Reklama

Reklama

Brazilský masakr

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Po úděsné autobusové nehodě zůstane v brazilském městě poblíž pláže bez pomoci skupina dobrodruhů. Zatímco čekají na příchozí pomoc, rozhodnou se zajít do místního baru a užít si tak alespoň nějakou party s místními. V baru si dají několik piv a několik sklenek caipirinha a seznámí se s milým místním mladíkem Kikem. Vše se příjemně vyvíjí. Ráno už není tak pozitivní, když cestovatelé zjistí, že jim chybí všechny věci a peníze. Nejen to, všichni, kteří s nimi v noci popíjeli v baru, se chovají odtažitě a nikdo jim nechce pomoci. Jediný Kiko jim pomoci chce a nabídne jim pobyt u jeho strýce v domě, který leží v hluboké a temné džungli a kde mohou v „bezpečí“ počkat na pomoc... Postupem doby zjišťují, že bělostná písečná pláž a nepropustná džungle kolem ukrývají temné, zatím neodhalené tajemství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

TomX2 

všechny recenze uživatele

V pohode oddychový thriller, má to dobrý dej, peknú prírody a v pohode postavy. Herecké obsadenie je trošku slabšie, Mellisa George tu nehrá ktovie ako dobre oproti "Neni kam utéct", kde podala výborný výkon. Tu hrá skôr podpriemerne. Ako horor mi to veľmi nepríde. Zo začiatku to aj vyzerá na hixploitation horor, no skôr by som povedal, že to je dobrodružný thriller, inač by som nevedel aký typ hororu by bol tento film (žiadne ľakačky, strašidlá, krvolačné zvierata, texaské masakre ani nič podobne), najblížšie to má asi k hixploitationu ale aj tak, nepríde mi to ako horor. Bol som pripravený na naozaj ten "MASAKER", no krve tam je strašne, strašne málo. No aj tak celkom slušný thriller. 60% ()

nemik22 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek si zaslouží trochu lepší hodnocení. Určitě bych ho nepřirovnával k Hostelu. Čekal jsem bezduchou vyvražďovačku a místo toho se mi dostalo velmi solidního thrilleru, který je napínavý od začátku do konce. Trochu nereálná mi přijde scéna v jeskyni, ale reálnost v tomhle případě by byla na úkor zábavy. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

V Brazílii už místní přestalo bavit, jak se amíci roztahujou a rozhodli se z nich taky něco mít ( a to ne jen ledviny), samozřejmě proti jejich vůli. Bohužel narazili na slaďouše Duhamela, který prostě není Sean Bean a rolím, kde by měl nedej bože umřít se vyhýbá, jak čert kříži. Tudíš asi správně tušíte, že intenzita a poselství prostě nemohlo být dotaženo do konce. A je to velká škoda :-(. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Brazilský masakr je takovým mixem Pláže, Hostelu a snímku Sanctum. Ačkoliv by se v ději dalo najít pár nelogičností, překvapivě si od bezstarostného začátku drží slušné tempo, které graduje prvním ,,chirurgickým zákrokem ". Herci jsou sympatičtí, svalnatí a charismatičtí, kočičky v plavkách a tílkách vnadné, příroda přenádherná a tak můžeme sledovat jak partička turistů spadne do spárů brazilců s hodně nekalýmy záměry.... Padne zde i jakési moudro k zamyšlení ohledně prachatých gringos a chudých domorodcích - s čímž je třeba něco dělat. Nezbytné honičky po noci v bungalovu mne kupodivu v napětí nijak nerdžely.... Škoda, za ten šťastný konec... K tomu mne ještě nakrkly přiblblé závěrečné průpovídky, které si amíci zkrátka neumí odpustit. Ale slušné tři hvězdičky za to dlouho udržované napětí si snímek zaslouží, to jo. * * * ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Svižný thriller jak se patří. Děj šupajdí kupředu, nic se moc neřeší, napětí je slušné a prostředí je pro horor taky vynikající. Scény v podvodních jeskynních jsou parádní, zde je atmosféra určitě nejsilnější, protože stísněné prostory pod vodou navozují tu správnou klaustrofobii a beznaděj. Masakr to až takový nebyl, autoři mohli možná ještě přiostřit. Děj je chudý, ale o to tady nejde. Chování postav občas dost divné, ale ještě se to dá. Melissa a Olivia byly skvělé, možná to nejsou nejlepší herečky, ale mně se líbí a ve filmu je vidím rád. Celkově se jedná o solidní horor z netradičního brazilského prostředí s poměrně zajímavým a kontroverzním tématem. 60% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (8)

  • Všechny postavy filmu poznáme pouze jménem, příjmení neřekne žádná z nich. (Pepinec)
  • Natáčelo se v Brazílii. (M.B)

Související novinky

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

Narkobaroni jdou po krku Owenovi

31.12.2008

Jižní Amerika je v kurzu. Včera jsem se rozplýval nad mimořádně šťavnatě obsazeným Stalloneovým The Expendables, které se brzy začne natáčet v Riu, a dnes je tady Cartagena. To není jen název… (více)

Béčkové horory útočí

Béčkové horory útočí

20.07.2008

Pokud jste příznivci sofistikovanějšího strašení ve stylu třeba Osvícení či Šestého smyslu, neobtěžujte se číst dál. Dnes si totiž dáme porci hororů, které o kategorii A nezavadí ani náhodou. A právě… (více)

Reklama

Reklama