Reklama

Reklama

Hitlerova kariéra

  • Česko Adolf Hitler - Vzestup a pád vůdce zla (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Portrét muže, který před 70 lety rozpoutal II. světovou válku.  Když byl tento film poprvé promítán, vyvolal řadu protichůdných názorů. Smyslem tohoto filmu není popisovat dějiny Třetí říše. Pojednává o vztahu Adolfa Hitlera k německému národu, o okolnostech, které Hitlera formovaly a umožnily mu vzestup - i o jeho přívržencích. Kolik lidí jej vlastně podporovalo? K činům, které neměly obdoby, bral Hitler odvahu z pocitu shody s vlastním národem. Proč zakrývat, že většina Němců dávala Hitlerovi za pravdu a že se s ním ztotožňovala? Film chce ukázat, jakými prostředky se toto soužití realizovalo a kolik zaslepenosti v něm bylo obsaženo. Cena, kterou si to vyžádalo, je všeobecně známa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnešná premiéra. Veľmi zaujímavý dokument o Hitlerovej Kariére. Dokument sa snaží ísť do podrobností. Čo je len dobre ale mohli to spraviť aspoň ako dvojdielny dokument. Pri dĺžke 151 min málo vydrží pozerať 100% sústredený od začiatku do konca. Sú tu veľmi zaujímavé zábery na Hitlera a jeho vystúpenia. Dokument môžem len odporučiť. Je tu veľmi veľa info o tom ako sa to celé začalo a ako sa to skončilo. Celkové hodnotenie za mňa je 70%. Odporúčam ľuďom ktorí sa zaujímajú o druhú svetovú vojnu ale hlavne o Hitlerov príbeh. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Tento film nie je ani tak historickym dokumentom, ako zozbieranim povodnych zaberov, na ktorych je zachyteny Hitler. Tieto su okomentovane, avsak nie historicky trivialnym sposobom, skor naopak. Pre cloveka, ktoremu 2. svetova vojna, ale predovsetkym nacizmus ako taky a osoby stojace v jeho pozadi, nie su dostatocne zname, bude sledovanie tohto filmu absolutne zbytocne. Film sleduje vzostup a pad Hitlera ako cloveka vyuzivajuceho kazdu sancu na svoje zviditelnenie a este preciznejsie uchopenie moci. ()

Reklama

Ajantis 

všechny recenze uživatele

Jak dává tušit již název, v centru filmu se nachází postava Adolfa Hitlera. Pokud jde o něj, přináší řadu zajímavých a dle mého výstižných postřehů, které jsou důležité pro pochopení jeho charakteru, a příhodně ukazuje jejich souvislosti s konkrétními událostmi. Jako ústřední motiv zobrazuje nacistický kult smrti, možná lépe řečeno neživotného, a jeho touhu po ničení, ale zabývá se i dalšími aspekty Hitlerovy osobnosti (a dobře si - nejen - v tomto ohledu rozumí se Sokurovovým Molochem). Žel, asi aby byl obraz kompletnější, obsahuje dokument rovněž sumarizaci nejpodstatnějších momentů nacistického / válečného období, které s Vůdcem osobně kolikrát příliš nesouvisejí, a připomíná tak místy pořady typu "Druhá světová válka ve dvou hodinách". O významné události se jen otírá a z nedostatku prostoru jsou podány zkratkovitě a nezřídka zavádějícím způsobem, takže člověku druhé světové války neznalému jako naučný dokument dobře neposlouží. Proto tedy "jen" ****, ač jsem si projekci jinak náramně užil. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý, všeobjímající dokument. Hitlerem se zabývá bezpočet filmů, většina se však soustředí pouze na určitý úsek jeho kariéry (Hitler - Vzestup zla, Valkýra, Pád Třetí říše,...). Tento snímek však dokumentuje celou jeho kariéru jako celek. Ač by se mohlo zdát, že stopáž je neúnosná a že člověk nebude mít sílu se dívat dvě a půl hodiny na dokument (navíc když většina diváků zná pravděpodobně jeho osobu poměrně dobře), aniž by se nudil, opak je pravdou. Film velice dobře odsejpá a člověk si ani neuvědomí, jak dlouho už u toho dřepí. Specialitou filmu je obrovské množství dobových záběrů, přidávajících na atmosféře. Je tu věrně vylíčena jak jeho osobnost a osobní život, tak jeho politický vzestup a pád... 100% ()

THE_Joko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci vojnový dokument o Hitlerovi a jeho ceste od pouličného povaľača až po jeho neslávny koniec. Inak ťažko zohnatelné filmové zábery sú zostrihane tak, že človek má akú-takú predstavu ako to vypadalo v týchto pochmúrnych časoch. Dokument nijako nenudí „odbornými výkladmi“ historikov alebo obdobných. Vrelo doporučujem každému, kto ma rad dokumenty z 2 vojny. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama