Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdo nečeká hororovou pecku, neměl by být příliš zklamán. Duchové zde nepůsobí přímo děsivě, ale spíše jen tak trochu tajemně, hrdinka je docela sympatická, hlavní pointa sice není překvapivá (použita v x jiných filmech), ale postačí. Kdyby mi už nelezlo na nervy to zažité schéma: "Hrdinka objeví nástroj kletby, načež se vydává na pouť za objevením jejího strůjce, popřípadě jejím zničením", byl bych spokojenější. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Nezvratného osudu, jen s tím rozdílem, že oběti přesně znají čas své nadcházející smrti, nikoliv způsob. Bohužel i přes neoriginální, leč ucházející námět špatně zpracováno. Scény, které měly děsit, neděsily vůbec. Zjevná inspirace Japonci a jejich zálibou v divných ksichtech nevyšla. Nicméně bylo alespoň na co koukat, protože hlavní hrdinka vypadala opravdu k světu. Ale jinak bohužel ne moc dobré. ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Môj názor, že ázijské horory sú lepšie než okopírovaný americký ,,remake ,, sa mi dokonale utvrdil .Či už to bolo: Oko, Nenávisť alebo práve zmieňovaný Zmeškaný hovor. Jedinou jasnou výnimkou je Kruh. Toporné dialógy , scény bez atmosféry , horor bez takmer žiadnych lakačiek alebo mysterióznych udalostí. V podstate jasná vykrádačka Kruhu a Nezvratného osudu , kde namiesto hovoru je hlasová schránka .Nič viac. 0,5* . Zaokrúhlené vyššie hodnotenie preto, lebo príbeh aj keď mal diery a bol až trápne predvídateľní , nenudil a jeho riedky dej mal ,,jakš takš ,, nejaký spád . ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 2008, v čase najväčšieho komerčného boomu ázijských duchárskych horrorov, natočil režisér Eric Valette americkú verziu rovnomenné japonského snímku, ktorý v roku 2003 zrežíroval Takaši Miike. Do kín po celom svete sa dostal "Zmeškaný hovor" (One Missed Call). Mňa nijak zvlášť neoslovil ani pôvodný film (着信アリ), takže trvalo hodne dlho pokiaľ som sa odhodlal si pustiť americký remake. Nakoniec to nebolo až také špatné, možno i o trochu pôsobivejšie ako originál. Predsa len mi je americká kinematografia bližšia ako orientálna šikmooká japonská bizarnosť. *** ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Pěkný film a námětem mi to trošku připomínalo Nezvratný osud. Taky se zde odehrávalo to, že někdo bude mít nehodu a umře.... Zde jsme se navíc dozvěděli i přesný čas. Jediné mínus, které fimu dávám, je obsazení hlavní role. Ta holka mi byla prostě nesympatická a ošklivá! Nemám rád tmavé typy a tudíž, kdyby to zahrála nějaká Eržika Ferencová, já bych neviděl rozdíl. Jo, pokud by to zahrála nějaká dlouhovlasá blondýnka s "blue eyes", tak bych film ohodnotil 5*. Na druhou stranu, např. ve filmu KATAKOMBY, jsem si vůbec nevšiml, že tam Shannyn Sossamon hrála. :-) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Režisér Eric Valette nikdy před natáčením původní film neviděl a požádal herce, aby se nedívali taky. (Chatterer)
  • Film se natáčel v Atlantě v Georgii v USA. (rafix)
  • Film se nepromítal pro kritiky. (Chatterer)

Reklama

Reklama