Reklama

Reklama

Brouk

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paranoia je nakažlivá. Servírka Agnes Whiteová (Ashley Juddová) žije po rozchodu s násilnickým manželem sama v levném motelovém pokoji. Nemůže se vyrovnat se ztrátou synka, který se jí před lety záhadně ztratil během obyčejného nákupu v samoobsluze. Jednoho dne se Agnes seznámí s bývalým vojákem Peterem Evansem (Michael Shannon). Z obou se brzy stanou milenci. Peter vzápětí zjistí, že v pokoji jsou drobní brouci, kteří jsou schopni dostat se lidem pod kůži. Pochopí, že hmyz k Agnes dovlekl on sám, protože po válce v Zálivu podstoupil u armády experimentální léčbu, ve které byl spolu s dalšími vojáky zneužit jako pokusný králík a ve které jej lékaři úmyslně nakazili. Několik lidí se snaží Petera přesvědčit, že žádní brouci neexistují a že vše se odehrává jen v jeho hlavě. Je však pozdě: zamilovaná Agnes totiž Peterovi ve všem věří a stejně jako on se pouští do předem prohrané války s neviditelným hmyzem… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Film mistra Williama Friedkina kterej dal světu jeden z nejkultovnějších hororů vůbec The Exorcist(1973). Jde o film kterej dlouhý roky odkládám. Ikdyž mám za to, že už jsem ho jednou rozkoukal ale vzdal jsem to. Asi jsem na něho ještě nebyl připravenej. Jde o film kterej se svýho času dal koupit na stáncích a v trafikách za pár šupů jako levné DVD i já ho vlastním. Film s hodně pomalým pro někoho asi až nudným a ubíjejícím tempem. To ale jen William Friedkin pozvolna buduje napětí a připravuje diváka na to co se bude dít v poslední třetině filmu. Ashley Judd a Michael Shannon kteří podali opravdu nepopsatelnej výkon rozpoutají totální psycho inferno nebo nevím jak to nazvat. Jakože PSYCHO par excellence. Je jasný, že film neosloví širší publikum a málokdo ho asi zkousne. S tím souvisí, že u tohoto snímku dokážu pochopit jakýkoliv hodnocení. Já mám v tomto případě asi brouka v hlavě ale asi nemůžu jinak než dát plnej počet. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Tento původně divadelní kousek mě opravdu mile překvapil. Už od samého začátku, který je nabitý výbornými dialogy a velice kvalitními hereckými výkony. V druhé půli snímku nastupuje neuvěřitelná gradace děje a ke konci by se atmosféra dala doslova krájet a konec je opravdu explozivní. U mě za čtyři hvězdy. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Agnesin (Agnes White) nudný život servírky zpestřuje snad jen styk s lesbickou kamarádkou. Až do dne, kdy potkají podivínského samotáře Petera (Michael Shannon), který Agnes přemluví, aby jej nechala u ní přespat. Padnou si do oka, a Agnes začíná doufat, že našla opět muže svého života. Malý brouček v posteli ale oba vyděsí, a zvlášť poté když Peter Agnes vypoví vše o své vojenské minulosti, Agnes přestává vnímat, co je ještě realitou a co už je mimo ní ... Musím přiznat, že jsem dle popisu distributora očekával spíše nějaký horor o útočících hordách hmyzu, než to co se nakonec odehrávalo na obrazovce. První hodinu se ve filmu nic zvláštního neděje, tak máte spoustu času přemýšlet, jestli náhodou není ztráta času na tento film koukat, a jestli je úplně normální vzít na noc k sobě úplně cizího chlápka. Pak se to docela hezky rozjede, a William Friedkin ukazuje že se nějaké té kapky krve rozhodně nebojí. Trochu mne zklamal závěr, kdy jsem čekal nějaké odhalení či vysvětlení, leč marně... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavý psychologický thriller (i když první půle je spíš dramatická sonda do nižších vrstev amerického obyvatelstva), podle názvu jsem čekal něco podstatně jiného. Ačkoli se všechen děj odehrává takřka v jedné místnosti, udržuje film diváka bez problémů v napětí, hlavní psychodvojice byla zahraná velmi dobře. PS: Načrtnutá konspirační linka by se hodila do Akt X. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

william friedkin má svoje dva najlepšie filmy za sebou - a sú to také klasické kúsky, že si môže točiť čokoľvek, dokonca aj takúto pomerne nudnú a nevýraznú divadelnú psychotinku založenú na hereckých výkonoch, ktoré sú ľahko nadpriemerné a atmosféru paranoje, ktorá je síce budovaná poctivo, ale vo svojich najvrcholnejších momentoch nedosahuje kvalít iných filmov podobného razenia (komorné, interiérové, paranoidné); nič extra, ale ťažké srdce na to mať nemôžem; trhanie zubu si mohol pán režisér odpustiť, no dlhá záverečná scéna bola vo svojej nejednoznačnosti toho, čo je reálne a čo nie celkom vydarená; ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu není vidět jediný brouk. (ČSFD)
  • Během natáčení mělo utržilo mnoho členů štábu kousance od hotelových štěnic. Při natáčení se totiž spalo v šesti hotelech. (Terva)
  • Film měl premiéru na filmovém festivalu v Cannes v květnu 2006. Režisér William Friedkin získal Cenu kritiků. (Terva)

Reklama

Reklama