Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tentokrát budeme sledovat příběh dvou bratrů. Ten otrkanější, úspěšnější, ostřílený podnikatel se jmenuje Tomáš Haman (M. Dejdar), ten nesmělejší se jmenuje Libor Haman (P. Řezníček). Libor se rozhodl po vzoru svého bratra také podnikat. Vraťme se tedy do počátku devadesátých let minulého století a buďme svědky dramatických peripetií tohoto muže, který si otevřel samoobsluhu a musí čelit nástrahám, o kterých předtím neměl ani ponětí… A to ještě netuší, že zlomový moment ho teprve čeká. Jeden osudný výstřel zasáhne do jeho života natrvalo… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

dawe787 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět smutný příběh o začínajícím živnostníkovi, který měl více smůly než zisku z podnikání. Skvělí herci, kteří své role neodflinkli a ikdyž těch přepadení nebylo málo, mě se tento díl líbil jako ostatní. Dejdar tu přímo exceloval ve své netradiční roli a celkově je tato story takovým šokujícím překvapením a v podstatě vyvrací mýtus o lehké cestě k bohatství díky podnikání. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Situace se od devadesátých let poněkud změnila. Nejsem sice podnikatel, ale dobře vím, že existuje celá řada podpůrných programů, školení, různých druhů poradenství pro živnostníky, což dříve nebývalo. Mají to tedy v tomhle ohledu jednodušší byť například pohromy typu koronavirus prostě neovlivníte. Příběh je vystavěn od začátku na tom, že Tomáš Haman nabulíkuje svému bratrovi kterak je snadné podnikat a aby to taky zkusil. A zatímco on sám žádné problémy v podnikání nemá, pravda, je odvážnější, nebere si moc servítky a zkrátka se již neučil v tom chodit, Libor Haman čelí jednomu problému za druhým. Dvakrát ho přepadnou, jednou ho okrade i manžel zaměstnankyně. Za mě je to trochu nevěrohodné, byť se to jistě stává, aby jednu pobočku přepadli třikrát. A T. Haman stále nechce s podnikáním skončit a tvrdohlavě si trvá na svém - pokračovat. Přestože mu rostou dluhy, od bratra si neustále půjčuje a ani obchody nejdou tak dobře. Ke katastrofě to všechno mířilo, i když k jiné, než se dalo čekat. Ale holt komu není rady... ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

CITÁT - Velikost šatů?........... To je fuk, já je chci do rakve.......... Zdá se, že nějak tvůrci polevují a vybírají takové méně dramatické příběhy. Tady to vypadalo, že si i něco málo přidali, protože tady té smůly byla až moc. CHYBA VE FILMU: Okolo 22 minuty jedou bratři Hamanovi, Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar), autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142....... Není to nejhorší příběh, ale zdá se mi hodně přehnaný, nudný a bez napětí a strachu. Působilo to hodně uměle. CITÁT - Co si platim, to si klátim........ ()

swed 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zas balím krám… Ano, touhle skvělou písní (M. Pavlíček) začíná jedna z nejlepších TV sérií za poslední roky. Nechápu zdejší poměrně slabé hodnocení. Vždyť většina dílů z tohoto cyklu je založena na realitě (scénář, režie, přesvědčiví herci, neuzavřené osudy) a na problémech dnešní doby. Nejinak "Živnostník", ukazující strasti dnes tolik rozvinuté činnosti. Hlavní přednosti jsem už zmínil, co bych zde ale mohl vytknout, je poslední třetina filmu a nevěrohodně se kupící vlna loupeží. 8/10 ()

Kamil.Berane 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musíme se podívat na obě strany. Vždy však řešit v počátku. Nenechat nic zajít příliš daleko. Pak mohou být následky fatální a nenavratitelné. Když se totiž člověk změní, tak se mu může dát další šance. A věřte, platí a funguje obecné pravidlo. Tvrdé, ale nutné. Třikrát a dost. To musí pochopit každý. 90% silný příběh zavinění chamtivosti a následně nezvladnuti těžkých situací ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v Praze, Plzni a Prostějově. (Terva)
  • Okolo 22. minuty jedou bratři Hamanovi - Libor (Pavel Řezníček) a Tomáš (Martin Dejdar) autem Jeep s poznávací značkou ANE - 52 - 35. O pár minut později je sice vidíme opět v Jeepu, ale poznávací značka je 4A2 - 9142. (Terva)

Reklama

Reklama