Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

65% ?? Tohle je nejlepší seriál všech dob! Namouduši. U ničeho jiného se tolik nebavím. od 2. sezóny mu není co vytknout. Samozřejmě originální znění mu hodně přidává, u tohohle typu seriálu obzvlášť. Uvidíte, pochopíte. Dal bych i 10*! Doplnění: S dalšími díly a sériemi je seriál lepší a lepší, na Psych prostě nedám dopustit, a šestá série je naprosto skvělá! Zvlášť poslední noirový díl Santabarbaratown! ()

Drunk_Queen 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je neskutečně všímavý Shawn Spencer, který má tuhle schonost po tátovi, který ho v téhle schopnosti zdokonaloval. Kvůli tomu, že řeší vraždy lépe než policie se vydává za jasnovidce. Pak je tu jeho nejlepší kamarád Burton ,,Gus" Guster, který má neskutečný čich, ale z mrtvol se mu chce zvracet. Nedílnou součástí jsou také detektivové - Carlton ,,Lassie" Lassiter, který Shawna upřímně nesnáší, nejradši by ho zabil a moc rád by se ho zbavil, a Juliet ,,Jules" O'Haraová, která Shawnovým teoriím docela věří. Tyhle všechny vede šéfka Karen Vicková a Shawna usměrňuje jeho otec Henry.Tihle se společně postarají o kopec zábavy, ale největší zásluhu na tom stejně mají Shawn s Gusem. Jejich dialogy a slovní přestřelky jsou úžasné a Shawnova jména pro Guse jsou legendární (skvělé jméno, G-koblížek, že? :D). Zápory odjely v ,,Borůvce", takže hledat je nemá cenu. 100% ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Psych má svůj vlastní velmi svébytný styl, založený samozřejmě na "daru" hlavního hrdiny, ale do značné míry také na jeho pro mě dost nesnesitelném zastydle pubertálním způsobu života a chování k ostatním i k sobě samému. A tím bylo řečeno to hlavní - když se se Shawnem nemůžu ztotožnit, těžko budu s kdovíjakým nadšením sledovat jeho často dost náhoďácké eskapády se "čtením myšlenek", a takové ty vážnější momenty ze života, zejména pak rozmluvy s otcem (mimochodem výborné scény) mě už nijak zvlášť nepřesvědčí, abych se na to díval nebo se nedejbože stal fanouškem tohohle pro spoustu lidí naprosto pochopitelně vynikajícího seriálu. Ode mě 60%. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Čím víc na to koukám, tím víc se mi to líbí. Jsem rád, že jsem tomu dal šanci. Po prvních dílech to vypadalo jako trapná, rádobyvtipná kriminálka. Ale po první sérii, která se fakt nepovedla přišla serie 2,3,4 ty se mi fakt líbí. Neni to uplnej vrchol kriminálek ale je to prdel a případy taky nejsou tak špatný. A to se cení. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Nový detektívny seriál, ktorý ak by sa objavil pred pár rokmi, bol by zaslúžene zožal mnohé ovácie, ale dnes na preplnenom televíznom trhu s detektívnymi a kriminálnymi seriálmi predstavuje relatívny priemer. Hlavným problémom a nielen tohto seriálu je ponúknuť divákovi nielen inovatívnosť pri vyšetrovaní , ale hlavne napínavé a zaujímavé ( niekedy až bizarné) prípady. Prípady sa mi zdali najväčšou slabinou tohto seriálu a nezachráni to ani rôznorodosť jednotlivých postáv a vtipnosť hlavných hrdinov (nie vždy najpodarenejšia). Najviac ma vždy pobaví vzťah hlavného hrdinu a jeho otca a trocha negatívne vnímam zas to šaškovanie pri vyšetrovaní ( tzv. “psychotronické záchvaty“). Po odsledovaní zopár dielov je seriál veľmi stereotypný, ale napriek tomu príjemne sledovateľný ak človek od neho nič neočakáva. ()

Galerie (762)

Zajímavosti (19)

  • Úvodní skladba „I Know, You Know“ je od Friendly Indians, kapely hlavního tvůrce seriálu Steva Frankse. (Avicii)
  • Jedná se o první remake epizody v rámci jednoho seriálu v televizní historii. Konkrétně se jedná o remake epizody Zataženo s možností vraždy (2007). Důvodem remaku byla dle hlavního představitele seriálu Jamese Rodaye Rodrigueze skutečnost, že původní díl byl herci i zbytkem týmu považován za nejslabší. Dle nich chyběl dílu ten správný druh humoru, který je pro seriál charakteristický. (kkomtu)
  • K tomuto dílu existuje více natočených alternativních závěrů, ze kterých si fanoušci seriálu nakonec pomocí hlasování vybrali ten hlavní. (kkomtu)

Reklama

Reklama