Reklama

Reklama

Kletba zlatého květu

  • Čína Man čcheng ťin taj chuang ťin ťia (více)
Trailer 3

Imperátor Ping, hlava dynastie Tang, vládce Číny desátého století, spalován neskonalou láskou i nenávistí vůči své ženě Phoenix rozehrává tragédii, která zasáhne každého člena královské rodiny. Panovník ví o skrývaném vztahu své ženy a jeho syna z prvního manželství prince Wana. Pronásledován stínem nevěry, panovník pomalu zabijí svou ženu jedem. Schyluje se k finálnímu boji. Na jedné straně císař, ovládaný pomstou, na druhé straně císařovna, bojující o holý život. Mezi nimi stojí tři synové, tři princové, kteří se musejí rozhodnout na čí stranu se přiklonit. Bolest a ztráta milovaných však čeká na každého z nich... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (251)

N.Strauber 

všechny recenze uživatele

Opět tu nevidíme nijak závratné hodnocení, ale já dávám 5*. Dostávám se s ostatními uživateli asi do stejného rozporu jako v případě snímku Anna a král. Mně se toto drama líbilo skoro stejně. A stejně jako v Anně a králi byl Chow Yun-Fat co se týká hereckého výkonu poražen svou kolegyní - tentokrát krásnou Gong Li, která v roli pronásledované císařovny předvedla naprosto strhující výkon. Já bych uvažoval minimálně i o nominaci na Oscara. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Antická tragédie v čínském podání chce se mi říct. Příběh , jeho gradace a vyvrcholení to je vskuktu podáno mistrně, postupy jakoby vypadly z antické tragédie. Tři synové, jeden otec jeden trůn a jedna královna, kdo dosáhne svého a za jakou cenu? Chow-Yun fat byl ve své roli císaře výborný, Gong-Li mě také dostala svým výkonem, výborná audiovizuální stránka je samozřejmostí. Bitevní scéna z útoku na palác je jeden z momentů, který se vám vpálí od paměti. Je tu samozřejmě spousta dalších. Režisér opět prokázal svůj úžasný cit pro práci s barvami. ()

Reklama

forsberg 

všechny recenze uživatele

Docela nudné drama z čínského císařského dvora, které se liší od nudného dramatu z kteréhokoli evropského dvora pouze tím, že jeho hrdinové létají vzduchem, a že se v pravidelných intervalech odněkud vyřítí tisíc statistů, načež zase někam zmizí, pravděpodobně proto, aby nestínili paláci, který se tak pěkně blýská. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Většině se to tu nelíbí, ale mě to přišlo jako naprosto úchvatná tragédie s nejperfekcionističtějším výtvarným zpracováním, co jsem kdy viděl. Zhang Yimou se zde soustředí na život a intriky v paláci a dovolí nám nahlédnout i do systematických procedur služebnictva a opět musím napsat, že je to úchvatné. Herecky velice zdařile obsazené. Co se týče akčních scén, nejvíce se mi líbily ty, kde se vyskytují císařovi ninjové. Bohužel celkový konec byl pro mne až moc hořký. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně lákavý zevnějšek, neuvěřitelně lákavý obsah, ale co z toho? Zlato pro další zlato? Mezi Yun-Fat Chowem a Li Gong (její půvaby zrají jako víno) to opravdu jiskří, co chvíli něco vzplane a hned je oheň na střeše. Právě jejich společné, emocí prosté scény z první poloviny ve mně svým naakumulovaným napětím („já vím, že ty víš, že já vím, ale budu se tvářit, že nevím, že ty víš, že já vím“) vyvolávaly emoce nejsilnější. Když došlo na akci, ve všech ohledech dokonalou akci, film jakoby (paradoxně) rázem složil všechny zbraně a začal se opíjet vlastní krásou. Perfektně promyšlené, přitom bez myšlenky a samoúčelné. Kompozice každičkého záběru je neskutečná a muselo být neuvěřitelně pracné vyhovět režisérovým neskromným představám. To podstatné vždy přesně uprostřed plátna, okolo něj něco honosného, nejlépe zlatého nebo stříbrného. Kamera mnohé výjevy snímá z dálky několika stovek metrů, abychom si plně uvědomili jejich monumentálnost. Jako by nám bylo neustále podstrkováno pod nos „TOHLE je Čína, my na TO máme peníze a hlavně lidi!“. 65% Zajímavé komentáře: Marius, tombac, Cervenak, kikuka, Deimos ()

Galerie (87)

Zajímavosti (6)

  • Niektoré z dobových kostýmov vážili aj viac ako 40 kíl. (MikaelSVK)
  • Filmové kostýmy byly dobově věrné. Herci na sobě nosili až šest vrstev oblečení. (Rodriguez)
  • Císařova zlatá koruna vážila 5,5 kg. (HappySmile)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama