaččím hnízdem nikdy více plně využito, což ju obrovská škoda. Film má dost silných okamžiků, které stojí zato vidět a jsem rád, že jsem si ho nenechal ujít. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Vcelku příjemné překvapení. Nenápadný, komorní, volně plynoucí snímek se zajímavým hereckým obsazením. Po dloouhé době jsem měl možnost vidět v akci vrchní sestru Mildred z Formanova Přeletu nad ...... Louise Fletcher, zajímavou roli si zde obdivuhodným způsobem vystřihl Donald Sutherland, další do party je vcelku uvěřitelný a nepřehrávající Joshua Jackson coby Duncan, vzpamatovávající se ze smrti svého otce, hledající si to své místo v životě, resp. hledající samotný důvod proč dál žít a nacházející ho mj. v péči o svého dědečka. Jako třešínka na dortu potom ( pro mě osobně ) Juliette Lewis, které to i v 33 letech zatraceně sluší a ještě návdavkem k tomu, má VELMI slušnej filmovej vkus. Přinést mi DVD-čko Bullitův případ se Stevenem McQueenem, rozhodně bych ji k sobě domů pustil. OK přiznávám, pustil bych ji i bez toho DVD :o) Nejdůležitější u takovýchto typů snímků vždy je, zda-li se tvůrcům ( hercům ) podaří být dostatečně přirozenými, aby jim to divák uvěřil. Toho se zde ( až na pár vyjímek ) podařilo dosáhnout. Žádné útočení na divákovi city, " pouze " citlivě převyprávěný příběh. Ten samotný " srdceryvný " závěr si tvůrci jistě mohli odpustit ( škoda toho ) , nicméně celkový dosavadní dojem ze snímku se jim (v mém případě) zkazit naštěstí nepodařilo, takže výsledkem je velmi solidních 75% ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Tyhle obyčejné neobyčejné dramata mám prostě rád. Krásné zimní prostředí, výborný Donald Sutherland (doufám, že na tom ve stáří nebudu stejně jako on, docela mě to děsilo) a Joshe Jacksona jsem nikde moc neviděl, kromě Dawsonovo světa, odkud ho zná asi většina lidí. Škoda jen, že jsme se nedočkali té polární záře. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama