Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek vypráví příběh tří dětí – Aleny, Davida, Ondry (A. Neubauerová, T. Materna a M. Valenta) a tří dospělých – charismatického hledače pokladů Aarona Cohena (B. Navrátil), jinak Davidova dědečka, Aleniny sestry Kristiny (B. Seidlová), která se zabývá dějinami na univerzitě, a sympatického slovenského historika Martina Šimka (M. Kramár). Dobrodružná cesta za ukrytým pokladem nás zavede do tajemných míst staré Prahy, rozvalin vodního hradu i do spletitého a strašidelného pražského podzemí. Tady všude se odehrává napínavé pátrání po záhadném pokladu císaře Rudolfa II., po Golemovi a hlavně bájném Kameni mudrců. V cestě za nalezením pokladu však všechny zúčastněné čeká mnoho překážek... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

Damiel 

všechny recenze uživatele

70 % - Konečně jsem viděl český film, který je jiný než ten už únavný tuzemský "hořkokomediální" proud. Konečně někdo chopil obrovský mystický potenciál, který Praha má, a udělal film, který mě s výjimkou zbytečného ocásku "O týden později" pobavil a rozesmál. Nečekal jsem od toho zhola nic, ale tahle "pražská Šifra rabiho Löwiho" se povedla rozhodně víc než plytká Howardova adaptace Brownova spisku. A Maharal je navíc film primárně pro děti a touto optikou je třeba jej posuzovat (už proto nelze srovnávat s Lovci pokladů, Indym atd.). Ano, z potenciálu mystické Prahy se mohlo určitě vytěžit víc, ale dle reakcí dětského publika si myslím, že u této věkové kategorie bude mít film úspěch. Jen jedinou drobnost - myslím, že dnešní pražské děti rozhodně nemluví tak spisovně :-) ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Necekal jsem zazraky. Spise takove spestreni v zatuchajicim ceskem filmovem stereotypu. Nicmene je to takovy naivni vystrelek do nam hodne vzdalene ceske filmove budoucnosti. Ale kazdy takovy pokus jenom vitam. Kdyz pominu nesmyslnou natahovanou pribehu naprosto slepymi dejovymi ulickam, ktere se zase zpatky vraci a pokracuji dale v rozjetem pribehu. Pominu -li uzasne slabou hudbu, ktera by neobstala ani na venkovskem hudebnim festivalu "Du ven blejt". A pominu-li prilisnou naivitu, v tom ukazat nam srastiplnou a zamotanou cestu k hledani pokladu, ktera ma jit ve stopach cesty, kterou musel ujit znamejsi pribeh jeste znamejsiho Indyho, pak je to i vcelku koukatelne dilko. A jak jsem rikal, kazdemu takovemu ceskemu pokusu ja jenom tleskam. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Od školního představení na Den dětí jsem nic převratného nečekal…a viděl jsem pokus o dobrodružnou rodinnou podívanou, která má slušný námět, je sympatická snahou filmovými prostředky (i když možná místy trochu samoúčelně) narušovat „televizní prokletí“ většiny českých filmů a disponuje půvabnými představitelkami ústřední sesterské dvojice (B.Seidlová a A.Neubauerová). Zároveň je však příběh přehuštěn postavami, je v něm příliš mnoho děr, nedovysvětleností a nepravděpodobných náhod, které nezachrání ani závěrečný vizuálně efektní „průlet staletími“-působí totiž jako chatrná berlička. Pletu se, nebo vznikl film sestřihem materiálu určenému původně pro seriál? ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 10/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +fantasy příbeh a atmosféra -mohlo být více efektů, mohlo být akčnější/// Tak konečně jsem se dočkal. Loni mi to na vánoce uteklo a tak jsem se dočkal až teď. Pokuď vím, tak tento film je asi jediné české fantasy (alespoň v posledních letech) a směle se může rovnat těm zahraničním. A možná si stojí ještě lépe. Díky českým reáliím a hercům je to počin velice atraktivní. Příběh je zajímavý, pátrání záhadné a tajemné. Technická stránka stojí především na českém (Pražském) prostředí. Efektů se moc nedočkáme. Ovšem hudební stránka dobře doplňuje celou atmosféru snímku a samotný závěr byl hodně kouzelný. Závěr "Já bych chtěl počítač, já opičku a já bych chtěla kolem moře" je doslova fantastický. Samozřejmě film docení asi více děti, kteří se lépe vžijí do příběhu, přesto ani pro dospělé by to nemusela být stráta času. Už jen kvůli výbornému obsazení. Kam oko pohlédne, tam je nějaký známí nebo oblíbený herec. Osobně bych musel vyjmenovat skoro všechny. Každopádně češi se nemusí stydět, mají svůj fantasy film, který je opravdu vydařený./// Celkem 85%/// ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Nebyl to sice Indiana Jones jak jsem cekala, ale dostal me kamen mudrcu, ktery jakoby vypadl z Harryho Pottera a to, ze Ceska republika ma more a ani o tom nevime ;) Maharal se mi taky zalibil predevsim pro to, ze podobych filmu s tematikou historie (a ne valek,utrpeni,rodinnych krizi apod.) se v cesku moc netoci. Detska pohadka - jak Maharal nazyvaji mi pratele je tedy prijemnym ozivenim ceskych kin :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (15)

  • Když si hlavní dvojce kupuje u kastelána knihu, je na něj záběr ze předu. V tu chvíli je v odrazu obrazu vidět mikrofon. (Mr.Hudson)
  • V úvodních titulcích lze rozpoznat některé z rekvizit postav z filmu. Jde o rukojeť s nožíkem Aerona Cohena (Bořivoj Navrátil), přívěsek na krk Kristýny Konečné (Barbora Seidlová), mobilní telefon její sestry Aleny (Adriana Neubauerová) či pouta a zbraň doktora Knappa (Matěj Hádek). (wokurk)
  • Rabín Jehuda Löw skutočne existoval, všetky pramene vo filme sú na motívy tejto historickej postavy. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama