Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (922)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Viděno očima 16-ti letýho kluka: (9/10) Absolutně boží, Cliwe je nejhustší ve vesmíru, hajzly kosí jako čerstvou trávu, proskakuje oknem, slaňuje schodiště, skáče s padákem, smykuje s autem a u tohohle všeho prostě pořád střílí náboje a hlášky. Jako machr největší! Kolem koulí se mu navíc ochomejtá Monica a ta je fakt hardcore! Ten záporák byl taky dobrej, ale prostě Cliwe je hustotonážní týpek, cool borec, jak pořád chroupe tu mrkev a taky jak nasekal tý ženský na zadek, to jsem se řehtal a pak jak předváděl toho hlídače, jak srká to kafe, fakt hrozná prdel. S ničím, ale vůbec s ničím se netrápil a prostě všechno mu vycházelo, neskutečnej king... Viděno současnýma očima: (4/10) Né, tak tohle bylo vážně moc. Chápu, že Cliwe baští mrkvičku, protože je dobrá na oči, potrpí si na blinkry při předjíždění a má rád psy, ale byly ty mnohdy trapné akční scény opravdu nutné?? I akční film by měl mít nějakou hranici a Michael Davis jí překročil několikrát. Nápady byly fajn, vysušení zbraně - proč ne??, tahání provazů připevněných ke kohoutkům budiž, ale střílečka během volného pádu nebo vypálení nábojů z meziprstí pomocí krbového ohně (wtf?) - to je skutečně příliš. Belluci je pěkná, ale nehraje nic, Giamatti byl tradičně dobrej. Kromě toho, že náš Superhero je samozřejmě neprůstřelnej a všecičko mu do puntíku vychází, tak bez škrábance přežije třeba boční (btw. supr natočenou) i čelní automobilovou srážku. Lidi tu umírají po desítkách, v několika scénách efektně, ale většinou to bylo víc, než jsem dokázal snést. Kamera a hudba dobrá, ale příběhově tupé jako opotřebovaná sekyra. Nesmyslné scény film strašně sráží (a to jsem se to snažil brát s ukrutným nadhledem) a ještě něco, ale potichu: Cliwe se snaží být cool, ale já nějak nevím...39 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Říká se, že nic se nemá přehánět. A v SEJMI JE VŠECHNY na tohle pořekadlo očividně zapoměli. Michael Davis měl dobré úmysly ale nedokázal z nich vytřískat nic víc než lehký nadprůměr. A to hlavně díky skvělým hercům, podařeným hláškám a novým neokoukaným nápadům. Možná kdyby to podle jeho scénáře natočil někdo jiný. Třeba takový... no já nevím... Míša Bayů? :) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„What I really hate, is a pussy with a gun in his hand.“ No jo, Clive, člověk míní, osud (Davis) mění.. Britský elitní střelec, porodník, bulletproof chůva a ochránce italských kojných v jednom uprostřed karotenové akční jízdy bez předpisů, kde se snaha o efektnost za každou cenu stala ve finále otravnou. Nejspíš to měla být stylová záležitost pro vypnutý mozek zábavy chtivých mas, ale mně by se ji nepodařilo uzřít, i kdybych sežral nosy všem sněhulákům světa.. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Micheal Davis má nápady i talent. Problém je ovšem v jejich vzájemném poměru, kdy naneštěstí první složka hodně zastiňuje tu druhou. Clive Owen běhá, střílí a běhá a střílí a vždy k tomu navíc přidá nějakou tu originální vychytávku, o což všem divákům v první řadě jde. Všude kolem poplivávaná režie a střih sice nedosahují žánrové špičky, ale pokud má člověk už něco nakoukáno, nemůže dát tomuhle filmu s čistým srdcem míň než tři hvězdičky. Problém tak ani neleží v akčních scénách, jako právě v tom zbytku okolo. To, že je příběh stupidní ani tak nevadí, vadí ovšem to, že jím poháněný film prostě nefunguje jako celek. Snad z každé druhé scény na vás dýchá šílená umělost a vykonstruovanost, která se sice snaží působit setsakramantsky cool, ale chybí jí život, který by ze Shoot´em up udělal něco víc než jen sérii na sebe navazujících originálních přestřelek. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akční groteska, která se nezatěžuje příběhem a pere do vás jednu nápaditou přestřelku a přiblblou hlášku za druhou. Což je stejně sympatické jako Davisův zbrojní fetiš - ze zbraní se nejen střílí, ale také jsou demontovány a smontovávány, používány k mučení či ustřelení pupeční šňůry a v neposlední řadě se toho o nich hodně namluví. Jen by nemusel tak prasit akci střihem, taky jeho humor mě míjí a touha být maximálně cool je trochu otravná. Slušná fandovská jednohubka a ideální mejdanový film. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • V úvodní scéně hlavní hrdina prostřelí nádrž s mazivem, po kterém poté vleže na zádech přejede půlku místnosti. V dalších záběrech má ale kabát na zádech naprosto čistý. (jujec)
  • Pieseň ktorá uspí Olivera v hoteli je pieseň "Ace of Spades" od britskej rock'n'rollovej kapely Motörhead. (ČSFD)
  • Clive Owen si ve filmu vyzkoušel 18 zbraní a na akční scény bylo použito 15 galonů falešné krve. (venus)

Reklama

Reklama