Reklama

Reklama

Do tábora v poušti, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný a vojáci vyrážejí na záchrannou výpravu. Netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají hlad a chuť na ženy...  Wes Craven, autor hororové klasiky Hory mají oči z roku 1977, se jako spoluproducent podílel na stejnojmenném remakeu (2006), po němž následovalo toto pokračování, kde se též podílel na scénáři. Do tábora u opuštěného dolu v poušti Nového Mexika, kde armáda provádí likvidační práce, přijíždí jednotka Národní gardy. Tábor však je opuštěný, vojáci zahlédnou jen světelný signál na vysoké skále. Gardisté vyrážejí na záchrannou výpravu, netuší ovšem, že jejich protivníky jsou degenerovaní kanibalové, kteří mají nejen hlad, ale také by se rádi rozmnožili. Dvě ženy v jednotce jsou pro ně tudíž obzvlášť lákavýmn soustem. Boj o přežití se přiostřuje... V režii Martina Weisze hrají Michael McMillian, Jacob Vargas, Jessica Stroupová, Daniella Alonsoová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (456)

castor 

všechny recenze uživatele

Myslím, že kdyby měl tenkrát Aja ještě lepší scénář, mohlo se tu jednat o jeden z vrcholů žánru za posledních deset let. Ano, remake Hills Have Eyes řadím hodně vysoko!! Namísto dysfunkční a na daný žánr slušně vykreslené rodiny z prvního dílu nám tvůrci nyní představují jen bandu vylízaných vojáků (ke kterým si nevybudujeme pražádný vztah), kteří ani neumí pořádně držet zbraň, natož vést smysluplný dialog a ve vyhrocených situacích jednají ku neprospěchu trvání vlastních životů. To, co dravě vizuální Aja dělal s atmosférou, zabíjí Martin Weisz nudnými pasážemi (useknutá ruka přesto pobavila), jen pár krvavých šmouh a konec. Scénáristy a klasika Cravena je mi upřímně líto, namísto uvěřitelného dramatu rozhádané rodinky, přináší jen snůšku připitomělých gest, kterými mariňáci k sobě mutanty doslova lákají. Casting snad horší bezcharakterní herce ani vybrat nemohl, ocenit lze leda relativně invenční kameru a několik solidních lekaček, ale tím výčet potencionálních kladů končí!! Zbytek je jen nastavovaná, dosti zkažená kaše, která může pokračovat donekonečna, jako další si sem můžou najít cestu geologové nebo si tady nějaká parta školáků může udělat „cvičení v přírodě“ – vždyť v Americe je možné úplně všechno!! Hlavně mít tak neschopnou armádu.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ta jednotka Národní srandy, pardon gardy, to bylo jako co? Seržant Hartman z Olověné vesty by při jejich výcviku našel skryté rezervy ve své už tak bohaté paletě vulgarit a dodatečně by ocenil kvality sádelnatého vojína Pylea! Vždyť nasadit tyhle rezervisty v Afghánistánu, Tálibán pomře smíchy a operace Trvalá svoboda by se mohla považovat za ukončenou.. I přes svou krátkou stopáž nehorázně nudné, nadhledu prosté a blbé jak děravé necky - posledních deset gore minut, kdy pacifista zjistí, že konfrontace je občas účinnější než konverzace, už nic neřeší a já musím uznat, že Aja je proti režisérovi "Kopce mají dva orgány zraku" Orson Welles hororu. Být producent, po zkušební projekci se na Weisze obrátím a řeknu mu: „Velmi působivé, ale jestli by to nevadilo, doporučil bych pozměnit jeden malinkatý aspekt. Děj…“ ()

Reklama

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Odpad není úplně přesné hodnocení, protože přece jen po technické stránce je sem tam na co koukat. Některé gore efekty jsou zajímavé, stejně tak poměrně značná tvrdost akčních scén a minimum zpomalených záběrů. Dějově a vůbec celkovým konceptem je to ovšem natolik odporná a nechutná blitka, že si nezaslouží sebemenšího slitování. Režisér by potřeboval rovnou trojí mozkové vyšetření. První by bylo za celkovou "tvář" filmu, protože nikdo duševně v pořádku nemůže takovýhle odpad ze stoky natočit. Podruhé by to bylo za neuvěřitelně špatně zvolené herce a tunu nelogičností a do třetice by to bylo za naivitu, s kterou se pouštěl do pokračování. Proč ? Druhý díl nebyl potřeba ani v nejmenším. Jednička měla jakž takž úroveň, trochu toho sarkasmu a tvrdé akce, potažmo nějaká ta krev. Druhý díl je čistá porcovačka s brutálním množstvím tak odporných nechutností, že má člověk chuť chvílemi přetáčet. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tragické pokračovíní Ajova výborného remaku. Nelogické jednání postav zde opravdu bije do očí, nějakou atmosféru aby člověk pohledal. Nešetřilo se na gore efektech, které jsou sice zoufale neefektní a neoriginální, ale bez nich by ten film byl ničím, protože nic jiného opravdu nenabízí. Je to smutné, ale pouze 2 hvězdičky - a to jsem se tak těšil. ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Trojka nebude? Proč ne? Vždyt ta úroveň tak ukázkově klesá. Nemám rád číslo 2, ani 3, atd. Ale u Hor mi zvlášť nevadí, protože šance na záchranu zmizela už s "jedničkou". Toto vážení nejsou horory, já bych pro tyhle pochutiny vytvořil samostatný žánr, který by se jmenoval třeba: lidská anatomie trochu jinak. Proč láká tvůrce pohled na části lidských těl? Vsadím se, že většina z nich by se složila při pohledu na kapku krve :) ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)
  • Jessica Stroup (Amber) si pro tento film obarvila vlasy na blond. (ČSFD)
  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)

Reklama

Reklama