Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý samuraj (Okada Junichi) musí splnit nelehký úkol – pomstít smrt svého otce. Jak to ale zvládne, když mu vyučování psaní a počítání jde lépe než šermování a zabíjení se mu protiví? V zapadlém koutě Eda hledá svého nepřítele a nachází nejen přátele, kteří jsou mu ochotni pomoct, ale postupně i lásku. Příběh se odehrává na pozadí historické události o pomstě 47 věrných róninů. (asagao)

(více)

Recenze (15)

dezorz 

všechny recenze uživatele

S vascim rozpoctom uz nemusi Koreeda pobehovat po place s rucnou kamerou ako doteraz. Lepsie technicke vybavenie, ci lepsi filmovy material - ono to o tom nie je, Koreeda zostava verny svojmu dokumentranemu pristupu k filmu. Vazny historicky samurajsky film trocha pripomenie sucasne Yoji Yamadove filmy, akurat ze Koreeda, aj ked spracuvava vazne zivotne temy, dokaze ich a to aj vdaka dokumentarnemu odstupu spracovat s vacsou lahkostou. Skoda, ze tentoraz je film slabsi, nez predchadzajuce Koreedove snimky. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Honitba mnoha zajíců najednou. Nebo psů, to je fuk, každopádně to dělá medvědí službu, žádná z linek není na plno nosnou, navíc si sem tam jaksi odkráčí kamsi do mohutného pryč a po dobu dvaceti minut o ní nezazní ni zmínka, naprosto není poznat, během jakého časového období se film odehrává (respektive je to řečeno jednou větou, ale jinak tomu nenaznačuje zhola nic), navíc je děj celkově zmatený některé jeho části jsou naprosto, naprosto bezúčelné. Humor je taky poněkud pofidérní a ve velké části děje jaksi absentuje docela. A ani pozadí 47 roninů není tak zajímavé, jak by mohlo. Ale pořád je to alespoň průměrná záležitost, ale jen s přimhouřením levého víčka a to s mi s ním jde mhouření hůře, než-li s tím pravým. ()

Reklama

cyBerN 

všechny recenze uživatele

Jemná samurajská komedie, spíše v duchu předchozího Koreedova snímku Afterlife, než jeho vážnějších filmů. Vypráví příběh samuraje, který je svému otci a klanu povinován vykonat pomstu na otcovrahovi. Jeho úkol je ovšem ztížen jeho ne úplně dokonalým zvládnutím meče a hlavně nechutí zabíjet. Místo toho raději učí děti číst a psát, za což je však terčem posměchu. Za vyzdvižení stojí určitě hudba, byť je to jeden motiv přehrávaný různým tempem, a hlavně vtipně vkomponovaný příběh 47 roninů ;) ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete topit po dvě hodiny v neuvěřitelné nudě, pak je tento film přímo stvořen pro Vás. Výše uvedený obsah filmu je vystihující, jenže v reálu Vám snímek nejen neodhalí hlubší motivy a pohnutky hlavního hrdiny, ale zejména Vás zavalí doslova tunou bezduchého balastu. A tak sledujete bezduché scény, s bezobsažnými či rádobychytrými plky a postupně zjišťujete, že Vás snímek o nic neobohatil. Udržet se při sledování snímku při vědomí tak může být místy nadliský úkon k čemuž značně přispívá i naprostá chaotika děje. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Trochu nezáživná dráma z jednoduchého predmestkého prostredia, plná prostých prežívajúcich ľudí, ktorá mi štýlom spracovania, nosným odkazom i spleťou rôznych miniosudov hl. hrdinov silno pripomínala starší japonský film, na názov ktorého si nespomínam. Aj v jednom, aj v tomto druhom filme mi chýbali silnejšia myšlienka a momenty, z ktorých by som mal chuť sa vžiť do role postáv. Tretia výtka je, že film sám nevie, či chce byť drámou alebo komédiou, čo ho dosť podkopáva. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama