Reklama

Reklama

Bratři Lu

všechny plakáty
Animovaný / Pohádka / Krátkometrážní
Sovětský svaz, 1953, 29 min

Obsahy(1)

Sovětský barevný kreslený film podle čínské pohádky o podivných vlastnostech a osudu tří bratří. (FILMOVÝ PŘEHLED 46 / 1954) (oficiální text distributora)

Recenze (2)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve své době byli Bratři Luové mimořádným počinem na poli animovaného filmu a ukázali možnosti nastupující sovětské animátorské školy. Film bodoval nejen zajímavou animací, ale především příběhem a exotickým prostředím dálného východu. Sověti nikdy neovládali umění propagace a obchodu, takže se povědomí o často mimořádných animovaných filmech v poměru k průměrným disneyovským groteskám nikdy nerozšířilo a tenhle snímek upadl v zapomnění. Dnes už je v souvislosti s překotným vývojem celovečerních animáčů poněkud překonaný právě po animační stránce a propracovanosti scénáře, ale stále jde o vysoce nadprůměrnou záležitost. Celkový dojem 80%. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Chlapci trojčata a každé z nich vybaveno do života jednou kouzelnou vlastností. Vzhledem k tomu, že jejich matka byla naprosto obyčejný člověk, stálo by u těch tří za to, zapátrat po otci. Každopádně ti dva malí kozlíci jsou nepřekonatelně roztomilí. Co to mají v té Číně za pohádkovou rybu, že může žít ve slané i sladké vodě? Ryba, která se vyskytuje tady, se objevila i v pohádce Brzy bude déšť a tam se plácala ve vyschlém jezírku. ()

Reklama

Reklama