Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amerika je vysněná země, kde se splní všechna přání. Aspoň v to doufá čtveřice Indů, kteří chtějí opustit domovinu a za oceánem začít znovu. Neznají se navzájem a spojuje je jen to, že se snaží opustit své problémy a dostat novou šanci. Novomanželka Tilottama (Konkona Sen Sharma) nesnesla tyranii manželovy rodiny a spěchá za svým mužem. Nešťastně zamilovaný Salim (Irrfan Khan) utíká před policií. Nadaný chudý student Rahul (Ankur Khanna) touží po lepším životě a prohnaný převaděč Rajubhai (Paresh Rawal) pomáhá dceři své dávné lásky. Ať už jsou jejich důvody jakékoli, všichni směřují do jednoho letadla, na let, který se každému z nich stane osudným. (rikitiki)

(více)

Recenze (7)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Nejprve mě trochu rozčilovata ta Amerika.... Pak jsem tušila, kam režisér hlavní hrdiny směřuje a trochu mě to dráždilo, ale nakonec jsem se k těm pěti hvězdám dopracovala.... Ale musela jsem se nejdřív smířit s tím, že ta situace, to je jen rámec pro tragický příběh... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Nacházím tu silné hodnocení, že by kvůli tomu konci? Neboť jinak opravdu nechápu za co. Čtyři příběhy, které se mezi sebou předhánění v tom, který je více nudnější, utahanější a o ničem. Dokonce i jinak výborní herci mě nijak neoslnili. Nejlépe u mě dopadla Konkona Sen Sharma a její postava, ale příběh s věčně uřvanou rodinou a novomanželem (Jimmy Shergill), který si ji ani nezasloužil, vskutku dost iritoval. Další hvězda Irrfan Khan zde nepředvedl nic vyjimečného. Ten ne moc šťastný vztah se starší ženou, kterou prožívala jeho postava se mi až hnusil. V tomto příběhu se v krátké scénce objevil Boman Irani a opět další nesympatická postava do sbírky. Ankur Khanna jako student starající se navíc o nemocného otce byl v pořádku, ale otravná skupinka kamarádů, která ho stále obklopovala už nikoliv. Tady totiž zanikla i nadaná Ayesha Takia Azmi. A konečně příběh o „záchranáři z neziskové organizace" (jinak velmi ziskové) byl už posledním hřebíčkem do rakvičky naděje, že se dočkám nějakého zajímavého a převratného snímku, jenž slibovala silná čísla v červeném poli. Dá se říci, že jsem při sledování trpěl v těžce prostupné šedi a nevýraznosti. Závěr? Očekávaný a odtušitelný z průběhu děje. Takřka bez emocí, protože to tvůrce vzal za špatný konec a nevytvořil z těch částeček již sám o sobě silný potencionál, který by na konci gradoval a zanechal v divákovi tolik žádané splynutí s dějem a postavami. Vcítění se v silně emočním přesahu, přeneseného i za rámec filmu samotného. Je mi líto, ale toto nebyl ani průměr, nýbrž jasný podprůměr dvou hvězd, i když silnějších. ()

Reklama

Reklama