Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh studentek ze školy v Portlandu v Oregonu, do jejichž života vstupuje dívka, která se jednoho dne "objeví" ve třídě při hodině biologie. Už svým zjevem a chováním se Chodička - jak si sama říká - pořádně odlišuje od svých vrstevníků. Není divu, že v místním ztuhlém školském prostředí zapůsobí jako přesně načasovaná bomba. Během následujících hodin vyprovokuje dívky k neuvěřitelné akci, vzpouře proti nenáviděnému učiteli. A pod osobitým vlivem Chodičky dokáží některé studentky během jediného týdne zapomenout na životní pravidla, jež se předtím učily sedmnáct let doma i ve škole... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Z valné části z průměru nevybočující film o dospívání, škole a potížích s tím spojených, který je one woman show Angeliny Jolie. Mladinká herečka zde rozehrává svou partii proti zapšklému konzervatismu s takovým charismatem a silou, že divák jen němě zírá a případné námitky včetně těch, které jsem uvedla, mu zamrzají na rtech. Přestože hrdinky nakonec zjišťují, že ne vždy je vzpoura úspěšná a někdy ten, kdo se bouřil ze všech svých sil, nakonec závaznost pravidel uzná sám, ony samy ani jejich životy už nikdy nebudou stejné jako předtím. Zda je to dobře nebo špatně, musí teprve zjistit. ()

Jane18CZ 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Kleopatrou - cituji (doufám že nevadí):Film, ve kterém si těžko dovedu představit do hlavní role někoho jiného než Angelinu. Její charisma je to, co vás nutí nespustit z filmu oči. Není to ani tak v její kráse nebo tady to aspoň není tak postaveno, jako v síle osobnosti Chodičky, za kterou spolužačky jdou jak mouchy za mucholapkou. A myslím, že o tom to právě je, bez ohledu na jednoduchý děj o trochu "jiných" dívkách, mezi které vstoupila dívka ještě mnohem jinačejší, že někdy projde životem někdo, o kom toho nemusíme ani moc vědět, ale co víme zcela jistě je, že na něj nikdy nezapomeneme. ()

Reklama

Tyler 

všechny recenze uživatele

Včera jsem přepínal ledabyle programy, když tu najednou jsem narazil na tvář mladé Angeliny Jolie. Film byl sotva pár minut po svém začátku, po náročném dni jsem se už chystal spát, ale... Ale najednou jsem zjistil, že je půlnoc a já nadávám, protože milá televize Doma ustřihla závěrečné titulky okamžitě po posledním záběru! Jenže ta hodina a půl, která mému výbuchu předcházela, stála za to. Epizodní příběh o dospívajících dívkách, které prostřednictvím z nebe spadlé Neznámé postupně opouštejí vyjeté koleje a uvědomují si vlastní cenu, je jednoznačně katalyzován postavou a charismatem Legs. Ta naštěstí - přes veškerou auru tajemství a mnohoznačnosti, jež ji obklopuje – stále zůstává zranitelnou lidskou bytostí a tak má se svými „nevinnými“ sestrami společného mnohem víc, než by se na první pohled zdálo. Citlivě natočený a přitom vlastně úplně prostý příběh o zásadní fázi v životě party mladých děvčat nese jasně ženský rukopis, občas dokonce až feministicky angažovaný, ovšem vždy podaný uvěřitelným a empatickým způsobem. Proto ani dramatické a vypjaté scény v závěru filmu nepostrádají elementární logiku, pouze upřímně reflektují proměnu, jíž hrdinky během těch několika intenzivních dní prošly. „Foxfire“ se tak stal filmem, který má potenciál oslovit každou další generaci. Nemohl by však nikdy fungovat bez silného ztvárnění Legs a výběr tehdy svěží, energií a charismatem nabité Angeliny Jolie jen pomohl objevit novou hvězdu na nebi. A už tehdy ve vší nejednoznačnosti. ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Foxfire je jeden z těch starejch nízkorozpočťáků s mladou Jolie, případně mladým Cagem, co "maj duši". Ta nespoutanost filmu i hlavní hrdinky mě začátkem dospívání nesmírně brala a dobře se mi vzpomíná i teď (ačkoliv si z filmu nepamatuji víc než Angelinu a pár - jak jinak než mírně lechtivých - scén). A nebo možná taky jen divnej film pro ještě mnohem divnější lidi... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

"Holčičí" film o dospívajících týnkách primárně určený dospívajícím týnkám - a já z něho byl ještě dlouho po jeho skončení nadšený a výrazně se mi otiskl do paměti, i když jsem ho viděl jenom dvakrát. Největší zásluhu na tom má určitě bravurní mladá Angelina Jolie jako lesbická rebelka a anarchistka. No a samozřejmě i scénář, výprava, režie a taky podmanivé exteriéry "venkovského" Portlandu. Silné čtyři. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Foxfire: Confessions of a Girl Gang" Joyce Carola Oatese. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Americkém Portlandu ve státě Oregon. (Terva)

Reklama

Reklama