Reklama

Reklama

American Hardcore

Trailer

Obsahy(1)

Dokument, mapující zrod a evoluci americké punkové scény v letech 1979 až 1986. Mimo interview s důležitými osobnostmi tohoto období (Bobby Steele z The Misfits, Keith Morris z Black Flag a The Circle Jerks, Brandon Cruz z Dead Kennedys) film obsahuje i živý materiál. (KlárkaS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

creTin 

všechny recenze uživatele

Hlavním problémem je to, že oblast zájmu se zdá na první pohled relativně úzká - punk a hardcore - ale tvůrci to chtěj vzít pokud možno v celý její šíři, čimž se spoustu témat jenom naťukne a vhled nedojede zas tak daleko. Autentický záznamy se současnejma komentářema ikon "scény" to ale táhnou a snaha jít i po sociálních základech žánru se cení. Polovičatá práce určitě ne, spíš tak na třičtvrtě. ()

Spectacle 

všechny recenze uživatele

Pokud se považuješ za punkáče a zároveň Ti nic neříkají pojmy jako Ian MacKaye, Dischord, Henry Rollins, Black Flag, DC hardcore, Circle Jerks, S.O.A., Negative FX, straight edge, Void, The Faith, Jerry´s Kids, Boston crew, SS Decontrol nebo Minor Threat, měl by se nad sebou vážně zamyslet:-) Nebo si někde opatřit tenhle dokument! Popisuje zásadní roky 1980 až 1986, kdy v Americe vznikl fenomén jménem hardcore! Doporučuju každýmu, kdo se chce zorientovat v základních věcech okolo hc/punku. PS: Začátek dokumentu je úchvatnej, kdy Keith Morris (Black Flag, Circle Jerks) vypráví, jak ho všechno sralo, jenom mezi děckama se cítil jako doma:-) ()

Iroquaise 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený dokument mapuje značně opomíjenou hudební oblast, navíc v souvislostech s jejími sociálními kořeny. Obsahuje spoustu dobových fotografických a filmových materiálů, nabízí výpovědi řady hudebníků, kteří se různou měrou podíleli na fenoménu amerického hardcore punku první poloviny osmdesátých let ( včetně některých hvězd současného rocku - Henry Rollins, Flea z Red hot chilly peppers, Moby). Nejsem zrovna ryzí příznivec americké punkové scény ( i když třeba Boiling point od SS Decontrol je nářez jak prase), ale i tak jsem byl s filmem spokojen. Některé výpovědi jsou velmi zajímavé a vtipné ( "It was like a fucking commet hitting fucking planet":)), navíc je docela fajn hra sledovat, v co se pravověrní punkáči po dvaceti letech proměnili. Tématu by slušel seriálový formát, kde by autoři mohli dosáhnout větší komplexnosti, např. zařadit názory hudebních publicistů, reakce tehdejšího "civilního" obyvatelstva atp. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama