Reklama

Reklama

Dračí setba

(TV film)

Obsahy(1)

Časosběrný dokument, který režisérka natáčela přes 13 let. Velitel bývalého komunistického lágru, jenž dříve krutě mučil politické vězně, odsouzen nebyl, zato bývalí bachaři hovoří na kameru bez skrupulí... U uranových dolů Příbram je slavnostně otevřen skanzen totality. Pravicoví politici píší antikomunistické petice - a preference KSČM rostou.... Časosběrný dokument mapující období transformace byl natočen i z grantu Státního fondu pro podporu a rozvoj české kinematografie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Formanka 

všechny recenze uživatele

Všimněte si, že když mluví političtí vězni, tak se dívají přímo, navzájem se doplňují, mluví jasně a inteligentně. A když promluví bachař, tak uhýbá očima, zesměšňuje, všechno mu připadá zveličený a navíc má, s prominutím, IQ houpacího koně. A tam vidim asi ten hlavní rozdíl mezi těmi, které režim zavíral a těmi, kteří mu v tom pomáhali. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, který je orginální zejména střihovou metodou, jíž se snaží doložit, kde začíná "dračí setba" komunismu, čím vším prorostla, a kde všude zůstávají její kořeny coby nevyplelitelná rakovina. ()

Reklama

Sekel 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku pomalejsi, ale postupem casu se rozbihajici dokument, monitorujici marnou snahu politickych veznu komunistickeho rezimu, dovolat se spravedlnosti, nebo alespon vetsiho zajmu verejnosti. Velmi kladne hodnotim, ze byl dan prostor i bacharum, kteri se svymi vyroky odsoudili sami. Chtelo by to vice takovych filmu a v lepsich casovych pasmech, nez je pulnoc vsedniho dne na CT 2. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Další z řady dokumentů, který by se měl vysílat téměř denně a v hlavním vysílacím čase. Ve školách by měly být tyto dokumenty povinně vysílány a v různých dalších propagačních kanálech (tisk, internet, reklama) by měly být stále a dokola ukazovány zvěrstva komunismu, aby se na ně nikdy nezapomnělo. Vidět ubohého Grebeníčka kázajícího důchodcům o občanské neposlušnosti, permanentně lživé výpovědi primitivních bachařů (všimli jste si, že čím tvrdší bachař, tím větší primitiv?), ty dva evidentně omezené mládence, kteří mají na tričku SSSR proto, že se chtějí mít stejně dobře jako 80% ostatních...je velmi poučné a zároveň je vidět, co za lidský odpad se dává ke komunistům. Na druhé straně jsou velmi přesvědčivé výpovědi politických vězňů, nebylo jediného, který by tvrdil cokoli, co by ostatní nedoplnili. Trapně vyznívá závěr - nepotrestání jediného z bachařů, když už ne basou, tak alespoň morálně. A to je mimořádně smutné. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Proč nemám rád komunisty ?? Mimo jiné nabízí odpověď i tento dokument ! Nebudu zde psát o zločincích na rudo nějaké eseje. Jen bych rád upozornil. Dobře je poslouchejte, dobře poslouchejte jejich slova a jejich zášť v hlase . V hlase těch pravověrných, ale i v hlase vedení KSČM mluvících o revoluci a masových protestech /za jejich vlády o tom mlčeli, to je zajímavé/. Jen jednu věc bych rád vypíchnul z tohoto dokumentu. Bývalý bachař politického lágru, mluvil takto : " To se zvětšuje. Tolik mrtvých nebylo. Bylo jich jen pár tisíc." Víte o kom mluvil ?? Mluvil o lidech, který komunistický režim zabil !! Zabil bez řádných nebo zinscenovaných soudů. On prosím handluje s čísli jak kdyby byl někde na tržnici ! Řikám i kdyby jeden, jeden jediný člověk byl zabit za svůj postoj za své názory je to vražda, je to politická zvůle, je to zbytečné zmaření života člověka. Je ostuda naší země, že nedokázala tyto lidi odsoudit -morálně ! Je ostuda, když současný prezident téhle země Václav Klaus, prohlásil, že je třeba zapomenout na minulost. Ne pane Klausi jsou to právě politici jako jste VY, kteří mají velký podíl na současné síle KSČM ! Není nic horšího, než když národ zapomene na svou minulost. Neni nic horšího než když člověk v touze po moci je ochoten se dočasně spojit s ďáblem jako Klaus před svou první prezidenstkou volbou s KSČM. Přesto má pan Klaus tu drzost nás varovat před komunistama !! ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama