Reklama

Reklama

Český fenomén: Taneční

(TV film)

Obsahy(1)

Úsměvný dokument, snažící se zjistit, co přitahuje dnešní postpubescenty na tanečních hodinách, které téměř v nezměněné podobě zažily už jejich babičky či prababičky. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

pepino 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě to. To musím uznat. Možná je to i tím že sám jsem do tanečních nechodil a proto jsem to viděl defakto poprvé všechny ty náležitosti s tím spojené. To co jsem viděl mě ještě utvrdilo v tom že celé taneční jsou totální nesmysl a nelituju že jsem se nezučastnil protože dělat ze sebe debila jako ti kluci tam, na to bych fakt neměl žaludek. Jinak na pobavení je tento dolument super. Moc se ale jako dokument brát nemá protože správný dokument se vším všudy to rozhodně není. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Dokument, který si neklade žádné složité otázky, neřeší žádné aktuální společenské problémy, ale který si klade za cíl prostě jen pobavit a ve starších divácích vyvolat nějaké ty nostalgické vzpomínky. A proč vlastně ne? Byť v závěru už dochází dílku trochu dech, pořád se ještě jedná o poměrně dobrý film. ()

Reklama

Lhurgoyf 

všechny recenze uživatele

Český dokument musí byť v poriadnej kríze (nechcem písať v sračkách), keď sa filmári musia chýliť k takýmto prapodivným (ale rozhodne zábavným) témam. Ba čo viac, bola to ohromná prdel. Vidieť uhrovitých prepotených 16 ročných teenagerov, ako sa snažia na kočky zapôsobiť svojim neohrabanými pohybmi a priteplenými názormi, to sa nevidí každý deň. Kadencia hlášok je takmer dokonalá - čo veta, to okamžitá klasika. Za peniaze by som na to do kina rozhodne nešiel, ale pre večerný program na ČT2 je to ako stvorené. V partii a so sedemdeckou akéhokoľvek vypalováka funguje ešte lepšie. A naviac, kde inde uvidíte poloholohlavého death-metalistu? ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Po posedení so Šafaříkom a rozbore nie len tohoto dokumentu nemôžem ísť pod 4. Okrem toho že to je veľký sympaťák, tak je to hlavne človek, ktorý vie čo chce a vie ako to natočíť. Český fenomén Taneční je najhoršia možná látka, natočená tým najlepším možným spôsobom. Len ma prekvapuje, koľko ináč bystrích užívateľov toto nevidí. 70% ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Z filmařského hlediska je to samozřejmě naprostý diletantský patvar, kvalitní ozvučení je pro tvůrce neznámý pojem a výpovědní hodnota je tak mizivá, že o tanečních jsem se toho více dozvěděl z televizního programu... přesto nemůžu hodnotit jinak než za 5*. Jakožto absolvent základních i pokročilých kurzů se můžu dívat na tento počin z velkého nadhledu. A sledovat hlavní aktéry tohoto dokumentu mi bylo nádherným a humorným připomenutím vlastních zážitků a trapasů. Znechucené tváře mladíků, pohledy upřené do neznáma prozrazující maximální soustředění na každý krok, pohyby, které se neúspěšně snaží imitovat taneční kroky, rodiče a prarodiče, kteří při tanci vůbec neví, která bije, proslovy do kamery, kterými se tázaný snaží vypadat alespoň trochu inteligentně a ne jako buran, tanzmeistři Zdeněk a Dušana, kapela pod vedením asi 90-letého kmeta...... to vše vytváří jedinečný a vskutku komediální výtvor. Bavil jsem se, jako už dlouho ne. A Lhurgoyfem zmiňovaný death-metalista, to je taková třešnička na dortu :) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama