Reklama

Reklama

Smrti napospas

  • Španělsko Los abandonados (více)
Trailer
Horor / Mysteriózní / Thriller
Španělsko / Velká Británie / Bulharsko, 2006, 99 min

Americká filmová producentka, která byla v dětství adoptována, se vrací do své rodné země, aby zjistila něco o svém původu. Navštíví rodinný dům, který nikdy neviděla a musí čelit děsivému tajemství, které je v něm ukryto. (TV Horor Film)

Videa (1)

Trailer

Recenze (146)

El Loco 

všechny recenze uživatele

WELCOME TO THE FAMILY...Priemerný horor, natočený v anglickom znení španielskym režisérom s českým hercom v hlavnej mužskej úlohe, ktorý sa odohráva v Rusku. Tomuto globalizačnému mixíku nemožno uprieť snahu o neustále vytváranie krk-zvierajúcej atmosféry, avšak nijako nevybočuje z rámca toho kvanta hororov, ktoré sa periodicky natáčajú. Malý plusový bodík za vizuálnu časť (efektne schátraný dom, krásna príroda), no priemerné herecké výkony podporené chabým scenárom a tradičnými obskurnými klišé podlamujú Cerdáovi kolená. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi dobře vybrané prostředí současného Ruska. Obrovská země s neuvěřitelným ( nejen ) byrokratickým nepořádkem, díky čemuž zde může kdokoli zmizet, jako jehla v kupce sena. Navíc země disponující zlověstným potenciálem pověstně široké ( a pověrčivé ) ruské duše. Ideální prostředí pro hledání tragické minulosti jedné rodiny, jež se odehrála v jakési osamělé usedlosti hluboko v lesích. Však začátek je taky parádní: příjezd do města s panoramatem paneláků, jednání na úřadě, odjezd do venkovské samoty, první setkání s prostými pověrčivými starousedlíky a samotný noční příjezd do starého, několik desítek let opuštěného domu...to jest asi prvních dvacet minut filmu. Následuje sice řemeslně skvělá, ale naprosto neinvenční duchařina. Moje první setkání s projektem AFTER DARK HORRORFEST, takže ještě nemohu porovnávat. Zatím tedy dvě * za ten začátek + jedna za vskutku charismatického Rodena. ()

Reklama

Haymar 

všechny recenze uživatele

Docela originální horor - pojetím určitě v samotném provedení už to maličko pokulhává! Škoda že se onu hustou atmosféru a nepředvídatelnost nepodařilo udržet i v poslední třetině. Závěr (a logický "zvrat") už byl téměř na facku (ale joo, vím že to tvůrci mysleli dobře)! Karel Roden potěší ale jeho výkon je hluboko pod (jeho) průměrem. I když jako celek hodnotím vesměs pozitivně... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Závěr vše zachránil, protože vysvětlil. Ale jinak prostě jen takový odvar. Možná si někdo chtěl hrát na film „Ti druzí“ s Nicol Kidman. Pak tedy odvar z tohoto filmu (nebo z kteréhokoliv jiného, na který si tento film chtěl hrát). Pro můj zájem tam byl důležitý Karel Roden. Ale stejně to vytáhnout víc nešlo. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl The Abandoned hodnotit čistě jen po technické stránce, tedy především co se stylovosti, atmosféry a vizuálu týče, musel bych se pohybovat pouze v superlativech a minimálně na čtyřhvězdičkovém hodnocení, neboť v tomto ohledu jde o skutečně podmanivou pecku, která svým zpracováním nahání mražení a hrůzu každou scénou od začátku až do konce. Syrové, špinavé, nekompromisní prostředí, které budí poctivý děs a hrůzu, brrrr, prostě fakt bez přehánění, zatraceně přesvědčivá bomba. Jenže! Pak je tu ještě zápletka. A to je také vrchol. Ovšem v naprosto opačném slova smyslu. To je vám přátelé totiž taková trubkovina, že vůbec nechápu, proč na onom scénáři tvůrci alespoň trochu více nezapracovali. Krom toho, že to v tomto směru bylo vážně nezáživné, tak především, co se tam vůbec dělo, to na mě působilo, jako by na následném průběhu pracovali autoři snad rovnou za pochodu, mě to vůbec nedávalo nějaký smysl, a i když v závěrečné pointě to do sebe nějak tak nakonec zapadlo, tak stejně takový guláš je fakt provar a celý film to naprosto potopilo. Co se jinak obsazení týče, jistě potěšila účast Karla Rodena, který tu ostatní evidentně přehrával, ovšem tentokrát mu to nedalo zas až tolik práce, protože těch postav je zde vážně minimum a navíc jsou vesměs nevýrazné a nesympatické. Takže zkrátka, je škoda, že film nedisponoval nějakou smysluplnější a záživnější zápletkou, neboť musím zopakovat, po formální stránce je to mazec a fakt zážitek, ale bez alespoň trochu fungujícího děje nemůže žádný takový film prostě obstát. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (4)

  • K svojmu prvému celovečernému filmu sa Nacho Cerdà dostal iba niekoľko týždňov pred produkciou a to ako náhrada za Karima Hussaina (autora pôvodného scenára k filmu The Abandoned), ktorý si v tom čase na jeho tvorbu z dôvodu zaneprázdnenosti nenašiel čas. Bol osobne totiž zainteresovaný už na inom projekte a to dráme La belle bête (2006). (Kusko.t2)
  • V samotnom filme sa dokonca na zhruba sekundu mihol aj sám režisér Nacho Cerdà a to ako komentátor regionálnych správ v televízii. (Kusko.t2)
  • Volně založeno na skriptu s názvem "The Bleeding Compass", sepsaném v roce 1999 Karimem Hussainem. (Chatterer)

Reklama

Reklama