Reklama

Reklama

Expozitura

(seriál)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2009, 20 h 25 min (Minutáž: 75–79 min)

Hrají:

Hana Vagnerová, Robert Jašków, Jan Dolanský, Pavel Zedníček, Jan Novotný, Zuzana Bydžovská, Martin Sitta, Michal Slaný, Miluše Bittnerová, Sabina Králová (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Televize nova uvádí další kriminální seriál "Expozitura". Ta nebude vyprávět smyšlené případy, ale bude natáčena na motivy skutečných kriminálních činů - Berdychova gangu, ten naprosto beztrestně vraždil, přepadal a vydíral. V "Expozituře" se setkáme s korupcí neuvěřitelných rozměrů.

V jednotlivých dílech "Expozitury" budou zvlášť řešeny různé případy, ale celým seriálem se také bude táhnout dramatický příběh policistky, která je čerstvě přidělena do Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu a jejího parťáka, kteří nechtěli nechat Berdychův gang, aby si dělal co chtěl bez odezvy. Mladá policistka se ihned vrhá do práce, ale zjišťuje, že ne vždy jsou v případech odsouzeni jejich skuteční viníci. Jejího úsilí si nemohl jeden z největších zločineckých gangů na našem území nevšimnout a stává se nepohodlnou nejen pro ně, ale i pro zkorumpované špičky policie díky důkazům o jejich propojení s gangem a mění se ve štvanou zvěř v tomto nervy drásajícím příběhu...

Nova se v seriálu zřekla laciných triků a opravdu to rozjela ve velkém. Seriál "Expozitura" je nabitý akčními scénami, chvílemi napětí a plný překvapení. Scénář vychází z přímé zkušenosti autorů Josefa Klímy a Janka Kroupy, kteří při tvorbě pořadu Na vlastní oči kauzu Berdychova gangu rozkrývali. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (435)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Absolútny súhlas s Faustkou. Oplakávať tunajšiu snahu a porovnávať ju s mimóznymi okolitými pokusmi o dielo , ktoré nedovidí ani na slnko je síce ľahké, ale hrabať sa v tunajšom odpade - na to má kuráž kadekto . Beriem snímok , ako seriálový priemer a som rada, že sa aspoň u susedov deje nejaký progres. Vyskúšaj " PANELÁK " a snáď sa ti rozsvieti. Vadí Mi tam kopec vecí , ale neokecám, len aby som okecala. Ostávajú ešte 2 časti ale na Mojom hodnotení to už nič nezmení. Spokojná a rada pridám bodík. Faustka mala pravdu - ten Jašków ! Slovenský Kraus sa pokúša o nový seriál - potešenie z jeho strany. Držím palce, aby sa vám darilo aj v takejto TV forme. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud Kroupa s Klímou neměli Na vlastních, bulvárních očích frajerské tmavé brýle a Berdychův gang opravdu pronásledovala šestnáctiletá kravka, padesátikilový "zabiják", šeredná žena v domácnosti, éstébák v důchodu a Čmaňa, divím se, že chlapci neusrkávají vedle Vikiho banánové daiquiri s nohama v příboji na nějakém klimaticky přívětivém karibském ostrůvku a dali přednost chládku Mírovského resortu. Asi chtěli, aby o nich vznikl i první český celovečerní komiksový Avengers, ve kterém budou hrdinně bojovat za práva romských spoluvězňů spolu s Jirkou Kájínkem, kterého bude hrát Roman Skamene. Nicméně ruku na koule! Na české, Růžové ordinační poměry je tento jednooký král docela dívatelnou tragikomedií. Haničce by sice o přirozeném herectví mohl konečně někdo Vyprávět, avšak ostatní kašpárci cinkají rolničkama dle svých uspokojivých standardů. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle osm let starej seriál sem docela přehlížel,a až teď sem ho viděl celej.Jedno vám povim,i přesto,že podobnejch seriálů o podsvětí provazanym s politikou a policií bylo natočeno už dost,tak vždy se mi otvírá kudla v kapse,a chce se mi blít.Opravdu hnus.K samotnýmu výtvoru.Poměrně slušná práce,ovšem podotýkám na Novu.Kdyby v seriálu nehrála krajně nesympatická(s hysterickou mimikou,děsnym hereckym projevem,a projevem bez pořádný intonace )Vágnerová,asi bych i s přimhouřenym vokem šlehnul do hodnocení čtyři umolousaný hvězdy,a Hana to fakt vo tu jednu tlačí dolů.Myslim že tři stačej.60%. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Po čtyřech dílech končím, ač to není z mého pohledu až tak špatné, jak by se dle zdejších hodnocení mohlo zdát (při mém časovém vytížení však není pro "ne zas až tak špatné" seriály místo). Tady si totiž každý automaticky kopne do čehokoli, co se v televizi objeví... Nevadila mi až tak všemi nenáviděná Vagnerová jako její hloupá postava. Už jen když spustila "Jmenuji se Tereza Hodačová a jsem policajtka" a pak vám dvě minuty rekapitulovala vše, co se stalo v minulých dílech. A pak samozřejmě spousta slzení na kameru v nějaké ruině, že kdyby věděla, do čeho jde a bla bla bla. Ani "drsňák" Dolanský mne nijak nerajcoval. Jediný, kdo mne mohl donutit dívat se dál, byl Jašków. Hrál dobře a jeho postava mně přišla zajímavá... Umím si však představit, že se k Expozituře někdy v budoucnu vrátím... 60% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Uvidíme, co se bude dít ve druhém veledíle. První je fuct RET ROSE. Co se ovšem cení, je přestup playboye Kamila z Malého Pitavalu (trousil ftipné hlášky a byl velekůl) do ÚOOZ. Doufám, že se neproflákne, že je Berdychův strejda. Druhý díl je lepší, než první. Až budete zabíjet slepého advokáta v jeho bytě, rozsviťte nehospodárnou žárovku, která hřeje víc, než Bursíkova láska k biomase a dotyčného slepce se pokuste uškrtit. Zezadu. Takovou tou kravatou co jste používali ve škole, aby jste se dostali ke svačině s vyšší nutriční hodnotou. Výsledek je stejný. Někoho holt zfuckuje školník a udá na vedení. No, a někoho prostě chytěj ti navedení. Třetí díl asi nedám. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Na scénáři nespolupracovali žádní skuteční policisté, natáčení se ale účastnili, aby například natáčené policejní zásahy odpovídaly realitě. (navabaca)
  • V epizodě "Válka gangů" pohne mrtvola na pitevně hrdlem. (Dekovnik)
  • V 11. díle s názvem „Osamělá mise“ ve scéně, kdy je Dan (Robert Jašków) nasazen do vězení, je během zpěvu jednoho z rusů záběr na Dana (Robert Jašków) sedicího u plotu věznice. V tu chvíli Dan (Robert Jašków) nemá na hlavě žádné známky přechozích zraněni ze sprch. V následující scéně, kdy je telefonovat z toalety, už je opět má. (#47)

Reklama

Reklama