Reklama

Reklama

Průvodce k rozpoznání tvých svatých

  • USA A Guide to Recognizing Your Saints (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vychází z režisérova života, zvláště z let dospívání, které prožil v newyorské čtvrti Queens. Když se Dito po dvaceti letech vrací z Kalifornie zpět domů, je nucen se vyrovnat se všemi démony minulosti. Jeho otec je těžce nemocný a Ditovi přátelé z mládí skončili buď na ulici, nebo ve vězení. Při vzpomínání na divoké roky adolescence, plné užívání drog, rvaček či prvních sexuálních zkušeností, Dita zachvátí pocit viny, že jemu jedinému se podařilo překonat hráz své čtvrti a odejít do velkého světa. Při hovorech se svým otcem poznává, kdo byli jeho opravdoví přátelé. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

tomeš 

všechny recenze uživatele

Někdy se láska tak maskuje, že je nejen k nepoznání, ale i k nevydržení. Originální (není divu, že si scénáře všimli na Sundance), dobře a místy vynalézavě zpracované (viz ta zvláštní zvuková stopa při jízdě metrem na Coney Island), až si člověk ten starý Queens téměř oblíbí. Dobrý casting, zaujme i Channing Tatum, v jedné ze svých prvních, neškatulkovacích rolí. ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Nejlepší byla písnička na konci, jako kulisa k titulkům. Potom pár pohledů Roberta. A mladý Dito, to byl taky fešák. Ale jinak, co nového to všechno, s neuvěřitelnou stopáží, přineslo? Pár obrazů řazených za sebou zobrazujících bídu amerického předměstí, sílu různých vztahů a pokus utéci pryč, od něčeho, co si však neseme s sebou. OK. Ale to už tu bylo mockrát, že??? ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Velice příjemné překvapení od debutujícího režiséra, který režíruje svůj životní příběh. A nutno dodat, že ho režíruje dost dobře za vydatné pomoci kvalitních herců. Film se vlastně z větší části věnuje nelehkému dospívání několika kamarádů v jedné newyorské čtvrti. Avšak tento příběh je prolínán příběhem druhým, který sleduje hlavního hrdinu v již dospělém věku, jak se vrací na místo svého dospívání po 15 letech. Tenhle film se velice povedl. A je pravdou, že v něm možná lze najít určitou podobnost s Příběhem z Bronxu, ale tady mi přijde, že příběh je vyprávěn o něco více zajímavěji. Ale co tento film sráží, to je zmatečný začátek filmu. Než jsem se stihl trochu zorientovat a pochopit, že vlastně sleduji dva prolínající se příběhy, tak uteklo dobrých 20 minut. A to je právě to, co snižuje zážitek tohoto filmu. Zbytek příběhu by byl totiž na pět hvězdiček. Někdo může namítnout, že pi opakovaném zhlédnutí by se to dalo napravit. Ano, to je možné, ale já hodnotím film po jednom zhlédnutí, protože to je nejobjektivnější hodnocení. Ale o čem se chci dále zmínit, to jsou herci. Ti totiž tento film parádně vyzdvihují, herecké výkony mladistvých i dospělých představitelů jsou výtečné a dá se říci, že film právě díky nim patří mezi nadprůměrné filmy, na které hned tak nezapomenu. Takže je to za čtyři hvězdičky. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Tatum bol kupodivu veľmi zvládnutá postavička... Shia menej, Chazzovi uverím vždy a všetko, Rozárka klasicky šarmantná... ale najpamätnejší moment filmu je kto iný ako Downey - vyčítajúc fotrovi, že naňho celý život sral... Dokonalé dravé herectvo, hádam aj Robertove najmocnejšie... A o čom ten film celý bol je tiež úchvatné a veľmi rafinovane sa u mňa blíži k "must see" pocitu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Příběhy ulice jsou vždycky zajímavé, pokud se k tomu připočte tuna sprostých slov a tvrdých gest, skvěle se bavím. Tento film nemá téměř žádný příběh, je to vyprávění o životě jednoho chlapce z new yorské čtvrti a to je v podstatě vše. Mě na něm nejvíce bavila psychologie postav. Jejich vnitřní démoni, kteří se odráželi na jejich chování a taky ve většině postav, jejich naprostá naivita a spokojenost. Bavil mě zde LaBeouf, tenkrát neměl cejch mladé hvězdy z trapných blockbusterů a hrál o dost lépe, než v současnosti. Tatumova postava se mi líbila nejvíc ze všech filmů, které jsem s ním viděl. Hrál dobře a konečně jsem v něm rozpoznával člověka, ne jen tupou grimasu, co se snaží odehrát další romantický film pro malé holky. Chvílema mi připomínal Zekeho z Fakulty, ale ten byl mnohem propracovanější postava. Tento film krom pár životních příběhů nic nenabízí, proto se spokojenost diváka bude vyvíjet od toho, jak moc toho od něj čekal. Já nečekal téměř nic a jsem spokojen. 75% 20.08. 2010 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Na konci titulků nechá režisér Dito Montiel krátce promluvit svého otce. (StevenW.)
  • Dito Montiel nechtěl obsadit Shia LaBeoufa do role mladého Dita, protože měl záměr obsadit někoho neznámého. Ačkoliv byl také LaBeouf po první zkoušce zamítnut, přišel podruhé a vyrazil pěstí do zdi díru. Tím režisérovi dokázal, že má potřebnou dávku agrese pro roli, a byl nakonec obsazen. (CliffLee)

Reklama

Reklama