Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (922)

Fr 

všechny recenze uživatele

JSEŠ MRTVÁ DĚVKO by nikdo neměl říkat před drsným C.Owenem, zvlášť když jí mrkev. Ten totiž nesnáší 40ti letý kretény co nosí copánky, má porodní rychlokurz a je NEJNAŠTVANĚJŠÍ MUŽ NA SVĚTĚ….. PŘÍBĚH:****je jen jakousi zástěrkou pro tuny nábojů, spoustu zbraní a mrkve! Samozřejmě že funguje, stejně jako třeba u Ramba. Není to ovšem žádná bezduchá vyvražďovačka typu Semi eso. Tady je jasný od druhý minuty, že to bude zábava. Možná trochu úchylná, ale kdo je dneska normální. Nevzpomínám si, kdy jsem se naposledy tolik bavil!!!/ HUMOR:*****neskutečný ,,hlody“ mají základ v obyčejných situacích, ze kterých se stávají absurdní, plné černého humoru. Suchý hlášky a neskutečný věci, které nemůžu popsat, aby jste se měli nač těšit./ AKCE:*****připomnělo mi to podobnou akční jízdu – Kurýra. Ustřelit nohy stolu, aby se po něm dalo vyběhnout, přestřelky v zajímavých lokacích a vtipných situacích, střílí se i u porodu. Opravdu! Stále a pořád nové věci. A že pan Smith neumírá? To je přece dobře! Ke všemu hraje dost dobrá muzika (Nirvana, Motorhead, AC/DC….), co víc si přát?/ NAPĚTÍ:***ano, i když se jedná o banality – nijak se nepřeceňuje. Podobný asi jako když Vás chytne videohra…. P.S.: Jak myslíte, že se zde oddělí pupeční šňůra?... Ano! ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Viděno očima 16-ti letýho kluka: (9/10) Absolutně boží, Cliwe je nejhustší ve vesmíru, hajzly kosí jako čerstvou trávu, proskakuje oknem, slaňuje schodiště, skáče s padákem, smykuje s autem a u tohohle všeho prostě pořád střílí náboje a hlášky. Jako machr největší! Kolem koulí se mu navíc ochomejtá Monica a ta je fakt hardcore! Ten záporák byl taky dobrej, ale prostě Cliwe je hustotonážní týpek, cool borec, jak pořád chroupe tu mrkev a taky jak nasekal tý ženský na zadek, to jsem se řehtal a pak jak předváděl toho hlídače, jak srká to kafe, fakt hrozná prdel. S ničím, ale vůbec s ničím se netrápil a prostě všechno mu vycházelo, neskutečnej king... Viděno současnýma očima: (4/10) Né, tak tohle bylo vážně moc. Chápu, že Cliwe baští mrkvičku, protože je dobrá na oči, potrpí si na blinkry při předjíždění a má rád psy, ale byly ty mnohdy trapné akční scény opravdu nutné?? I akční film by měl mít nějakou hranici a Michael Davis jí překročil několikrát. Nápady byly fajn, vysušení zbraně - proč ne??, tahání provazů připevněných ke kohoutkům budiž, ale střílečka během volného pádu nebo vypálení nábojů z meziprstí pomocí krbového ohně (wtf?) - to je skutečně příliš. Belluci je pěkná, ale nehraje nic, Giamatti byl tradičně dobrej. Kromě toho, že náš Superhero je samozřejmě neprůstřelnej a všecičko mu do puntíku vychází, tak bez škrábance přežije třeba boční (btw. supr natočenou) i čelní automobilovou srážku. Lidi tu umírají po desítkách, v několika scénách efektně, ale většinou to bylo víc, než jsem dokázal snést. Kamera a hudba dobrá, ale příběhově tupé jako opotřebovaná sekyra. Nesmyslné scény film strašně sráží (a to jsem se to snažil brát s ukrutným nadhledem) a ještě něco, ale potichu: Cliwe se snaží být cool, ale já nějak nevím...39 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

