Reklama

Reklama

V řetězech

Trailer

Lazarus Redd je bývalý bluesový kytarista, který se živí farmařením. Je zklamaný životem neboť ho opustila žena kvůli jeho vlastnímu bratrovi. Lazarus je z té situace nešťastný. Rae Doolová je mladá dívka, jejíž přítel Ronnie získal práci jako voják v armádě. Rae byla v dětství sexuálně zneužívaná a její matka jí vůbec nepomohla. To formovalo její chování a v městečku nemá dobrou pověst. Spala snad s půlkou města. Svého přítele sice miluje, ale nemůže si pomoci a bezprostředně po jeho odjezdu už jde ven, bere drogy a vyspí se hned s několika muži. To vše sleduje i Ronnieho kamarád Gill. Opilou a zfetovanou Rae veze domů a hodlá toho využít a vyspat se s ní také. Rae by to vzhledem k její povaze snad ani nevadilo, ale jeho řeči, které má k jejímu chování ji vyprovokují k tomu, že se mu vysměje a urazí jeho mužnost. To Gilla tak rozčílí, že Rae zbije až do bezvědomí. Pak ji bez výčitek svědomí vyhodí z auta a odjede. Shodou okolností se to stane v blízkosti domu Lazara Redda, který ji druhý den najde a odnese ji k sobě domů, kde jí poskytne první pomoc. Když se Rae trochu probere, spatří nad sebou tvář černocha a pronese jméno Tehronne. Je to jeden z jejích milenců. Lazarus se domnívá, že to on ji takto zbil a zajde za ním, aby se ho na to vyptal. Od Tehronna se dozvídá, jakým bídným životem Rae žije a rozhodne se vzít její osud do svých rukou. V lékárně získá léky na zápal plic, kterým Rae zjevně trpí a nakoupí jí šaty, protože ji našel jen ve spodním prádle. Rae trpí nočními můrami a utíká a tak se Lazarus rozhodne zakročit. Kolem pasu jí připevní pevný řetěz, který jí umožní pohyb po domě, ale utéct nemůže. Chce, aby se z ní stala slušná dívka. Lazarus se již od dětství přátelí s R.L., který je místním pastorem. Když pastor přijede na návštěvu, Lazarus zprvu nechce, aby Rae viděl, ale nakonec je seznámí. Rae je už smířená s tím, že bude nějakou dobu žít u Lazara a zrovna v tu chvíli jí Lazarus řetěz sundá. Uvědomil si, že nemá právo měnit něčí život. Rae u něj zůstává dobrovolně. Společně zajedou do městečka, kde se Rae pokusí smířit s matkou, ale dopadne to špatně. Matka s ní nechce mít nic společného a řekne jí velmi ošklivé věci a nepřipouští si žádnou vinu na tom, že Rae byla sexuálně zneužívaná matčiným partnerem. Lazarus vezme Rae večer do baru, kde zase po letech hraje se svou kapelou a Rae se to velmi líbí a je uvolněná. Ani jeden z nich netuší, že se Ronnie vrátil... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

