Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (922)

choze 

všechny recenze uživatele

Akční groteska, která se nezatěžuje příběhem a pere do vás jednu nápaditou přestřelku a přiblblou hlášku za druhou. Což je stejně sympatické jako Davisův zbrojní fetiš - ze zbraní se nejen střílí, ale také jsou demontovány a smontovávány, používány k mučení či ustřelení pupeční šňůry a v neposlední řadě se toho o nich hodně namluví. Jen by nemusel tak prasit akci střihem, taky jeho humor mě míjí a touha být maximálně cool je trochu otravná. Slušná fandovská jednohubka a ideální mejdanový film. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nebýt to celé natočené se skutečně obrovskou nadsázkou, byl by z toho jen další stupidní akční film. Ani Clive Owen a jeho charisma by to neuchránil od jedné hvězdičky (míň bych nedala kvůli uhrančivých očí zmíněného herce:-)). Ale ten film je jako knihy J. Kulhánka - hrozný brak, pitomý až na hůru, jenže ohromně zábavný tou neustálou sérií přemrštěné akce kombinované s černočerným humorem. Nebere se to ani v nejmenším vážně, jde prostě o zábavu:-). Bylo to zkrátka jako relax u FPS střílečky, jen mnohem, mnohem větší sranda:-). Klidně si ťukejte na čelo, mně se "Shoot'em up!" líbilo - a to už mám ten věk, kdy jsem hltala akční filmy, pěkných pár roků za sebou... A možná se mi film líbil právě proto, možná bych v 16 letech nepřežila, že si někdo takhle utahuje z mého oblíbeného žánru:-). A chtělo by to za akční/thriller/krimi doplnit to nejdůležitější: komedie. 80% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Snesitelná a místy nadmíru vtipná jednohubka, kterak jeden permanentně nasranej morous kosí protivníky dobře mířící pistolí i proklatě ostrou mrkví. Tenhle týpek si nechává říkat Smith. Jeho samotu na autobusové zastávce však nečekaně přeruší vřískající těhotná žena a chlápek s bouchačkou, který jí pronásleduje. Málomluvný Smith si povzdechne a s maximální neochotou ji jde pomoci. V tu ránu se objevují další desítky padouchů, Smith vyděšenou ženu mezi létajícími kulkami odrodí, efektně zmasakruje protivníky, přestřelí pupeční šňůru a ujme se – žel už sirotka. Máme za sebou dobrých pět minut a tenhle přiblblý příběh vás ještě několikrát náramně naštve. Vysněný projekt britského režiséra a scénáristy Michaela Davise coby „náctiletého nadšence akčního žánru“ na druhou stranu slupnete jako vizuální bonbón, ve kterém měl Davis rozmyšlenou každičkou drobnost, každý úhel kamery. Jenže nedopečená forma je do očí bijící. Doposud podprůměrný komediální režisér miluje asijské střílečky (i on mísí mnohdy infantilní humor s drsnou akcí), ale prakticky po celou stopáž divákovi dokazuje, že by se z každé páté scény dalo vytěžit o poznání víc. Nápadů má habaděj, ale nedokáže je dostatečně převést na plátno. Měl zůstat coby jakýsi „poradce“ a režii přenechat někomu, kdo má šmrnc. Owenův sarkastický hrdina, který má vždy v repertoáru nějakou tu suchou hlášku a v kabátu čerstvou karotku, rozcupuje tucty gangsterů á la John Woo, zasouloží si s Monicou Bellucci, nicméně jeho oťukávání akčního žánru by si zasloužilo větší péči. Detaily úchvatné, celek průměrný!! A co na to přehlcený divák? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řada uživatelů co mám v topce tomuhle filmu nasázelo pětihvězdičkovej kvartýr, ale já se snažil jak nejvíc jsem mohl, ale bavit jsem se nedokázal. Akce je zde sice plno, ale za prvý bych to rozhodně vůbec neporovnával se Zastav a nepřežiješ a za druhé už vůbec nedokáže zaujmout, jak samotná akce, tak samotný příběh, mě teda rozhodně nedokázal. Akce je nadupaná, prej, ono se věčně střílí, a že by se něco monumentálního dělo, tvrdit rozhodně nemůžu. Na druhou stranu je do filmu zasazena hodně slušná muzika a to je vlastně jeho jediný plus. Nevím proč jsem na to koukal s nasranou tváří, ale je možný, že to všecko přehnal samotnej českej dabing, protože ten byl drsňáckej až na půdu, a já těch keců měl občas fakt plný zuby. Nemůžu si pomoct, tohle je nad moje síly. Neskutečně divná akce, která mě nebavila na akční film je hodně málo. Nakonec mě tak napadá. Jestli někdo viděl tenhle film a Červenýho trpaslíka, okamžitě si musí vybavit Eso Rimmera. To snad jinak ani není možný :D...Aber das war Clive Owen... ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Clive Owen střílí všechny, všude a pořád. A je to nuda. Chápu, že jde o béčko bez jakýchkoliv ambicí, ale to neznamená, že musí scénář vypadat jako když ho někdo spíchnul za jedno odpoledne a za režii se posadí nezkušený šumař, který nedokáže zrežírovat herce ani pořádné akční scény. Ty jsou přirovnávány dokonce k Johnu Wooovi, což beru jako urážku, ve srovnání (a vlastně i bez) s Wooovým baletem jsou přestřelky v Sejmi je všechny absolutně bez nápadu. Herecké výkony: Clive Owen se tváří drsně, Monica Bellucci mluví italsky, když je vyděšená a Paul Giamatti je prostě nezábavný magor. I osmdesát minut je na takovou "akční jízdu" až příliš. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • Kvôli scéne s lámaním prstov museli trikári vyrobiť vernú silikónovú repliku Owenovej ruky. (genetique)
  • V scénke, keď Smith (Clive Owen) skočil cez strešné okno do červeného BMW je vidieť, že to okno je veľké, avšak v ďalšom zábere, keď do BMW narazilo čierne auto, je už malé. (ČSFD)
  • Pieseň ktorá uspí Olivera v hoteli je pieseň "Ace of Spades" od britskej rock'n'rollovej kapely Motörhead. (ČSFD)

Reklama

Reklama