Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velkolepá fantasy o věčné lásce plná fascinujících triků, bojových umění a šermířských soubojů. Yi-Gwak je slavný lovec démonů. Osud mu připravil strastiplnou cestu. Během života ztratil mnoho přátel, ale největší ranou byla smrt jeho lásky, nevinné dívky Yon-hwa. Yi-Gwak vstupuje před bránu nebe, místo, kde žijí démoni a duchové, kteří nebyli vpuštěni do nebe. Chce tam najít svou milovanou a pokusit se vrátit ji zpět na Zemi. Netuší, že nejsilnějšího protivníka potká teprve zde. Jeho zesnulý učitel Ban-chu se stal temným vládcem… Legenda o věčné lásce a odvaze, která boří hranice mezi nebem a zemí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (88)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jsa pod nejmenovaným vlivem jsem od tohohle filmu moc nečekal, a možná i proto mě výsledek tolik nadchnul. Poletování je tu sice na můj vkus až přespříliš, ale děj dává smysl a odsýpá; přítomná romantická složka má hluboké podklady; a akce, potažmo triky, je rozhodně na takové úrovni, aby si každý kdo nehledá pixel mimo ale sleduje dění přišel na své. Ale co u mě vyhnalo plný počet, byl závěr. Tohle já můžu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predstavte si Aragorna, ako sa celkom sám vrúti na Pelennorské polia - a suverénne sa preseká húfmi orkov až k bráne Minas Tirith. A bude to natočené tak, že tomu uveríte. Tak to je úžasná záverečná scéna tohto filmu, v ktorej sa hrdina sám postaví armáde démonov a za asistencie parádnej bojovej choreografie a špičkových trikov ich niekoľko sto rozseká na prach. Niečo také som ešte nevidel. Škoda, že aj zvyšok filmu nie je taký úchvatný, veľmi dobré akčné výjavy sú prekladané pomerne vlažnými scénami, z ktorých majú sršať emócie, ale srší z nich len nuda. Príbeh nie zlý, spracovanie profícke, ale niečo tomu chýba - asi herecké výkony, ktoré by viac chytili za srdce. ()

Reklama

fmash 

všechny recenze uživatele

Hodně létání na lanech, hodně šermování, opravdu hodně buddhismu. Tedy co se mytologie týče; o žádném zenovém rozjímání tu nemůže být řeč. Spousta hezkých obrazů (bohužel jsem to všechno už někde viděl), ale u triků by méně kvalitnějších bylo více než hodně sporných, příběh je pro děti a postavy nejsou extra sympatické. A propos pro děti - je to vlastně prostinká pohádka, ale mám v laboratorních podmínkách odzkoušeno, že pro jinochy i starce je dějová linka příliš roztřepená a nepřehledná, až leckdo ztrácí nit (a tím i zájem). Když o tom tak uvažuji, začínám váhat, jestli se těmi třemi hvězdičkami nepasuji mezi nekritické obdivovatele žánru... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuálně strhující, dějově zajímavé a emočně trošku udušené. Hudba výborně dokresluje, již tak vynikající kontrastní záběry, na které se pěkně kouká a nejednomu divákovi připomenou Pána Prstenů. Příběh je nápaditý (Mezinebe), ovšem emočně na mě moc nepůsobil, proto 4**** , po Akční stránce povedené. Pohádková podívaná, při které jsem se hrozně těšil na každou scénu s krásnou Tae-hee Kim a závěrečný boj, který rozhodně stál za to. Opravdu povedené, byly také wuxia scény a smrt v Mezinebi. Výborná výprava a kostýmy. 75 % ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Yi-Gwak je lovec démonů a když ztratí milovanou dívku, vypraví se pro ni až do nebe, aby ji znovu našel. Jenže skončí v mezinebí, kde sice Yon-hwa najde, ale ona se na něj nepamatuje a navíc tady zrovna zuří válka. Vizuálně moc hezká fantasy, která mě bohužel emocionálně nevzala tolik za srdce, jako jiné. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama