Reklama

Reklama

Agentura Jasno

(seriál)
  • USA Psych (více)
Komedie / Krimi / Mysteriózní
USA, (2006–2014), 86 h 32 min (Minutáž: 41–87 min)

Tvůrci:

Steve Franks

Hrají:

James Roday Rodriguez, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(120)

Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (130)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Videl som skoro celú prvú sériu, čo ja na moje pomery u detektívneho seriálu obdivuhodná výdrž. Seriál evidentne naskočil na vlnu geniálnych detektívov/doktorov typu Monk alebo Dr. House, ktorý sa na vás len pozrú a už vedia, že ste vinný. Už len prísť na spôsob jak ste zločin spáchal. Ústredné duo je sympatické a vtipné. Neviem si predstaviť jak mohol ten koncept vydržať na rovnako zábavnej úrovni 8 sérií, ale to bude asi len môj problém. Veď všetky možné odrody CSI sú nekonečnejšie ako telenovely. Toto je rozhodne jeden z tých lepších detektívnych seriálov hlavne vďaka komediálnemu pojatiu. 6/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Psych má svůj vlastní velmi svébytný styl, založený samozřejmě na "daru" hlavního hrdiny, ale do značné míry také na jeho pro mě dost nesnesitelném zastydle pubertálním způsobu života a chování k ostatním i k sobě samému. A tím bylo řečeno to hlavní - když se se Shawnem nemůžu ztotožnit, těžko budu s kdovíjakým nadšením sledovat jeho často dost náhoďácké eskapády se "čtením myšlenek", a takové ty vážnější momenty ze života, zejména pak rozmluvy s otcem (mimochodem výborné scény) mě už nijak zvlášť nepřesvědčí, abych se na to díval nebo se nedejbože stal fanouškem tohohle pro spoustu lidí naprosto pochopitelně vynikajícího seriálu. Ode mě 60%. ()

Reklama

togaf 

všechny recenze uživatele

Shawn a jeho parapsychologické "schopnosti" mě vždycky rozesmějou. Je to jeden ze seriálů, který má každý díl natočený podle šablony - zážitek z minulosti-současnost, ve které se děje něco odkazující na zobrazenou vzpomínku-řešení-chyba v řešení-vyřešení díky parapsychologii.Konec. Ale je to zábava. ()

sAreOn 

všechny recenze uživatele

Styl Psych se nemůže zamlpuvat každému, proto i to poměrně nízké hodnocení, ale pokud od seriálu nebudete čekat nic světoborného, pouze se budete chtít pobavit a nebude vám vadit jeho styl, dočkáte se zasloužené nadílky v podobě nečekáně hloupě komických situací a popkulturních narážek. Pro mě jednoznačně perfektní seriál na odreagování :) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina Shawn byl od svého svérázného otce od dětství veden k pozorování důležitých detailů, rozkrývání psychologických triků, rozvíjení analytického myšlení atd., čehož využívá k řešení detektivních případů. Na tom by ještě nebylo nic moc, co by "Psych" výrazně odlišovalo od tuctů jiných seriálů. Jenže Shawn není - jak by se dalo čekat - žádný nafrněný narcis, opájející se svou neklamnou racionalitou. Je to rozverný dandy a recesista. Čistě z hecu se vydává za psychotronika a zmatenou policii vodí k dávno rozumem objeveným stopám na základě svých tajemných "vidění". Tím se jednak královsky baví, druhak postrkuje spravedlnost tam, kam by se poslepu nikdy nedoklopýtala. Dáte-li tomuto milému seriálu šanci a přečkáte malinko těžkopádný pilot, bohatě se vám odmění. Kombinuje detektivku, jemný humor a opar nadpřirozena v tak vyvážené míře, s jakou jsem se nesetkal od starého Randalla a Hopkirka. 80% ()

Galerie (762)

Zajímavosti (19)

  • Pod hlavní tanečnicí Minou (Azita Ghanizada) se propadá jeviště, když tančí rychlé otočky. V záběru na její nohy je vidět, že při nich poskakuje. To ale nemohou být skutečné otočky, které by v takové situaci tančila. Aaja Nachle je totiž choreografie založená na břišních tancích a klasickém tanci kathak, kde se otočky tančí tak, že jedna noha dělá miniaturní kroky téměř na místě a druhá noha ji obchází, případně na zem nestoupá vůbec (podobně jako v baletu). Kromě toho je při skákavých otočkách nesmírně těžké udržet rovnováhu. (Ezis)
  • James Roday a Maggie Lawson v čase natáčania seriálu tvorili pár aj v súkromnom živote, avšak neskôr sa rozišli a Maggie sa v roku 2015 vydala za herca menom Ben Koldyke. (SaraSoldier)
  • Ananas je "on-screen" ve většině epizod. (ČSFD)

Reklama

Reklama