Reklama

Reklama

Bratrstvo kamenů

  • Francie Le Concile de pierre (více)

Obsahy(1)

Laura adoptovala malého chlapce z Mongolska, kterému se po čase začne objevovat jakási jizva. Chlapec se stává terčem pokusů o únos a zabití. Laura zjistí, že patřil ve svém kmeni k vyvoleným jedincům, a když upadne do kómatu, začnou se kolem něj dít podivné věci! Laura se proto vypraví do Mongolska pátrat po synově původu... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

lepo 

všechny recenze uživatele

Monica Bellucci v trochu inej podobe ako ju poznáme. Zo začiatku slušne sa rozbiehajúci film, postupne stráca na tempe a s pribúdajúcimi minútami a poprepletanými dejovými obratmi stagnuje a prichádza o svoje čaro. V závere príliš dlhé, nudné a preemotivované. Ale Monice to s tými krátkymi vlasmi aj tak sluší.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení vypovídá samo o sobě. Já jen nedokážu pochopit jak z nádherné Monicy Bellucci dokázali udělat takřka mnicha, kterému snad už chyběla jenom jeho kutna. To co má na hlavě je hrozný, a to je to jinak tak nádherná ženská, s přece tak krásným nosánkem, když hraje skvostnou Kleopatru. Takže to mě určitě nepotěšilo. Samotný film už nemá cenu ani řešit. Tohle mě zarazilo na tolik, že mi to znechutilo celý film. Ale po pravdě ten příběh byl taky dost dementní. Jestli si myslí, že Fracouzi budou natáčet takovéto multikulturní záležitosti dál, tak ať natáčí, ale pochybuji, že se někdo na to vydrží koukat. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Čarokrásná Italka a kdysi možná kvalitní herečka a sexsymbol made in France v hlavních rolích temného mysteriózně dobrodružného filmu pro dospělé. Ta temnota je ale pohříchu dána spíš prací se světlem a kamerou, než zdařilým vytvářením atmosféry. Už dlouho jsem neviděl film, jehož děj by mi byl tak lhostejný. Ó ano, jsou tu povedené scény, kdy má Laura (Bellucci) halucinace, a kromě toho, že od prvních minut můžete hodnotit její krátký střih (podle mě slušivý), tak budete mít i možnost popatřit i na veškeré ostatní příslušenství;) Nejenom proto si myslím, že tento film je cílen výlučně na plnoleté publikum, ačkoliv by to podle popisu zápletky (a tomu, že to jedna z našich komerčních TV uvedla o víkendu odpoledne) tak nemuselo vypadat. Jenže to má háček - na to, aby film dospělého diváka zaujal a udržel, mu schází nějaký obsah. A jak to vypadá podle hodnocení ostatních, nemám tenhle problém jenom já. A i když jsem ani v tomto případě nečetl předlohu od Grangého, tak s filmovou adaptací Purpurových Řek se to kvalitativně absolutně nedá srovnat. Tohle má řemeslné kvality - a tím nemyslím herecké - ale jinak se to prostě nepovedlo. 40% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Šok.Nechcel som veriť vlastným očiam,čo to preboha urobili s Monicou Bellucci.Vyzerala strašne,strašné mala vlasy a vôbec,v celom filme bola úplne bez akéhokoľvek šarmu.Pripadala mi úplne zanedbaná.Prečo,to neviem pochopiť.Ani film nebol dobrý,rozťahaný začiatok,nuda,potom sa to rozbehlo,ale už to film nezachránilo.A Catherine Deneuve tam nemala čo robiť.Nehrala totiž vôbec.Bola tam len kvôli peniazom.Celkovo veľká slabota.A dosť veľké sklamanie.Niekedy aj známy herci neurobia film dobrým.A tí vizážisti čo tak dokur..li Monicu Bellucci,zastreliť. ()

Antek 

všechny recenze uživatele

Jean-Christophe Grangé si jako spisovatel vždycky liboval v používání béčkových prostředků k vybudování poutavého příběhu. Sice se velmi rád veze po povrchu, ale při své oblibě braku zůstává hodně stylový. V tom problém není. Problém je v přístupu. Když je režisér nadaný, dokáže z námětu vykřesat nápadité dílo (dokonalé Purpurové řeky) nebo alespoň guláš s atmosférou (Říše vlků -- zde byla vadná už samotná předloha a Nahon dělal, co uměl). Ovšem Bratrstvo kamenů nemůže nabídnout už vůbec nic. Místo toho vám většina scén (a jsou to právě ty scény, které na papíře vyznívaly jednoznačně napínavě) vytvaruje ústa do "Ó" a nebude to adrenalinem. Když je režisér bez smyslu pro thrillerový timing (jsem si jist, že něco takového existuje), nepomůže žádný zázračný šutr. Možná tak kamenem do hlavy. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama