Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh studentek ze školy v Portlandu v Oregonu, do jejichž života vstupuje dívka, která se jednoho dne "objeví" ve třídě při hodině biologie. Už svým zjevem a chováním se Chodička - jak si sama říká - pořádně odlišuje od svých vrstevníků. Není divu, že v místním ztuhlém školském prostředí zapůsobí jako přesně načasovaná bomba. Během následujících hodin vyprovokuje dívky k neuvěřitelné akci, vzpouře proti nenáviděnému učiteli. A pod osobitým vlivem Chodičky dokáží některé studentky během jediného týdne zapomenout na životní pravidla, jež se předtím učily sedmnáct let doma i ve škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna? Když si v pokojíku vykuřují nahaté holky a tetují si tam navzájem různé obrázky na dudy. Druhá půlka měla naštěstí lepší spád. Tam, kde se Angelina v podobě rádoby drsné dívky přimotá, tak se začne něco dít. Každopádně všechny postavy jsi myslely, že spolkly tu největší moudrost světa. 25% ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Včera jsem přepínal ledabyle programy, když tu najednou jsem narazil na tvář mladé Angeliny Jolie. Film byl sotva pár minut po svém začátku, po náročném dni jsem se už chystal spát, ale... Ale najednou jsem zjistil, že je půlnoc a já nadávám, protože milá televize Doma ustřihla závěrečné titulky okamžitě po posledním záběru! Jenže ta hodina a půl, která mému výbuchu předcházela, stála za to. Epizodní příběh o dospívajících dívkách, které prostřednictvím z nebe spadlé Neznámé postupně opouštejí vyjeté koleje a uvědomují si vlastní cenu, je jednoznačně katalyzován postavou a charismatem Legs. Ta naštěstí - přes veškerou auru tajemství a mnohoznačnosti, jež ji obklopuje – stále zůstává zranitelnou lidskou bytostí a tak má se svými „nevinnými“ sestrami společného mnohem víc, než by se na první pohled zdálo. Citlivě natočený a přitom vlastně úplně prostý příběh o zásadní fázi v životě party mladých děvčat nese jasně ženský rukopis, občas dokonce až feministicky angažovaný, ovšem vždy podaný uvěřitelným a empatickým způsobem. Proto ani dramatické a vypjaté scény v závěru filmu nepostrádají elementární logiku, pouze upřímně reflektují proměnu, jíž hrdinky během těch několika intenzivních dní prošly. „Foxfire“ se tak stal filmem, který má potenciál oslovit každou další generaci. Nemohl by však nikdy fungovat bez silného ztvárnění Legs a výběr tehdy svěží, energií a charismatem nabité Angeliny Jolie jen pomohl objevit novou hvězdu na nebi. A už tehdy ve vší nejednoznačnosti. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Holčičí" film o dospívajících týnkách primárně určený dospívajícím týnkám - a já z něho byl ještě dlouho po jeho skončení nadšený a výrazně se mi otiskl do paměti, i když jsem ho viděl jenom dvakrát. Největší zásluhu na tom má určitě bravurní mladá Angelina Jolie jako lesbická rebelka a anarchistka. No a samozřejmě i scénář, výprava, režie a taky podmanivé exteriéry "venkovského" Portlandu. Silné čtyři. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak si říkám, jaká je Angelina herečka? Ve Foxfire byla ještě mladá a špulila svoje nebeský rty a koulela očima stejně, jako to umí dnes. Ještě se asi 2x zamračila....Je to femme fatale, divák z ní nespustí oči....ale stačí to? I když, asi ano. Film stál na ní a utáhla to obstojně. A ten zbytek? Ani ten nebyl marný. Skupinka průměrných či podprůměrných studentek na střední, mezi které vpluje (to místo tam pro někoho takového vždycky je) divoká Legs. Je to rebelka, vypadá místy jako kluk, ale taky jako žena, jako silná žena, která ví, co chce a kam druhé pustit. A zdá se, že ví všechno. A děvčata se nechávají strhnout jejím kouzlem, je pro ně magnetem...ale když je magnet tak silný, dá se od něj odtrhnout? Jak poznat, co je jízda a cool a co už je za hranicí? Jaké budou holky bez Legs - a co Legs bez holek? Ten film má rozhodně co říct, i po letech, a není to jen a pouze o Angelině, i když... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Maddy a její kamarádky žijí úplně stejně, jako další tisíce dospívajících dívek - než jim do života vtrhne svérázná Legs (Angeline Jolie). Hned první den způsobí, že se dívky společně postaví jednomu z učitelů, který je sexuálně obtěžuje - a i přesto, že jsou za tento čin vyloučeny ze školy, stvrdí to jejich přátelství více než cokoliv před tím. Během jediného týdne se z nich stanou přítelkyně na život a na smrt, ochotné obětovat jednu pro druhou cokoliv ... Ehm ehm, pokud mám na filmu vypíchnout něco opravdu zajímavého, tak je to mladičká Angelina Jolie. Jak je možné, že herečka, která jednou z nejhezčích žen na světě, a která ještě rok před tímto filmem hrála obyčejnou hackerku, už zde film táhne, a je vlastně tím jediným, proč se na něj podívat. Jinak mne příběh ale vůbec nezaujal, kousal jsem se u něj nudou a nejsem si jistej, jestli jsem náhodou taky na chvilku neusnul. Ale jak tak koukám na hodnocení ostatních, tak ženy a dívky hodnotí tento film o řád lépe než muži, takže možná ve filmu bude něco, co nám chlapům uniká (zvlášť když jsme zaujatí koukáním po Angelině, že ano)... ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Americkém Portlandu ve státě Oregon. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy románu "Foxfire: Confessions of a Girl Gang" Joyce Carola Oatese. (Terva)

Reklama

Reklama