Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Téměř negramotná žena se stala jedním ze zakladatelů polské unie Solidarity. Příběh dělnice Anny Walentynowicze (Katharina Thalbach) v Gdaňských loděnicích, inspirovaný skutečným osudem, spoluzakladatelky polské unie Solidarność, nakonec vyhnané Lechem Wałęsou. (sator)

Recenze (3)

korok 

všechny recenze uživatele

Snímek provazející vývojem událostí v Gdaňské loděnici v řádu cca 20 let. Přes požární katastrofu, která stála život mnoha dělníků, přes krvavé potlačení stávky v roce 1970 polskou armádou, až po boj dělníků za svá práva, který vyústil v založení nezávislých odborů Solidarita na začátku 80. let, jenž měly omezit komunistickou státní moc a hrály významnou roli při pádu totalitního režimu v Polsku. Film je pojat z pohledu zasloužilé dělnice Agnieszky Kowalské, jenž po celou tuto dobu v loděnici pracuje. ()

sator

všechny recenze uživatele

Téměř negramotná žena se stala jedním ze zakladatelů polské unie Solidarity. Příběh dělnice Anny Walentynowicze (Katharina Thalbach) v Gdaňských loděnicích, inspirovaný skutečným osudem, spoluzakladatelky polské unie Solidarność, nakonec vyhnané Lechem Wałęsou. ()

Galerie (35)

Reklama

Reklama