Bauer 

všechny recenze uživatele

Tohle je hodně zajímavý a zároveň divný film. Černoch najde poblíž svého domu zbitou mladou ženu, která je tak trochu nymfomanka. Vezme si jí domu, stará se o ní a přiváže jí k topení řetězem se záměrem, že ji vylečí. Říkám, že je to opravdu divný. Tento film mně opravdu moc nezaujal. Je zbytečně moc dlouhý a docela nudí. Chtělo by to tak o 20 minut zkrátit. Christina Ricci podle mého názoru podává doposud její nejlepší výkon a určitě by si nějaké to ocenění zasloužila. Samulel L. Jakcson je také výborný, ale na jeho roli by se mi více líbil Morgan Freeman. A kdo mně po filmu Alpha Dog přesvědčil, že umí hrát, tak je Justin Timberlake. Dokáže parádně zahrát emoce. Průměrný film na jedno zhlédnutí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Láska vytváří chyby................ Jak se zbavit posedlosti sexem? Hlavní hrdinka to pozná a to celkem krutým způsobem. Samuel L. Jackson je tady boží a jeho léčící metoda je trochu krutá. Já bych to shrnul jednou větou - Bible a sex. CITÁT - Lidi říkaj, že kdyby to jen trochu šlo, vojedeš i strom............... Film má naprosto úžasný hudební doprovod, velmi povedenou kameru, krásné herecké obsazení a hluboký příběh. CITÁT - Bláznivej pámbíčkář, co do mě chce našoustat Boha.............. DIALOG: LAZARUS (Samuel L. Jackson) - Umíš vařit? RAE (Christina Ricci) - Ne, kurva. LAZARUS - Uvaříš vodu? RAE - Tak to bych snad ještě zvládla................ Za scénu okolo 75 minuty bych klidně dal deset hvězd. Ta se povedla. Děkoval jsem bohu, že ten příběh má takový konec. Nic jiného by mu neslušelo. CITÁT - Nevím, kdo jseš, negře a je mi to úplně jedno............ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když jsem četl ty nadšené komentáře a sledoval vysoká bodová hodnocení, na moment mě napadlo, že jsem sledoval jiný film, resp. že bych se měl podívat ještě jednou, a pak jsem si uvědomil, že ještě jednou by se jako obvykle měli podívat ostatní.:-)) Pochopitelně dvě hvězdičky jsou vzhledem ke kvalitě řemesla, ať už jde o režii nebo herectví, kruté, jenže ten scénář... Filmu, kde nevěřím postavám, dialogům, vzájemným reakcím a vyústění děje, můžu těžko dát vyšší preference. V některých momentech jsem při poslechu laviny frází vyloženě trpěl. Zápletka je od počátku do konce přitažená za vlasy a ve druhé polovině a zejména při svatebním vyvrcholení silně zavání kýčem. Jestli zpětně hledám důvod, proč ztrácet se řetězi čas, pak je jím Christina Ricci v hlavní ženské roli. Má takové charisma, že utáhne i slabý film, jde o jednu z nejtalentovanějších mladých hereček současné americké scény. Ten volně visící řetěz jí mimochodem opravdu sluší. Jen jsem měl pocit, že ho kdykoliv může stáhnout a vláčí ho pouze pro moji potěchu. Celkový dojem: 40 %. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ač je americký vidlákov a pobožní lidé,vůbec vše spjaté okolo toho,smrtelnou kombinací,tak v tomhle filmečku to ňák funguje.nádherné bluesové přemítání života,jednoho unaveného starce,spjaté se záchranou mladé,krásné,zneužíváním a drogami zničené mladé dívky,v podání skvělé christiny ricci.překvapivě příjemný ale hlavně dobrý film. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na začátku se setkávají dvě osobnosti, které dělí generace, barva pleti, názory a kdoví co ještě, přičemž oba dva jsou každý jiným způsobem loseři. Plus přijemně dusná jižanská atmosféra. Mohlo to být drama o tom, jak postarší černošský farmář a mladá bílá feťačka najdou společnou řeč, ona získá otce a on dceru. Leč řetěž, který má Rae kolem pasu, příliš brzy zmizí a společně s ním většina skutečného (téměř Kingovského) psychologického napětí. Jako pozvánka na výlet do Virginie ale sakra lákavé. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (9)

  • Při natáčení dramatu Christina Ricci odmítla být spoutána plastovou napodobeninou a žádala skutečný dvacetikilový řetěz, který jí neustále působil modřiny. (JayCZ)
  • Kalhotky, ve kterých Ricci strávila velkou část filmu, si vybírala a kupovala sama. Ostatní části kostýmu si vylovila ze svého vlastního šatníku. (Siriuss)
  • I když Christina Ricci (Rae) sama o roli požádala, přesto později vyčítala studiu, že většinu času byla před kamerou jen ve spodním prádle. (Terva)

Reklama

Reklama