Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý kriminálnik Tae-sik je prepustený z väzenia. Vracia sa späť po 10 rokoch a je z neho úplne iný človek. Pokúša sa zabudnúť na minulosť a krivdy, ktoré napáchal ľuďom, lenže pred minulosťou sa ukryť nedá. Jeho matka vlastní reštauráciu uprostred pozemkov, na ktoré má zálusk arogantný boss mesta, aby tam mohol postaviť zábavné stredisko. Lenže ona odmietne svoj pozemok predať. Taek-sikovi a jeho rodine začnú robiť bossovi gangstri nepríjemnosti a on stojí pred rozhodnutím vysporiadať sa s problémami spôsobom, akým by to riešil pred 10 rokmi. Lenže to by porušil krédo nového života: „Prestanem piť, nebudem sa biť a nebudem plakať.“ (badygorila)

(více)

Recenze (22)

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Přenádherně zahraná poezie života o změně lidského charakteru. Všechny minulostní cesty se nakonec spojí a hlavní hrdina nemá kam utéct, i přestože zkusil změnit na sobě úplně všechno (přestat kouřit, bít se, pít alkohol a hlavně přestat dělat věci nelegálně). Nejvíce uspokojující je určitě vidět hrdinu jít na vrchol svých cílů zapřením svojí minulosti a nejvíc bolestivé je vidět jeho pomalý pád do stejného dna. Korejci vezmou ohrané téma a vždy to přemění v něco naprosto divácky úchvatného a srdcervoucího. Výborně napsaný scénář s nejlépe gradujícím finále. I přes výraznou absenci násilí a brutality se jedná o jeden z nejpovedenějších filmů z JK produkce. Více podobných počinu bych jedině rád uvítal, ale určitě ne v rukou jiných států, kde by se přemítalo několikrát viděné klišé. V tomhle ohledu si Korea drží velkou hrdost ke své filmové distribuci a zde to dává příkladem hodně okatě najevo. Jedna projekce mi určitě nestačila a věřím, že s vyšším rozpočtem na danou dobu by se jednalo o něco i vizuálně strhujícího. Pět hvězd. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že v originále vypustí postavy z úst v určitých situacích takové pochybné hlody, jaké jsou k nalezení v titulcích, takže jsem se k tomu rozhodl při hodnocení filmu nepřihlížet. Byla by škoda kazit si tím toto jinak nadprůměrné akční drama s bezchybným formálním zpracováním a několika silnými momenty. Uznávám, že někomu nemusí sednout panická obava a úcta gangsterů k člověku, jenž byl podstatnou část svého života za mřížemi, ani podvratná hra tvůrců s divákovým očekáváním. Korejci umí být nečitelní a překvapit. Několikrát jsem byl na vážkách, zda kladně nebo záporně, ale rozuzlení mě ujistilo, že 7/10 zaokrouhlím nahoru. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Hm, nejsem typ co by akčním filmům naděloval plná hodnocení, tady jsem to nejprve udělal, ale pod tíhou dalších shlédnutých snímků nakonec jednu hvězdu ubírám. Nicméně snímek mne chytnul od samého počátku a než jsem se probral, byl jsem v půlce filmu - působivé dojemné drama s příměsí akce i koneckonců nějaké té romantiky, a ani humor se tu neztratí. Vypíchul bych herecký výkon hlavního hrdiny, ačkoli ani jeho lehce potrhlá mladší "sestra" nezůstala příliš pozadu. 85% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sunflower je Korejská gangsterka,která pojednává o gangsterovi Tae-sikovi,který je propuštěn z vězení a vrací se zpátky do města žít v malé restauraci se svou Matkou a sestrou,kde žije místní Boss,který má zálusk na jejich restauraci a budou jim po celý čas působit trable.Film je převážně Drama s velmi skvělou zápletkou. Hlavní protagonista drží své předsevzetí z vězení, že už nikdy nikoho nezbije, a tak místním Gangsterům bude vše procházet a Tae Sik dostane hodněkrát slušně na prdel!! Krásné,dojemné a v závěru slušně akční. Doporučuji všem! ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Už nějakou dobu vím, že Rae Won Kim je Pan herec a touto rolí mi to jenom potvrdil. I když jsem čekala mnohem víc akce, jsem ráda, že to bylo takové, jaké to bylo. Ani by mě nenapadlo, že by revenge mohla být pojata tímto způsobem. Bylo tu i několik dojemných částí, kdy jsem musela mrkat opravdu intenzivně. 4,5* ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama