Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michal (Vojta Kotek) se zúčastní oslavy na lesní chatě. Řízením osudu zbude po skončení oslavy na chatě sám s dívkou Zitou (Dorota Nvotová), kterou vidí prvně v životě. I když není zrovna jeho typ, pod vlivem výjimečných okolností s ní prožije vášnivou noc. Vlivem lapálie, která se jim stane jsou nuceni spěchat zpět do města. Náhle jde sice „o život“, ale poněkud jiným způsobem a obráceně, než jsme zvyklí. Z chaty uprostřed lesů se vydávají ještě v noci na cestu, aby vše vyřešili. Do cesty se jim v jako v každé správné road-movie staví nečekané překážky a všechno se komplikuje víc než z počátku čekali, takže je tu dost dramatických situací pro to, aby se Michal se Zitou postupně o sobě dověděli víc a zjistili, co všechno mají společného. Jejich cestu navíc doprovází záhadná bytost (Robert Nebřenský) a postava (Bob Klepl), kterou můžeme označit jako duch zemřelého. Všechny postavy se v průběhu filmu navíc různě propojují a vše spěje k překvapivému rozuzlení... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (328)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Většina českých filmů z poslední doby mě ničím příliš nezaujala, ale tohle byl naprostej vrchol. Nesmyslné střídání "stylů točení", kdy to chvíli vypadá, jako by pan Šteindler chtěl točit romantické drama, chvíli jako teenagerovská komedie a pak jako naprostá psychárna, se do českého filmu prostě nehodí. Kdyby si vybral jednu z těch variant a držel se jí celou dobu, mohlo to dopadnout možná dobře, ale takhle se mi vryje O život do paměti jen trapnou scénou, kdy Bohumilu Kleplovi urazí hlavu vlak. ()

d.beseda odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím čím to mělo být vtipné a pokus o nadsázku v tomto filmu taky zrovna nevyšel. Nevím co bych měl říct o scénáři a už vůbec nenalézám slova abych slušně zhodnotil dialogy. Po druhém shlédnutí to bylo snad ještě horší než napoprvé. - Vrať se do hrobu! / Česká soda / Díky za každé nové ráno = ANO, ale tenhle film je vážně trapas. - Hodnocení: "odpad!". ()

Reklama

KarelR 

všechny recenze uživatele

O život se k českému komediálnímu dnu rozhodně nepřidává. Narozdíl od svých listopadových souputníků totiž Milan Šteindler a spol. pochopili, že když u nás chtějí uspět v komediálním žánru, nemusí nutně na plátno dopravit tunu debility a doufat, že se tomu lidé budou smát. Stačí načrtnout jednoduchou story o nechtěném těhotenství, příliš nemoralizovat a přihodit ducha Boba Klepla, a při rozumné stopáži vám z toho vyleze slušná komedie, která sice nemá mnoho momentů, při kterých se budete lámat smíchy, ale jako celek je docela sympatická a jede na té správné vlně nadsázky. Najde se samozřejmě pár scén, které jsou mimo (výroba kondomů, buzení mrtvých), ale jinak se tu tak často vedle nešlape a třeba nadsazený závěr příjemně překvapí. Z Doroty Nvotové se nakonec vyklubala docela trhlá sympaťačka (ač to tak z traileru rozhodně nevypadalo) a Vojta Kotek, který se stále drží své oblíbené role "jsem tak trochu outsider", mi tu přišel o třídu lepší, než v Janákových teenagerských taškařicích. Když si připočtete na české poměry velice povedené triky a hudbu, která se do toho nebojí opřít (otravný motiv z traileru se naštěstí objeví jen párkrát ze začátku), dostanete solidní filmový počin, nad kterým sice nehodlám nijak jásat, ale rozhodně patří k tomu lepšímu, na co můžete u současné české tvorby narazit. 5/10 P.S. Ta banda trapáků, co sem naházela odpad, aniž by film viděla (neříkám, že jsou to všichni), by se nad sebou vážně měla zamyslet... ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

neuvěřitelná sračka...nestačim se divit do jakýho marasmu se dokázal zahrabat režisér Milan Šteindler. hodina a půl scén, ze kterých ve finále vychází nějakej podivnej patvar ztláskanej z hoven nejhnusnější kvality...Navíc Kotek tu vypadá až moc ulítle a z Dorotiny postavy se taky dalo vytřískat víc. Takhle to byla jen prdel z profilu a nic z toho... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštní komedie ze současnosti. 1) No chvilkama mi tedy klesla sanice. Ve snaze dostat do filmu vše, co scénáristický think-tank napadlo, se vedle převažujícího komediálního ladění uplatní i prvky hororu, jakési jednoduché filosofie pro budhistické začátečníky, školní sexuální výchovy, surrealismu, lehkého sexování a zejména road movie (zvláště pak objevného cestování na spermii). Staronový český problém s přeplácanou žánrovou neujasněností tu opět září v celé své parádě._____ 2) Ale nemohu říci, že bych při sledování měl špatné pocity. Vtipné dialogy, neustále překvapující obraty (jejich občasná nelogičnost se v crazy nadsázce snese), výborná kamera i flashbacky, zábavná hudba, svižná režie, scénář jen s maličkými záchvěvy nudy._____ 3) A k tomu výborný Kotek (sexuálně mě sice jeho neforemný zadek nikdy nebral, ale pro kámošení bych neváhal), přesvědčivá Nvotová, do rolí dobře pasující Klepl i Nebřenský._____ 4) Film určitě není světlo naší kinematografie, ale příjemné chvíle mi způsobil a rád se podívám znova - to nemohu říci o mnoha snímcích s více než dvojnásobným počtem procent zde na CSFD. Mnozí komentátoři se zjevně řídí pravidlem - nerozumím tomu a proto je to odpad. Dej Bůh, ať takovíto lidé nerozhodují o tom, co se bude točit či tisknout._____ 5) PS o dva dny později: Podíval jsem se znova a musím konstatovat, že z humorné nadsázky a vtipů zůstalo umolousané lehce nudné nic. Jednu hvězdičku tedy odebírám. Ponaučení si však odnáším - příroda je nejhezčí, když ji pozoruješ z auta. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, kdy Vojtěch Kotek jede vlakem, se vyklání z okna téměř do půli těla. Tento typ vlaku má ale okna pouze na malé vyklopení, což lze ve filmu vidět. Ve skutečnosti by se tedy bez předchozí demontáže okna takto vyklonit nemohl. (Wopat)
  • Srnka, která hrála ve filmu, se během natáčení zaběhla a svým majitelům se vrátila až po týdnu. (hippyman)
  • Jde o první film Milana Šteindlera, který se promítal na testovacích projekcích a poté upravoval podle reakcí diváků. (xjane)

Reklama

Reklama