„FUK U TOO“ Clive Owen chroupá mrkev, ochraňuje kojence v papírové tašce, souloží s Monicou Bellucci a v průběhu toho střílí po tuctech pohůnky Paula Giamattiho, jejichž finální počet se blíží kulaté stovečce. Pan Smith představuje typ hrdiny, kterému je vše ukradené a chce jenom kousek vlastního soukromí, pročež je ochoten „po shrekovsku“ podstoupit libovolně dlouhou a namáhavou cestu. Kdesi hluboko v nitru přesto má kousek dobrého, nezkaženého srdce, jak dokazuje jeho „taťkovský“ vztah k bezejmennému novorozenci a láska, s jakou pro jeho dobro obětuje vlastní fusekli. O jeho minulosti se (jak začíná být u současných hollywoodských akcí zvykem) nedovíme nic. Budoucnost v ideálním případě a své samotářské povaze navzdory, stráví po boku prostitutky s, ehm, mateřským cítěním (o tomhle fetiši jsem slyšel prvně). Prostřílí-li se ovšem přes zástupy tuctových padouchů, množících se jako newyorské krysy, až k tomu největšímu bastardovi s největším počtem životů. Kulka v břiše, kudla v hlavě, mrkev v oku, skoky a pády z dvaceti metrů, rotace po silnici v sešrotovaném autě – nic nemusí být nemožné, nic nemusí dávat smysl. Hlavně ať je to cool, přehnané a zábavné. Po pravdě, člověk nemusí umět napočítat do sta, aby zpatlal něco podobného. Stačilo pár ujetých nápadů, které každému utkví v paměti, chaotický, jen výjimečně účel plnící střih a trio prvoligových hereckých hvězd. Na charisma Clivea, zpupnost Paula a sex-appeal Monicy je sázeno nejvíce. A scénář? Proboha, k čemu? (I když minimálně nějakou speciální MTV cenu za nejvtipnější využití slova "shit" bych tvůrcům udělil). Neustále je omíláno totéž schéma (ty se schováš, mi tě najdem, ty nás zabiješ), postavy jednají bezmyšlenkovitě a jejich jedinou motivací je pobavit diváka. Pobavit diváka – co víc byste chtěli? 80% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Clive Owen v ultimátním nářezu, kde to dělá s jednou z nejkrásnějších ženských filmového plátna, hází vyšperkovanými hláškami na všechny strany a dobře mířenou zbraní i mrkví kosí zástupy "špinavých parchantů." Nemá smysl nimrat se v tom, že většina těch dechberoucích akčních scén by byla v reálu zcela jistě neproveditelných, stejně jako ohromující schopnosti hlavního hrdiny. Já si film maximálně užívala a byla jsem jeho zpracováním ohromena. Spousta akčních hrdinů vykuřuje jedno cigárko za druhým, v rychlosti upíjejí "příšerný" kafe z kelímku nebo žvýkají žvýkačky. Smith má pod oděvem vždy schovanou kvalitně vypěstovanou mrkev a dokáže s ní provádět věci nevídané. S tímto inovativním použitím pro mě mrkev dostává zcela nový význam. Jdu si taky chrupnout:) K dokonalému výsledku filmu vydatně pomáhá lavina famózních hlášek, spousta nápaditých momentů a ta správná metalová smršť, která dokonale zapadá do celého kontextu zbavování se armády protivníků, a následné spouště, která s jejich se zvyšujícím počtem a následnou likvidací vzniká. Strhující je scéna, kdy Clive sjíždí dolů uprostřed kulatého schodiště a za sjezdu odstraňuje množství maníků na schodech. Celá scéna za doprovodu mé oblíbené skladby od Motörhead - Ace Of Spades. Extrémně nářezové. Monica Bellucci byla sice opět k nakousnutí, ale, ať se snažila sebevíc, já měla oči jen pro Clivea:) "Víš, co nesnáším? Hloupé akční filmy, kde hrdina zavolá vždycky jen jednomu, který ho potom stejně zradí." ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem film kde se bude kosit, ale rozhodně ne film kde se fakt kosí od začátku do konce. Dokonce i při sexu. Clive Owen tady hraje sráče s muškou jak kdyby byl robot, cpe se mrkví, zabíjí mrkví a hláškuje každých třicet sekund. Podle mě je tohle role na něj jak ušitá (jo přesně a co teprve Max Payne) a doslova v ní exceluje, naproti němu Paul Giamatti jako pěkně kurevskej boss je snad ještě lepší, něco takovýho jsem neviděl. K akční/thriller/krimi bych určitě přidal komedie, nepamatuju kdy jsem se naposled takhle nasmál (možná u Planety Teror). Malou chvilku sice trvalo než mi došlo, že tohle je rozhodně ten typ filmu u kterýho by mi přemýšlet všechno úplně posralo, no a od tohohle bodu to byla stoprocentně skvělá zábava. A hlavně jsem rád, že mě všechny ty negativní recenze a ohlasy nezastavily na to zajít. Kéž by bylo podobných filmů v kinech víc. Eat your vegetables. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Dvojčatá, ktoré vo filme hrajú malého Olivera, boli obsadené už pred svojim narodením. Režisérovi sa páčila ich nastávajúca matka. (genetique)
  • Během seskoku padákem jsou během střelby ruce hlavního hrdiny střídavě s rukavicemi a bez rukavic. (Jizni Tlapa)
  • V úvodní scéně hlavní hrdina prostřelí nádrž s mazivem, po kterém poté vleže na zádech přejede půlku místnosti. V dalších záběrech má ale kabát na zádech naprosto čistý. (jujec)

Reklama

Reklama