Reklama

Reklama

Jednotka příliš rychlého nasazení

  • Česko Úsvit policajtů (více)
Trailer 2

VOD (1)

Seržant Nicholas Angel absolvoval školu s vyznamenáním a brzo si získal respekt i oblibu u lidí v londýnských ulicích. Dostal medaili za statečnost, devět ocenění jen za poslední rok ve službě a dosáhl většího počtu zatčení než kterýkoli jiný policista. Je prostě ze všech nejlepší a to začne vadit jeho kolegům i nadřízeným. Nicholas je převelen do malé vesničky Sandford. Z nové situace je hodně zklamaný, přesto začne své povinnosti plnit hned po příjezdu. Nejenže si svým přístupem získá opovržení místních policistů, navíc je považován za hlupáka. Jediný, komu se Nicholas zalíbí, je dobrácký strážník Danny. Po krátkém Angelově pobytu se v městečku s nulovou kriminalitou rozběhne kolotoč smrtelných nehod. Jediný, kdo v tom vidí něco daleko většího než souhru nešťastných náhod, je právě seržant Angel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 364)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie pro každého s "akční minulostí", jen se nemůžu zbavit dojmu (stejně jako u Soumraku mrtvých), že z daného námětu šlo dostat ještě víc. Chyběla mi zajímavější zápletka a hlavně pořádné hlášky, které k akčnímu žánru prostě patří (viz Smrtonosná past 4.0). Oproti předchozímu Wrightovu filmu každopádně posun vpřed, takže se na další počin zatraceně těším. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Nejočekávanější film roku, od kterého jsem nic jiného než jasnou pětihvězdičkovou podívanou opravdu nečekal. Jak bych také mohl, předchozí práce tohoto tvůrčího týmu je moje nejoblíbenější komedie nového tisíciletí. Jenže nakonec jsem vlastně spíše zklamán, nadšení mi vydrželo jen po celou první rovinu příběhu, kdy tvůrci nasadí nevídané tempo a kadence vtipů je opravdu šílená. Tahle část uteče rychleji než stačíte říct Hot Fuzz. Hrdina je najednou z města ve vesnici roku a během prvního dne ji obrátí naruby. A právě tady skončilo mé nadšení. Edgar Wright se uchýlil k nadměrnému používání kamerových triků, čímž pouze maskuje nedostatky scénáře. Epizodní forma totiž není pro vyprávění koherentního příběhu zrovna vhodná. Ten sled epizodek sice úžasně baví a slepá místa bych hledal jen velmi těžko, ale na druhou stranu by to chtělo scény více pospojovat, i když by to bylo částečním roztržením pevně nastoleného temporytmu. Druhá část a kriminální rovina také stojí za to, zejména její rafinovatnost (v rámci komedie samozřejmě, takováhle krimi-rovina by jinak neobstála), vraždy, které se tváří jako náhody a všichni tomu samozřejmě věří, jen seržant Angle ne. Ten totiž nedokáže pochopit, že prodavačka upadla na nužky a ten muž co od ní utíkal byl jen nevinný zloděj kaktusů. V této části je také naplno rozvedena konfronatace mezi hrdiny ("neříká se nehoda, ale srážka automobilů") a v mnoha místech až absurní humor (jednoslovné Angelovi odpovědi) funkční hlavně díky neustálému opakování. Závěrečná řežba není tak úžasná, jak tu většina tvrdí, ale hodně se jí vyplácí jistá doslovnost a citovanost kultovních akčních snímků. Zejména kněz je opravdu úchvatný. Závěr je neskutečně bizarní, a to ať se jedná o vyvrcholení zápletky nebo tu již výše zmiňovanou bitku a smát se opravdu budete. Edgar Wright několikrát dokazuje, že má nakoukáno a cituje ať již klasické detektivní romány nebo známé akční snímky. Jenže bohužel, ať jsem se smál jakkoli a opravdu se bavil, nemohu - ač bych rád - to absolutní hodnocení dát. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem Soumrak Mrtvých, takže nemůžu soudit, jestli je styl Wrightových parodií/poct prostě takový nebo jenom tady nějak nezafungovala ta "chemie", ale při modrých očích Cate Blanchett (víc toho z ní neuvidíte, ale je to ona) - tohle není moc legrační komedie. Humor stavějící na absurdním zasazení monstrózní střílečky na poklidné venkovské náměstíčko byl v podobném duchu daleko lépe zvládnut v Red Dwarfovi (zdravíme Jane Austenovou). Jistě, nápad hlavní zápletky se tak stal velmi originálním a svým způsobem vtipným, ale nějak na mě prostě víc zapůsobila prostá Peggova komika stojící na Angelově nonstop zaujetí pro poslání policisty - viz scéna s již zmíněnou Cate Blanchett. Různé pocty videoperlám akčního žánru jsou povedené, ale je to jen na takové lehké ušklíbnutí. Nahlas jsem se smál jen labuti, některým brutálním úmrtím, znechucenému ksichtu Billa Baileyho a naprosto nechutné inscenaci Romea A Julie. Při nemalých očekáváních je to na dvě hodiny poněkud málo, a tak, i když si cením třeba špičkového Timothyho Daltona, nepůjdu přes 60%. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.0/10] | me: Pôsobivé :) ... Dosť dobre namakaná paródia s podstatnou dávkou humoru, ktorá miestami núti zamyslieť sa nad tým o aký typ filmu vlastne ide ... odpoveď nenechá na seba dlho čakať ... Silný záver správne vygraduje celkový dojem. Ukážka toho, že aj paródia môže byť spracovaná zaujimavo zábavne a pritom absurdne ako sa patrí. O to zaujimavejšie, že sme celý čas v Anglicku :) Totálna spokojnosť. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Snažila jsem se na filmu najít tolik pětihvězdičkového pozitivního nadšení jako většina z vás, ale ... ale prostě nenašla! no ... Britský humor je tak specifický. Simon Pegg byl v roli neohroženého policisty k zulíbání a ta trpělivost, se kterou přijímal rozkazy a nebo se kterou odpovídal na otázky žáka pomocné školy alias dobráckého policisty Dannyho, byla obdivuhodná. Patrně tomu potřebuji dát čas ... nechat to uzrát a pak se znovu podívat. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (46)

  • Je zajímavé sledovat hudební složku, kdy při požáru hraje skladba "Fire" nebo při představení "Romea a Julie" hraje stejnojmenný song od skupiny Dire Straits. (don corleone)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Simon Pegg píše nový Star Trek

Simon Pegg píše nový Star Trek

22.01.2015

Britský komediální herec Simon Pegg dávno není jen komediálním hercem. K režii se ještě nedostal (a kdo ví, jestli o to má vůbec zájem), už ale stihnul nasbírat spoustu scenáristických zkušeností.… (více)

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

Michael Douglas je marvelácký Ant-Man

15.01.2014

Žili jste v dojmu, že mravenčí superhrdina, jehož nám za rok a půl představí Edgar Wright, našel svého představitele v Paulu Ruddovi? To nejste zdaleka sami, režisér Scotta Pilgrima nebo Jednotky… (více)

Reklama

Reklama