Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsňák pan Smith žije v podezřelém kutlochu, nosí obnošené oblečení, kamarádí se s prostitutkami a umí neobyčejně dobře střílet. Původně chtěl mít jenom trochu klidu a být sám, jenže pak se stal svědkem situace, kdy před jeho očima zabijáci pronásledují těhotnou ženu. Smith uprostřed přestřelky pomůže přivést dítě na svět, ale život matky nezachrání. Zjišťuje, že o život novorozeně usiluje záhadný pan Herz. Smith se dá dohromady s prostitutkou Donou. Oba pak s nemluvnětem utíkají před houfem zabijáků a snaží se zjistit, proč chtějí všichni získat to dítě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (922)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Viděno očima 16-ti letýho kluka: (9/10) Absolutně boží, Cliwe je nejhustší ve vesmíru, hajzly kosí jako čerstvou trávu, proskakuje oknem, slaňuje schodiště, skáče s padákem, smykuje s autem a u tohohle všeho prostě pořád střílí náboje a hlášky. Jako machr největší! Kolem koulí se mu navíc ochomejtá Monica a ta je fakt hardcore! Ten záporák byl taky dobrej, ale prostě Cliwe je hustotonážní týpek, cool borec, jak pořád chroupe tu mrkev a taky jak nasekal tý ženský na zadek, to jsem se řehtal a pak jak předváděl toho hlídače, jak srká to kafe, fakt hrozná prdel. S ničím, ale vůbec s ničím se netrápil a prostě všechno mu vycházelo, neskutečnej king... Viděno současnýma očima: (4/10) Né, tak tohle bylo vážně moc. Chápu, že Cliwe baští mrkvičku, protože je dobrá na oči, potrpí si na blinkry při předjíždění a má rád psy, ale byly ty mnohdy trapné akční scény opravdu nutné?? I akční film by měl mít nějakou hranici a Michael Davis jí překročil několikrát. Nápady byly fajn, vysušení zbraně - proč ne??, tahání provazů připevněných ke kohoutkům budiž, ale střílečka během volného pádu nebo vypálení nábojů z meziprstí pomocí krbového ohně (wtf?) - to je skutečně příliš. Belluci je pěkná, ale nehraje nic, Giamatti byl tradičně dobrej. Kromě toho, že náš Superhero je samozřejmě neprůstřelnej a všecičko mu do puntíku vychází, tak bez škrábance přežije třeba boční (btw. supr natočenou) i čelní automobilovou srážku. Lidi tu umírají po desítkách, v několika scénách efektně, ale většinou to bylo víc, než jsem dokázal snést. Kamera a hudba dobrá, ale příběhově tupé jako opotřebovaná sekyra. Nesmyslné scény film strašně sráží (a to jsem se to snažil brát s ukrutným nadhledem) a ještě něco, ale potichu: Cliwe se snaží být cool, ale já nějak nevím...39 miliónů dolarů(rozpočet)/25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Akční groteska, která se nezatěžuje příběhem a pere do vás jednu nápaditou přestřelku a přiblblou hlášku za druhou. Což je stejně sympatické jako Davisův zbrojní fetiš - ze zbraní se nejen střílí, ale také jsou demontovány a smontovávány, používány k mučení či ustřelení pupeční šňůry a v neposlední řadě se toho o nich hodně namluví. Jen by nemusel tak prasit akci střihem, taky jeho humor mě míjí a touha být maximálně cool je trochu otravná. Slušná fandovská jednohubka a ideální mejdanový film. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jsem až šokován náhlým zjištěním, jak málo mi stačí k divácké spokojenosti. Šílený scénář dávající slovu 'prostoduchý' nový rozměr, amatéřinou zavánějící režie, sexy Monica Belucci a samozřejmě neprůstřelný Clive Owen - drsňák s mrkví proklatě nízko u pasu. Srovnávání Shoot 'Em Up s tvorbou Johna Woo by bylo bláznovství i kacířství v jednom. Michael Davis sice hong-kongského mistra akce občas cituje, ale rozhodně do filmu nevnáší ani kousek z jeho tradiční filmové koncepce, natož pak talentu. Sejmi je všechny patří do jednoho pytle spolu se zábavnými úlety typu Crank, tohoto svého konkurenta ovšem snímek překonává překvapivě z toho důvodu, že je ještě mnohem ulítlejší a lacinější. Davis chtěl stvořit kult za každou cenu a nijak ho v honbě za nucenou coolovosti netrápí nízká vizuální atraktivita přestřelek, jenž většinou sestávají se střídajících se záběrů na padající nepřátele a Cliva zuřivě mačkajícícho spoušt(ě). Poslat Shoot 'Em jedním vrzem do hlubin pekelných je snadné, já to ovšem nemám důvod dělat. Bavil jsem se u toho totiž náramně a jen racionální myšlení, jako vždy nahlížející na věc dost kriticky, mi nedovoluje vystřelit pro Shoot 'Em Up čtvrtou hvězdičku. V noci si asi nechám zdát o pokračování s nápaditější akcí a režií Edgara Wrighta... ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Do hodiny vyprchalo z hlavy, znovu vidět nechci. Plusy: Paul Giamatti, Monica Belluci a její kozy, krátká stopáž a FUK U TOO. Mínusy: Film založený na WTF momentech akčního žánru nemusí vždy trefit na hlavičku, ale mohl by častěji, než to dělá ten Davisův. Celé je to silně cool a ustřelené jak v detailech, tak i v celku, to každopádně. Jen je škoda, že čtyři z pěti situací působí dojmem "já už nevím co, necháme tam tohle!"... Ve výsledku tak nejde zase o tolik nadupanou záležitost, ani o tolik vtipnou, protože polovinu věcí čekáte a ta druhá zanechává diváka v rozpacích. Opravdu povedených je hodně málo momentů. 5/10 hlavně za to, že film rychle utekl. Mrzí mě, že nemůžu říct "Ty vole, to byl nářez!" nebo "Ty krávo, ti říkam, to je geniální parodie na akční filmy!" Ŕíct můžu maximálně "Chápu, proč to tak někdo natočil, ale to je celý." Mrkev byla trapná. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Shoot ´Em Up byl asi zmaýšlen jako vtipý hodně kační film. Bohužel nejsem na stejné vlně jako režisér Davis a tak mi půvaby tohoto filmu unikají. Hlášky totiž tak úplně nefungují, což má i negativní dopad na kační pasáže, jež se nedaří odlehčit natolik, abych je mohl brát s rezervou. Ve výsledku se mi to jeví jako dobře obsazená silně předimenzovaná akční slátatnina. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (23)

  • První zbraň, kterou Smith použije, je Walter PPK, obvyklá zbraň Jamese Bonda. Když ji Smith uvidí, nazve ji "pěkným zmetkem". To je narážka na to, že Clive Owen byl zvažován pro roli Jamese Bonda, ale nakonec ji dostal Daniel Craig. (Morien)
  • Režisér filmu Michael Davis se scénářem dlouhou dobu obcházel producenty a pokaždé byl odmítnut. Nakonec vytvořil patnáctiminutový animovaný snímek obsahující většinu složitých akčních sekvencích. Tento krátkometrážní film se setkal s kladným ohlasem a projekt byl obratem schválen. (Zeebonk)
  • Předobrazem drsňáka Smithe byl překvapivě Bugs Bunny. Zazní tu dokonce jeho typická „králičí“ hláška : „A co teď doktore?“ (Siriuss)

Reklama

Reklama