Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zatímco první díl vyprávěl o Georgeovi a Kathleen Lutzových, kterým se v roce 1975 podařilo utéct z nebezpečného domu, druhý díl se vrací do roku 1974, kdy byla v amityvillském domě vyvražděna rodina Montelliových. Film zachycuje, co hrůzné noci předcházelo a odhaluje kořeny smrtící posedlosti, která zatemnila mysl chlapce zneužívaného temnými silami, ovládajícími dům postavený kdysi vůdcem sekdy vyznavačů ďábla... (ScreamJay)

(více)

Recenze (83)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému, resp. predchádzajúcemu dielu je to mnohonásobné zlepšenie. Kým vtedy sa vo filme prelievala zväčša nuda zľava doprava, tento film je mrazivá pecka s tak hustou a strašidelnou atmosférou, že by sa z nej dali nakrájať ďalšie 3 horory. Snímok, ktorý vo vás NAOZAJ VYVOLÁ STRACH. A takých je málo. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že horory z 80 rokov na mňa veľký dojem nerobia, o tomto môžem povedať, že je jedným z mála čo dokázal vôbec zaujať. Obrazne povedané, "3.15 zomrieš 2" rozpráva opäť príbeh o dome, kde sa nasťahuje mnohopočetná rodinka. Do jedného s členov vstúpi diabol, ktorý ho prinúti vyvraždiť celú rodinu. Boj rodinného kňaza s diablom prevteleným do mladého chlapca môže začať. Pokiaľ niekto čaká vyvražďovačky na úrovni talianskych zombie hororov 80 rokov či lakačky ala Paranormal Activity, tak klope na nesprávne dvere. V tomto horore režisér vsadil na atmosféru, ktorá hororom z dnešnej doby tak veľmi chýba. Napriek nie najlepším efektom, jedna z posledných scén skutočne excelentná. Záver síce predpokladaný, ale keď sa strojom času presuniem do doby kedy tento horor vznikol - musela to byť pecka na pohľadanie. ()

Reklama

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Druhý diel je fakt vynikajúci! Stopáž sa skrátila o 20 minút, čo filmu iba pomohlo. K tomu sa akcia rozbieha hneď po prvých minútach filmu a nemusíme absolvovať hlúpe začiatočné klišé tohoto hororového subžánru. Akcia je tu oveľa lepšia, tvrdšia. Veci lietajú cez celú izbu, taniere sa rozbíjajú, ceruzky píšu nemravné veci atd. Samozrejme ocko to všetko zvalí na deti. Hlavným hrdinom je najstarší z detí. Vyzerá to tak, že malo ísť o prequel ku jednotke, no akosi tu nie sú dodržané niektoré veci. 1. Mal sa podobať, na hlavného hrdinu z jednotky. 2. Polícia ho mala nájsť v bare. Nestalo sa tak, takže nech si každý spraví názor sám, či je to prequel, alebo nie. Koniec ma veľmi nadchol, prepáčte že to prezradím, lebo sa podobal trochu na exorcistu. Škoda tej trápnej masky na konci. Celá séria "Amityville": The Amityville Horror (1979), Amityville II: The Possession (1982), Amityville 3-D (1983), Amityville: The Evil Escapes (1989), The Amityville Curse (1990), Amityville 1992: It's About Time (1992) , Amityville: A New Generation (1993), Amityville: Dollhouse (1997), The Amityville Horror (2005). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborného původního strašení v Amityville má přesně ty neduhy, kterým se první díl dokázal vyhnout- mrazivá atmosféra musela ustoupit méně či více povedeným trikům a hlavně- přehrávající herce, hlavně posedlý synáček malinko tlačil na pilu. Přesto je i The Possession kvalitním členem rodiny filmů o posedlém baráku (btw ten v Amityville je vskutku vymazlený, především ty podkrovní okna, jež evokují hrozící oči), s pro mě překvapivým dějem- noční vyhlazovací rodinné inferno přišlo dřív než jsem čekal :-) a s především výbornou kamerou- když se herci dívají někam za kameru, vypadá to, jakoby vám koukali za záda a vy tak máte pocit mrazení zaručen :-) Slabší 4* ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Tak takhle ano, druhé pokračování Amityvillu je díky odvážnějšímu scénáři a skvělé Damianiho režii ještě lepší než výborná jednička. Rosenberg pracoval s náznaky a tajemnou atmosférou, Damiani atmosféru ještě zhutňuje a zlo definuje ďábelskou posedlostí nejstaršího syna nešťastné Montelliovy rodiny. Sice přitom jednoznačně vykrádá Exorcistu, ale nikterak mi to nevadilo, proč taky, nejmenuju se William Friedkin a neoriginálnost není něčím, co za každou cenu pranýřuju, nota bene když je ta kopírka takhle vydařená. Damiani prostě daleko víc tlačí na hororovou pilu a ten řez je opravdu hluboký a čistý. A jen tak pro zajímavost, zatím jsem viděl čtyři části téhle série a musím říct, že jsem se dosud nesetkal s natolik nekontinuální filmovou sérií. Ani dvojka není výjimkou, má býti prequelem k první části, ale události již předestřené právě tam, se zde odehrají poněkud odlišně. Avšak tenhle detail mi vůbec nezkazil nadšený dojem a pálím zaslouženou pětku. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Závěrečná scéna s explozí je skutečná. Vysoce výbušné chemikálie během natáčení údajně selhaly a v záběrech můžeme vidět hořící stranu domu. (Epistemolog)
  • Ve stejném roce 1982 byl propuštěn scenárista Tommy Lee Wallace, který v té době psal a režíroval neslavně proslulý Halloween III: Hon na čarodějnice. Oba filmy byly pokračováním snímku 
    Horor v Amityville (1979). (Epistemolog)
  • Adresa Amityville domu ve filmu je 112 Ocean Avenue, Amityville. (Epistemolog)

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Reklama

Reklama