Reklama

Reklama

Like Minds

Trailer

Obsahy(1)

Psycholožku Sally Rowe (Toni Collette) pověří detektiv McKenzie (Richard Roxburgh) vyšetřením sedmnáctiletého Alexe (Eddie Redmayne), který je obviněn z vraždy spolužáka Nigela (Tom Sturridge). Inteligentní Alex, který vyrůstal bez matky opomíjen svým odměřeným snobským otcem, s ní zpočátku odmítá spolupracovat. Postupně se ale před Sally začne otevírat Alexův svět plný posedlosti historií a ... Nigelem, který je tak trochu jiný než všichni ostatní. Podle svojí verze je Alex obětí a i Sally odmítá uvěřit, že by byl chlapec schopen chladnokrevně vraždit. Jenomže ani ona nedokáže posoudit, jak velký psychologický vliv na Alexe Nigel i po své smrti má... Tento australský snímek je autorským počinem producenta a debutujícího režiséra Gregoryho J. Reada. (Morien)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, od kterých člověk nic nečeká a ony ho pak velmi příjemně překvapí. Zajímavé a neohrané téma, skvělě syrová a podmanivá atmosféra oproštěná od veškerých příkras a hlavně kvalitní herecké výkony Eddieho Redmayna, který se vám svým neosobním pohledem dostane až pod kůži a kouzelně nelidského Toma Sturridge. Na filmu mě zaujalo, jak snadno spojuje různá historická fakta a jak nenásilně do nich zasvěcuje diváka - což se třeba o zpracováních Dana Browna říci nedá. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Doporučuju nepříliš pročítat komentáře a pokusit se tak vyhnout spoilerům, které by vám mohly zkazit překvapení z pointy. I když, sice jsem ji nedokázal odhadnout, ale moc mě ohromila, pořád bylo z mé strany očekávání něčeho šokujícího a ono to tak nějak nepřišlo. Jinak děj napínavý je, dialogy jsou slušné, ale čekal jsem o trochu vypjatější výměny a jiskření mezi na jedné straně arogantní přechytralou sviní a na druhé bohužel až příliš snadno měknoucí kapacitou z oboru psychologie. Vidím to na slabší 4*. ()

Reklama

Martinibaby 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že jsem závěr nečekala.. ale.. ale. :) Jednoduše mě výkony Toma a Eddieho přilepily k židli a nejednou jsem zůstala sedět s otevřenou pusou (nutno podotknout, že nejen proto, že jsem nemocná a mám ucpanej nos). I Toni byla úžasná, ale nebylo jí tam tolik, což je možná škoda. Každopádně stojí za vidění. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

"You don't get it, do you? You will, you will." Do háje, do háje, do háje, to je ale dobrej film. Určitě ale ne pro všechny, jenom pro určité spektrum magorů (to na mou obhajobu/omluvu). Komorní - ve velmi ponurém duchu se před námi odvíjí příběh jedné ztracené duše, mladého kluka, který se choval trochu jako trouba ale v jádru asi dobrák, synáček ředitelův zdeptaný nesnesitelným tatíkem, zmítaný naivními city, které neuměl zvládnout, pod tlakem vyvádějící průsery kvůli svým vyhraněným názorům, z kterých nehodlá ustupovat, a přesně tady tomu mladíčkovi se připlete do cesty jiný pošuk, který až příliš četl knížky o rytířích na bílých koních. A potom začnou padat hlavy. Celý příběh stojí na výkonu nádherného Eddieho Redmaynea, skrz jeho mořsky zelené oči opravdu nahlížím do jeho hlavy a čtu tam jeho myšlenky, aby se ukázalo, že jsem se nechala zmanipulovat úplně stejně jako Collettina sympatická doktorka. Minimialistické tvůrčí prostředky jako uhýbavá kamera, melancholická a přesto tak tíživá hudba a utlumené odstíny barev dokonávají orgie pro hlavu mladé divačky (já). Eddieho křehký hlas šeptající pečlivě zvolená slůvka bych poslechla okamžitě. "Do you like history?" ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást hereckým obsazením, v tomhle filmu hraje sice Toni rádoby jednu z hlavních rolí, ale naprosto zbytečně. Nebo spíše je tam jen jako taková okrasa, více méně do počtu, i když jí to velice sekne. Naprosto jí totiž herecky převálcují dva hlavní, mladí herečtí představitelé, což platí hlavně v případě Eddieho, který si svou roli střihnul, asi jako krasobruslař Plujščenko, v dobách své největší slávy. Naprosto bezchybně, s celou škálou čtverných skoků a brilantním koncem, který jsem teda vůbec nečekal. Jenom doporučuji nečíst všechny komentáře, které Vám to vlastně všechno vyžvaní, v tom případě, budete ochuzeni a o velmi zajímavou, závěrečnou pointu. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Přestože jsou jejich postavy spolužáky, Eddie Redmayne (Alex) je o čtyři roky starší než Tom Sturridge (Nigel). (Morien)
  • Scenárista a režisér Gregory Read o obsadení postavy Nigela povedal: „Pre rolu Nigela som hľadal niekoho temného a tichého. Nechcel som rozpačitého a divného. Keď som uvidel Toma (Sturridgea) v 'Božská Júlia' [2004], pomyslel som si, že toto je chlapec, ktorý by mohol celkom ľahko hrať zlého alebo temného, ale prečo jednoducho neurobiť z neho samotára a nenechať zlo z neho vyrásť? (Arsenal83)
  • Gregory Read chcel obsadiť austrálsku herečku Toni Collette už pri písaní scenára filmu, teda asi sedem rokov predtým, ako bol film v skutočnosti natočený a dokonca predtým, než sa Collette stala hviezdou medzinárodného filmu: "Chcel som niekoho, kto by bol v tejto úlohe dôveryhodný, a niekoho, s kým súcitím. Nemal som tvár Sally, kým som nenapísal tri štvrtiny scenára. Potom mi napadlo, že pre túto rolu bude dokonalá Toni." (Arsenal83)

Reklama

Reklama