Reklama

Reklama

Zen Noir

  • USA Zen Noir
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Bezejmenný „noirový" detektiv, který stále truchlí nad smrtí své ženy, vyšetřuje záhadnou vraždu v buddhistickém chrámě, ale jeho logické, chladné schopnosti vhodné k řešení zločinů jsou  v intuitivním a nelineárním zenovém světě neužitečné. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Iggy 

všechny recenze uživatele

Ha, ha! Proč je zen jediným náboženstvím nebo filozofií (rozdíl je mi fuk), u kterého se člověk může a má smát? Když jste ne úplně vyrovnaný, ale zato 100% „reasonable“ detektiv jako vystřižený z noirového filmu a přijdete řešit vraždu do zenového kláštera, kde vám na otázku, kdy se vražda stala, odpovědí, co chápete pod pojmem čas, dá vám vyšetřování asi dost práce! :) Noirová stylizace působí dost parodicky, ale slouží zřejmě především k zesílení kontrastu logického a rozumného detektiva k trochu jinak rozumnému zenu. Skvělé! Zajímavé a působivé vizuálně, místy snad trochu levně natočené (nejhorší jsou asi flashbacky), ale o to tu přece nejde. Myslím, že v tom něco ze zenu opravdu je. Závěrečnému výkladu pomeranče není co vytknout. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi chápu, co tím vším chtěli tvůrci říct, ale stejně mám pocit, že sledovat tenhle film byla jen zbytečná ztráta času. Kdybych ovšem vyznávala zen buddhismus, možná bych mluvila jinak. Koneckonců, vždyť čas je pouze člověkem uměle vytvořená a silně relativní veličina. (45%) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Nedotčený budhistickým humorem a neznalý zenových tajemství. Jsem milovník Sama Spadea, ale film si více z postavy utahuje, vyvede diváka z rovnováhy a po skončení bude mít více otázek než na začátku. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama