Reklama

Reklama

Kakurenbo

Obsahy(1)

V ruinách nejmenovaného města se hraje Otokojo - schovávaná, které se účastní vždy sedm dětí. Při každé hře však všechny zmizí. Někdo říká, že za to mohou duchové, někdo že démoni. Jedno je však jisté – děti se už nikdy nevrátily. Jako Sorinča, mladší sestra Hikora, jenž se rozhodl ji najít i za cenu, že bude muset hrát Otokojo. On a sedm dalších mohou začít. Kdo vyhraje? (Zíza)

(více)

Recenze (16)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na vysoké hodnocení jsem očekával od této japonské poněkud netradiční hry na schovávanou skutečné zázraky, o to trpčejší potom byli mé pocity, když naběhly závěrečné titulky. Musím dát za pravdu, že prostředí v němž se děj (hra) odehrává skutečně v sobě skrývá démonické kouzlo při kterém místy skutečně možná někomu běhá mráz po zádech, ale já přece jenom očekával poněkud zdařilejší zpracování oněch démonů. Atmosféra i spád je místy skutečně precizní, ale našel jsem tu i některé pasáže, bez kterých bych se klidně obešel. Ale tak děcka budou určitě spokojené a já si nikdy hru na schovku "Otokoyo" v Japonsku nezahraju. 60% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Kvalitní grafika, výborná hudba, velmi zajímavý, mytologií načuchlý příběh, jehož konec se mi líbil. Ale nezachá to po sobě větší stopy. Uvidíte to, řeknete si: "Wow, to bylo pěkný, tajemný!", vypnete to a zapomenete. Nejpůsobivější zřejmě je to, že nikdy neuvidíte obličej postav, nebo je to alespoň velmi zajímavé. ^^ ()

Reklama

Naslund 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí Kakurenba se mi zpětně vybavila Cesta do fantazie, která byla dost pravděpodobně částečnou předlohou. Je mi trošku líto, že snímek není o pár desítek minut delší, protože jediné, co mu schází, je právě soužití se s hrdiny, aby se časem bylo o koho strachovat. Lepší dlouho trvající napínavou atmosféru jsem dlouho neviděl. Anime se opírá především o skvělou tmavou animaci a ideálně hororové ozvučení. S 24 minuty se asi těžko dá provést něco lepšího. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Tajemné uličky, temná zákoutí, staré rozvrzané schody, blikající neony, pět vraždících démonů, sedm dětí a neodhalené tajemství hry Otokojo. Určitě nechybí lákavé téma a skvělá atmosféra, povedená animace a stylová hudba, což ve výsledku navodí strašidelnou atmosféru. Je pravda, že filmu něco chybí, něco, co by film posouvalo do hlubších rozměrů, ale do těch 24 minut bylo vtěsnáno vše, co se dalo. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Originálna 20 minútovka pri ktorej sa divím že ešte neprišiel niekto kto by ju adaptoval a urobil z toho celovečerný hororový film. Na jednej strane by som si to určite želal, no na druhej musel by to byť režisér lepšieho kalibru aby sa z toho nestala ďalšia tuctová rozťahaná nuda. Tú správnu temnú atmosféru to dostalo síce až ku koncu ale o to viac som si ho potom vychutnal lebo sa mi fakt že ľúbil. Škoda že to tak nebolo úplne od začiatku. Aj tak ale chválim.Velice dobrý kraťas. 80 percent. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama