Reklama

Reklama

Hellsing

(seriál)
  • Velká Británie Hellsing Ultimate
Japonsko, (2006–2012)

Předloha:

Kóta Hirano (komiks)

Hudba:

Hajato Macuo

Hrají:

Fumiko Orikasa, Steven Brand, Norio Wakamoto, Takehito Kojasu, Unšó Išizuka, Wataru Takagi, Júdži Ueda, Micuki Saiga, Hiroši Naka, Šó Hajami, Osamu Saka (více)
(další profese)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Hellsing organization", Londýnská agentura pro potírání nemrtvých vlastní velmi účinnou zbraň. Čistokrevného upíra jménem Alucard. Mladá policistka Seras Victoria se při jedné zásahové akci potká s Alucardem, který ji "zachrání" život tím, že ji promění v upíra a příjme do agentury Hellsing. Tam pod vedením jejich šéfky Sir Integry Hellsing vedou válku nejen proti upírům a ghoulům. První dva díly rekapitulují části děje ze série HERUSHINGU a od třetí části se rozvijí nový příběh s novými nepřáteli. (Crowen)

(více)

Recenze (55)

t_gon 

všechny recenze uživatele

Souhlas s Mariusem, pač jakkoliv je nová animace skvělejší oproti původní sérii a samotné zpracování je bližší původní papírové předloze, tak samotná atmosféra Hellsinga je absolutně o ničem a na seriál ztrácí obrovský kus prvním dílem. Nyní OVA II trošku ukázal lepší kvalitu, ale jak to bude dál, se teprve uvidí... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Natočiť to isté po druhý raz, s horšou a „západnejšou“ kresbou, bez krásnych jazzovorockových jamovačiek a podať príbeh organizácie Hellsing po lopate tak, aby ho pochopil i dement a nenútiť diváka o ňom premýšľať, považujem za krok mimo. I keď je toto údajne vernejšie mange , mám radšej seriál. 6/10 ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak si to shrňme, i když už jsem hodnotil / komentoval jednotlivé epizody. PLUSY: Vizuální styl, hudba, animace; chvílemi dechberoucí krvavý nářez; zajímavé, originální postavy. MÍNUSY: Pseudohumorné, infantilní karikaturní vložky, statičnost; monotónní Alucardův bojový styl (nechat se rozstřílet, pak se za ďábelského smíchu složit v beztvaré monstrum, které smete kohokoliv) s nejasnými schopnostmi a limity; totální šílenost a pozérství všech, podtržené jejich předlouhými, rádoby hlubokomyslnými monology. +/- průměr s výkyvy na obě strany. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vymazlená grafická stránka prostě nemůže vykompenzovat absenci čehosi hlubšího (co bylo obsaženo v seriálu například v osobě "nevinné divačky-reportérky") a už vůbec ne ještě stupidnější Victorii:P Poněkud rozšířené a tedy i smysl více dávající okolnosti kolem "ústřední dějové linie" jsou sice fajn, ale opět - jde to na úkor toho, co by se podle mě mělo skrývat za těmi pohyblivými obrázky, aby se daly označit za kvalitnější než třeba WITCH:) To jsem samozřejmě přehnal, ale z mého pohledu tenhle tah Hellsing prostě degradoval. Takže pro OVA series ode mě jen 60%. No dobře, tak 70%, ale jenom za Lady Integru;) ()

gjjm 

všechny recenze uživatele

Můj první rozsáhlejší anime seriál (samozřejmě když nepočítám Pokémony). Netvrdím, že se ze mně stává otaku, nicméně anime kultura mi je čím dál sympatičtější. Kresba je velmi zjednodušená a zkratkovitá, ale má svůj specifický výtvarný kód, díky kterému umí vtěsnat do jednoduché kresbičky maximum významu a může tak bez problému v animovaném seriálu vyjádřit věci, jaké by v americkém (i evropském, protože ten evropský je naneštěstí mírně adaptovaný americký) kresleném filmu vypadaly směšně nebo groteskně - ono je to i proto, že v euroamerickém kresleném filmu je v 99% případů cílem prosté primitivní pobavení diváka a ne vyjádření složitého příběhu nebo předvedení vynikající grafiky jako v anime. Anime je sice kreslené, ale člověk by se na něj měl dívat jako na hraný film, protože to, co průměrný Euroameričan očekává od kresleného filmu, od anime prostě nedostane. To jsem se zase zakecal, zpátky k Hellsingovi. Nádherná grafická stránka, temný příběh, vlastně rodinná sága instituce jménem Hellsing, rodiny a protinemrtvé tajné společnosti zároveň, a o jejím boji proti upírům, ghúlům a všemu možnému. Jeden z nejlepších filmů o upírech, co jsem kdy viděl. Temná, depresivní atosféra, potoky krve, celkově brutální příběh, zvláštní úhly záběru a kvalitní animace v anime stylu. Postavy jsou buď psychopati nebo nemrtví nebo nemrtví psychopati nebo budoucí nemrtví nebo budoucí mrtví, což mi také velmi vyhovovalo. Snad jen hudba se mi moc zvlášť nelíbila. Japonština zní úžasně a dabéři originálního znění také předvádějí dobrý výkon (s tak stoickým klidem by větu "Napřed tě znásilním a pak tě zabiju a vysaju ti krev" nepřednesl snad ani Bela Lugosi). Budu se muset na anime dívat častěji. ()

Galerie (218)

Zajímavosti (24)

  • Na oboch DVD obálkach sa nachádza náznak či priamy odkaz na Serasinu upíriu podobu. (Eerie)
  • Toto je posledný diel, ktorý vytváral a daboval Geneon a zároveň prvý, ktorý vytváral a daboval FUNimation. FUNimation potom vytváral i ostatné diely až do konca. (Eerie)
  • Na začiatku sa paroduje mnoho amerických akčných filmov, predovšetkým tie, v ktorých hral Bruce Willis. (Eerie)

Reklama

Reklama