Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byla Lanie Kerriganová malá, děti se jí posmívaly, a nejen kvůli brýlím. Rozhodla se, že všem ukáže, a vyrostla v atraktivní a ambiciózní reportérku ranního vysílání televize v Seattlu. Má luxusní byt, přítele – baseballovou hvězdu Cala Coopera, udržuje si postavu zdravou stravou, kondici pravidelnými návštěvami fitcentra a je na nejlepší cestě stát se novou televizní hvězdou. Je tak pohlcena svou kariérou, že si neuvědomuje, že ztrácí své nejbližší. I přízeň těch, kteří ji obklopují, například kameramana Petea, jenž je jejím pravým opakem. Nezáleží mu na kariéře, vzdal se práce v New Yorku a přestěhoval se do Seattlu, jen aby byl blízko synovi a bývalé ženě. Kdysi chtěl být nejlepší, ale teď chce být především dobrým otcem. Dokonalý život Lanie Kerriganové se rázem zhroutí, když se vydá natočit reportáž o bezdomovci Jackovi, který prý dokáže předpovídat výsledky fotbalových zápasů. Ten ji totiž obviní, že plýtvá životem, a přitom jí z něj zbývá jen sedm dnů. Protože všechny jeho předpovědi se zatím vyplnily, šokovaná Lanie mu uvěří. Začne si užívat všeho odpíraného, zpytovat předchozí život a přemýšlet, jestli opravdu žije tak, jak si přála, nebo je to vše jen forma odplaty za příkoří v dětství. Přehodnocuje svůj žebříček hodnot a také pozná, jací jsou lidé, kteří ji obklopují. Přece jen jí však někdo podá pomocnou ruku. A je to ten, od koho by to čekala nejméně. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Kariéra televizní reportérky Lanie Kerrigenové (Angelina Jolie) míří strmě vzhůru. Na co sáhne, to se jí daří a zdá se, že brzy bude moci povýšit z lokální televizní stanice do celonárodního vysílání. Plány jí ale trochu hatí předpověď proroka Jerryho, který jí (mimo výsledků baseballu) sdělí, že do týdne zemře. I když mu Lanie zprvu nevěří, tak když vidí, jak se ostatní jeho proroctví vyplňují, začne přemýšlet nad programem na poslední týden života - a také začne konečně přemýšlet, jestli její dosavadní život měl vůbec nějaký smysl ... To co mi z celého filmu primárně utkvělo je blonďatá Angelina Jolie - a to, že jí to takto vůbec nesluší. Zbytek filmu pak trochu ztrácí na přitažlivosti, navíc se mu v divákovi (mně) nějakou hlubší myšlenku vyvolat nepodařilo. Na co Lanie během přemýšlení o posledním týdnu života přijde je vskutku velmi nečekané. Trapnou scénou "Rolling stones" na demonstraci řidičů nebo uslzenýma očima všech diváků při prvním rozhovoru v celostátní televizi se Stephenu Herekovi podařilo zcela utopit jakoukoliv snahu o civilní film.... ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný, velmi jednoduchý a jednotvárný film, od kterého nelze očekávat zázraky, Lanie si vyslechla proroctví a to se nakonec vyplnilo, sice ne doslova, ale určitá podobnost tady je, celý film působil velmi poklidným dojmem a stačilo vidět jen útržky, abyste věděli, co se stane, proto tenhle film ani nedoporučuji, kdo chce, ať se na něj podívá, ale je to jen další romantická komedie, která vám jedině pomůže k usnutí u televize. ()

Reklama

megajalec 

všechny recenze uživatele

Pekné posolstvo zabalené do veľa krát videného. Chýbalo mi tam viac komédie, človek keď zistí, že mu chýba týždeň života, začne si užívať a popritom riešiť aj vážnejšie veci. Ono to celý čas plávalo na jednej vlne. Potenciál sa dal využiť aj lepšie. A tá romantická línia bola doslova nalinkovaná a predvídateľná. Angelina vyzerala ako barbie, dosť umelo pôsobila. Zabite ma, ale ten Rolling Stones bol parádny, moja obľúbená scéna ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Začátek docela ujde, asi tak prvních třicet minut se dá zkouknout bez ujmy – tváří se to jako běžná, celkem neškodná oddechovka. Jenže pak se Lanie začne na základě věštby zamejšlet nad svým životem a snad se i měnit nebo co a to už je předvídatelná břečka. A taky nuda jejíž vyvrcholení mě uplně minulo, je to pár hodin co sem to zkouk a nemůžu si vzpomenout jak to skončilo. Teda jak to skončilo (jestli chcípla nebo ne) vim, ale důvod proč to tak skončilo a co se posledních dvacet minut dělo už ne. Což asi mluví za vše. Angelinu Jolieovou velmi nemám rád, takže jen tak dál a víc takovejch blbejch rolí a filmů... ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Masochistická hodinka aneb Čekání na Hitchcocka (jehož Chyťte zloděje! mělo začít ve 22 na ČT2). Angelina Jolie pro mě dokáže pokazit i vcelku dobré filmy jako Changeling a tady ještě hraje plastikovou sebestřednou krávu s parodickým výrazovým rejstříkem, který jí ovšem zůstane, i když se z ní má potom díky prohlédnutí stát betelná koc se srovnanó hlavó, a tím nemyslím ten naondulovaný peroxid. No prostě hrůza, kterou jsem pojala jako zkoušku, co vydržím a pobíhajíc, šomtajíc a provádějíc různé drobné užitečné domácí práce nebo něco takového (jak vtipně píše igiB ve svém výstižném komentáři) jsem předvídala a dohadovala se, jak se "hrdinka" z té smrtelné předpovědi vyvlíkne (že se vyvlíkne bylo jasné, jinak by to nebyl Hollywood v tom nejdebilnějším pojetí). Před odpadem toto dílko zachránil jen kouzelný prorok...To ten Hitchcock pak byl jiné kafe, i když mu bylo o 47 let víc - nebo žeby právě proto? ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Lanie Kerrigan (Angelina Jolie) má na sebe v jednej scéne tričko s logom americkej skupiny Social Distortion. (Jello Biafra)
  • Natáčení probíhalo v americkém Washingtonu a kanadském Vancouveru. (Terva)
  • Filmová televizní stanice nese názem KQMO, což je odkaz na skutečnou televizní stanici KOMO TV. (Terva)

Reklama

Reklama