Reklama

Reklama

V nadpřirozeném thrilleru One Missed Call obdrží skupina náhodných lidí děsivou sms, která se týká posledních okamžiků jejich života. Ačkoliv jde zprávy vymazat, danému nešťastníkovi jich postupně přichází stále víc a víc. Beth Raymond (Shannyn Sossamon) má hluboké trauma. Zcela nedávno totiž byla svědkem úmrtí svých dvou přátel, kteří zemřeli bezprostředně po sobě. Na celé věci je nejděsivější ta skutečnost, že oběma byla před smrtí doručena děsivá sms s obrazovým záznamem jejich skonu. Jakkoli se to příčí chladnému rozumu, oba následně zesnuli přesně takovým způsobem, jaký sms několik dní předtím předpověděly. Policie se domnívá, že Beth není při smyslech - až na detektiva Jacka Andrewse (Edward Burns), jehož sestra zemřela při podivné shodě náhod, ne nepodobné okolnostem úmrtí přátel vyděšené Beth. Beth a Jack se rozhodnou, že spolu tajemství znepokojivých sms odhalí... Čím blíže jsou pravdě, tím častěji se v mobilu Beth rozezní neznámá melodie a na displayi září slova Zmeškaný hovor... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nebyl to zase takový propadák, sice víceméně vykradený nápad z Kruhu s již otřepanou historkou o duchovi, který nemůže v klidu odpočívat, tak se mstí. První hodina byla nic moc, ale poslední půlhodinka se mi docela líbila, zápletka se alespoň trošku rozjela. Shannyn Sossamon bych však přece jen raději uvítal ve filmu, jakými byla třeba Pravidla vášně. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Leean dostane na svůj mobil zprávu o zmeškaném hovoru s datem a časem, který teprve nastane. Když si zprávu s kamarádkou Beth (Shannyn Sossamon) poslechnou, jsou zděšeny - v nahrávce je slyšet, jak Leean umírá. A ještě více je Beth vyděšena, když Leean přesně v daný čas umírá za stejných okolností jako ve zmeškaném hovoru. Jen o chvíli dostává další Bethin kamarád Brian zprávu o zmeškaném hovoru ... Tak už nám zabíjela videokazeta, internet a další spousta moderních vymožeností, takže se konečně dostala řada i na mobilní telefon. Původní film jsem neviděl, a tak nějak po tom ani moc netoužím - japonci jsou prostě na tyto horory trochu úchylní, a američani to po nich stoprocentně kopírují. Jenže pak vznikají kvanta tuctových filmů, kde stačí vyměnit hlavní předmět, a máme zde nový film (resp. vždy aspoň dva nebo tři, započítaje americké kopie). Jenže ono už to nejenže neděsí, ale už se tomu ani nelze smát, i když se autoři hodně snaží přetvořit horor v komedii (tady mne nejvíce rozesmála scéna, kdy hlavní hrdinka "hrdinně" vleze do strašidelné nemocnice (aniž by počkala na svého kámoše), aby se o deset vteřin "hrdinně" snažila dostat ven). Jediné pozitivum tohoto filmu je Edward Burns, kterého mám tak nějak docela rád - a taky je mi jej trochu líto, v jakých sračkách se musí ukazovat... ()

Reklama

bari68 

všechny recenze uživatele

Môj názor, že ázijské horory sú lepšie než okopírovaný americký ,,remake ,, sa mi dokonale utvrdil .Či už to bolo: Oko, Nenávisť alebo práve zmieňovaný Zmeškaný hovor. Jedinou jasnou výnimkou je Kruh. Toporné dialógy , scény bez atmosféry , horor bez takmer žiadnych lakačiek alebo mysterióznych udalostí. V podstate jasná vykrádačka Kruhu a Nezvratného osudu , kde namiesto hovoru je hlasová schránka .Nič viac. 0,5* . Zaokrúhlené vyššie hodnotenie preto, lebo príbeh aj keď mal diery a bol až trápne predvídateľní , nenudil a jeho riedky dej mal ,,jakš takš ,, nejaký spád . ()

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tohle je zářný příklad toho, jak udělat špatný remake na dobrý film. Zatímco původní japonská verze drží napětí od začátku do konce, má atmosféru a nápad, tato verze se nemůže chlubit takřka ničím z toho. Dokonce i když odhlédnu od skutečnosti, že se jedná o remake a budu ignorovat existenci originálu, tak pořád nevidím nic co by mě donutilo zvednout filmu hodnocení. Dost jsem se u toho nudila. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Co bylo dobré: několik mírně strašidelných záběrů na ty všudypřítommné lidičky v maskách; občas to bylo i celkem napínavé. Co bylo špatné: všechno ostatní. Od nesnesitelně trapných vzdechů hlavní ženské postavy až po debilního policistu, který jí "pomáhal". Asi si přečtu předlohu, protože se mi nechce věřit, že by to tvůrci filmové adaptace tak nesmírně pohnojili. Zmeškaný hovor je typickou ukázkou (hodně) špatného hororu s nulovou atmosférou, ubohými neherci a scénářem k zeblití. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Film se nepromítal pro kritiky. (Chatterer)
  • Režisér Eric Valette nikdy před natáčením původní film neviděl a požádal herce, aby se nedívali taky. (Chatterer)

Reklama

Reklama