Reklama

Reklama

Pustina

Trailer

Obsahy(1)

Skupina mladých delikventů je přivezena do nápravného zařízení na pustý ostrov. Záhy však zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný. Čeká zde na ně psychopatický vrah se zákeřnými pastmi, hladovou smečkou psů a smrtícími zbraněmi. Hrůza, násilí a boj o přežití vtrhne na vaše obrazovky v tomto mistrovském thrilleru od režiséra filmu Mrtvá hlídka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netradiční vyražďovačka, která mě hodně potěšila. Netradiční proto, že místo party vymaštěných teenagerů na studentské párty nebo při kempování, jsou vyvražďováni vymaštění chovanci z pasťáku při... ehm... při kempování... při takovém netradičním kempování. No a když už člověk jednou vyvražďuje, tak má koukat aby vyvražďoval a přibere k tomu vyvražďování i nějaké ty nevinné baby a místního houmlesáka, to dá rozum. A potěšila mě proto, že děj i severské ostrovní lokace jsou příjemně syrové, stejně jako většina hereckých výkonů (až na hlavního hezouna, který je v tom pasťáku - jaké překvapení - vlastně neprávem). A fakt bych v tomhle případě neřešil logiku příběhu - je to prostě relaxačka, nic víc. Nejlepší scéna - určitě ta s Pertweem jako terčem pro šipky a hračkou pro pejsky. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Skupina mladých vyvrheľov spoločnosti z nápravnovýchovného strediska je po smrti svojho spolubývajúceho vyslaná na opustený ostrov, kde sa majú uvedomiť. Samozrejme, že ostrov nie je až taký neosídlený. Bohužiaľ žiadne mysteriózno tu nečaká, možno preto sa mi to nepáčilo až tak ako Bassetov predchádzajúci Nightwatch. Spracovanie je podobné Dog Soldiers. Podobná kamera, les, prízvuk postáv, ten istý herec. Nahodenie príbehu je fajn, potom nasleduje dlhší rozjazd, útok psov je fajn, záber s narazením psej hlavy na kôl je najlepší a poctivá rezanica na záver ako zo Štvanca s Del Torom a Tommy Lee Jonesom potešila. Malá porcia vyhryzených čriev a sem tam naaranžovaná mŕtvola. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Svěží vítr mezi béčkovými horory, který vypouští řadu zažitých stereotypů a sám přináši nové prvky. Neokoukaní herci filmu dodávají autentičnost a jejich postavy zase pořádně depresivní atmosféru. Považuji se za bývalého milovníka hororů, takže i přes tyto klady s hodnocením výš nepůjdu. Navíc je příběh příliš banální a šílené chování určitých jedinců překračovalo únosnou mez. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Můj názor na film vyjadřuje hodnocení, proto bych se omezil na dvě poznámky: 1, Každý tvůrce hororu stojí před zásadní otázkou: Je lepší se snažit o napětí, nebo o překvapení? Někdy se tomuto dilematu říká Hitchcockův obušek - Hitchcock se na filmařské problémy díval vždycky z konkrétního hlediska a zásadně ho zajímalo např. toto: Vidíme-li postavu, jak kráčí po ulici, zatímco za rohem na ni číhá jiný muž s obuškem, máme útočníka ukázat, či nikoliv? Pokud ano, mluvíme o napětí, pokud ne, jde o překvapení. Hitchcock si tuto otázku kladl po celý život. Samozřejmě, většina filmů oba postupy spojuje, ovšem takový kompromis (nerozhodnost) snižuje jejich efektivnosti. Wilderness na to jde tak, že divák toho ví více než postavy (odtud napětí a strach), ale méně než hlavní padouch (odtud překvapení a nenadálý zvraty). Tady bych podotkl, že napětí se ve filmech vytváří skrze „dlouhodobější" dění v čase, zatímco překvapení díky „krátkodobé" práci s prostorem (což může být otázka jednoho záběru, v němž vybafne hlavní padouch). Tudíž režiséři, kteří vynikají spíše ve vyprávění a dopadu celistvého příběhu na diváka, vynikají v napětí, zatímco ti, kteří pracují s detaily, s prostorem před kamerou, s art-kulisákem apod., excelují v překvapeních a v diváckých šocích. Experimentální horor se proto pozná dle toho, že tyhle zavedený konvence nějak porušuje (sleduje třeba příběh očima vraha; překvapení rozkládá „kubisticky" do více záběrů a naopak napětí zhušťuje do kratších minisekvencí), zatímco geniální horor se vyznačuje lepší druhou půlkou, než je ta první. Oboje není případem tohoto filmu. 2, Pozoruhodný je dále způsob, kterak se Wilderness vypořádává s žánrovými limity, uvnitř nichž se musí pohybovat. Za prvé neustále přikládá pod kotel, utvrzujíc mě v přesvědčení, že mezi nejakčnější filmy vůbec náleží survival horory. Za druhé vhání bez přestání hrdiny do nových situací (ostrov, dívky, pobuda, psi...), ale vystavuje z nich rozšiřující se pyramidu, nikoliv odnikud nikam vyhnaný komín, protože každá situace hrdiny poznamená, hlavně ve vztahu k sobě navzájem. A za třetí vsází film na úlohu hlavního padoucha - nevysvětlitelného elementu, který vzbuzuje sérii otázek. Je velice důležitý, protože odstraňuje pasivní přijetí předkládaného, znesnadňuje „čtení" a vzbuzuje v divákovi hádanky a otázky, jež ho nutí nad filmem přemítat a jež komplikují scelování předkládaných informací. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 8/10 Hudba 6/10 Prostředí 8/10/// +námět, zpracování, atmosféra -pomalejší rozjezd a slabší začátek/// Atmosférou a zpracováním mi to mírně připomnělo režiséru prvotinu Mrtvá hlídka. Jen tady je to ještě o něco přehlednější a tentokrát se tvůrci oprostili od velkého množství nočních scén, takže je i něco vidět. Je to (sice řečeno s nadhledem) dobrá sonda do myslí těch, kteří nejsou tak úplně nevinní a zároveň pomsta jednoho otce za smrt svého syna. Některé záběry jsou pak hodně drsné a jsou až do morku kostí (do krve by bylo slabé slovo). Závěr je pak slušně vystupňovaný a vlastně od začátku si nejste jisti jestli někdo přežije./// Celkem 74%/// ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Louise (Alex Reid) hovorí o službe v 7. obrnenej divízii v Basre (Irak). 7. obrnená divízia však bola rozpustená po druhej svetovej vojne, a preto bolo pre ňu nemožné, aby v nej slúžila. (misterz)
  • Natáčení probíhalo ve Skotsku a Severním Irsku. (Terva)
  • Keď Callum (Toby Kebbell) dostane úder nožom do chrbta, je vidno otvorenú krvavú ranu. V ďalšom zábere je však koža holá bez krvi a následne je opäť krvavá. (misterz)

Související novinky

Konkurence pro Van Helsinga

Konkurence pro Van Helsinga

01.04.2007

Solomon Kane je jméno dobrodruha, šermíře a lovce démonů, který v 17. století putuje neprozkoumanými končinami světa a válčí tam s nadpřirozeným zlem. A zároveň je to název britsko-francouzsko-české… (více)

Reklama

Reklama