Reklama

Reklama

Hrůzostrašné pokračování filmu přichází dva roky poté, co nešťastnou rodinu Carterových napadli v poušti Nového Mexika zmutovaní kanibalové. Nyní se tváří v tvář těm samým krvelačným zrůdám ocitají čerství členové Národní gardy, kteří sem vyrazili na rutinní misi. Ale šéf mutantů tentokrát nehledá jen něco k zakousnutí... Potřebuje ženy, které by mu zplodily následovníka! (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (456)

tron 

všechny recenze uživatele

„Môžete ísť síce cez šachty, ale v nich vás zabijú. Okrem žien. Tie si nechajú na chov.“ Dobrý humus čéče. Ajaov remake sa mi páčil na 4* a mám rád hixploitation, no HORY MAJÚ OČI 2 nevyšli. Jednanie postáv je primitívne (v skalách naokolo číhajú ľudožraví mutanti, ale vojačka si ide v pohode čupnúť za najbližšiu skalu), akčné scény ako z televízneho seriálu z roku 1993 a atmosféra sa, česť výnimkám, vyparila do horúcej modrej oblohy. Jedným z mála plusov je vysoký fenomén humusu (naturalistický pôrod, latrína, finále). Na vysokú neprístupnosť sa pri nakrúcaní a následnom strihaní evidentne nehľadelo, tak ale zas nedá sa povedať, že by to z toho automaticky robilo lepší film. Definitívnu ranu medzi lopatky filmu zasadzujú v podstate až neherecké výkony (jediné tri ako-tak sympatické postavy, ktorým neprajete smrť, sú samozrejme zneškodnené medzi prvými) a lacný vzhľad, ktorý je presným opakom vizuálne podmanivej Ajaovej jednotky. Na strane druhej, je to oveľa lepšie, ako originálna Cravenova dvojka z roku 1984. Mimochodom, k Ajaovmu sequeli Craven (spolu so svojím synom) písal scenár a aj to produkovali. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Pokračování občas nebývají vydařená, zejména když se mění režisér, a tahle dvojka je přesným příkladem. Začátek se mi nezdál zas tak slabý, poté se ale neznámo kam vytratil všechen ten strach a napětí z mutantů, který jsem v předchozím pokračování tolik vychvaloval. Tady už při pohledu na zdeformovance, kteří se ve snímku prochází s lehkostí důchodců mezi regály Lidlu, rozhodně krev žilách netuhne. Vyzdvihnout se nedá ani příběh a tak hodnotím nízko. Ve srovnání s jedničkou opravdu propadák. Krom předchozího pokračování je alternativou, kde mají hrdinové co dočinění s paksichty, povedený horror Pach krve. Alternativa: Wrong Turn. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý horor, ktorý je dôstojným pokračovaním skvelej jednotky. Má celkom dobrý príbeh o vojenskej jednotke, ktorá má za úlohu priviesť zásoby vedcom v opustenej oblasti v púšti, kde ale zistia, že tam nie sú sami. Spracovanie je ale iba priemerné, film síce nemá žiadne výraznejšie slabé miesto a tak sa celý čas dá bez problémov pozerať, ale zároveň po dejovej stránke sa tu nič skutočne zaujímavé nenájde. Samotných krvavých scén je tu dosť a sú vydarené, označil by som ich za hlavný klad tohto filmu. Kvalitné sú nielen vizuálne, ale potešia aj viaceré dobré nápady. Najviac ma zaujalo zamávanie useknutou rukou, spôsob zlomenia nohy alebo posledná likvidácia protivníka. Sklame, že hororová atmosféra tu nie je žiadna a o napätí sa tiež moc hovoriť nedá. S hereckým obsadením nie som vôbec spokojný, nie je tu žiadny herec a ani postava, ktorá by dokázala aspoň trochu zaujať a tak fandiť sa nedá nikomu. Réžia je len obyčajný štandard, ale technická stránka je aspoň bez problémov. Jednotku považujem za jeden z najlepších hororov vôbec a toto pokračovanie je po všetkých stránkach horšie, ale aj tak je to v rámci krvavých hororov posledných rokov výrazný nadpriemer. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 70% ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Strašlivě nudné pokračování poměrně vydařeného prvního dílu. Zatímco jednička měla skvělou atmosféru, dobré herce a talent Alexandra Aji, dvojka nemá nic. Režisér se spoléhá na trapné lekačky, z nevýrazných herců vyčnívá jedině blonďatý strup Jessicy Stroup a z mutantů se staly jen špatně používané béčkové rekvizity. O nedostatku invence a naopak o dostatku nelogičností se zmiňovat nebudu. Za tu námahu tenhle film nestojí. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

A je to tu, první díl se ukázal jako velice úspěšný film, a tak se producenti rozhodli, že nechají pokladny kin znovu se pořádně nacucat, jenže každý divák ví, že poprvé je to jiné, lepší. Jelikož Emilie de Ravin s díky odmítla, neboť má plno práce s přežíváním na jednom neznámém ostrově, byla navržena nová dějová linie a do pouště se vydávají vojáci v zácviku. To, uznejte, nabízí mnohem větší pole působnosti, a tvůrci mají obrovské možnosti na vyřádění se. Jenže možnosti jsou jedna věc a jejich využití, druhá, většina ta, jejíž cestou se autoři neuchýlí. Takže jak se s tím nakonec nový tvůrčí tým vypořádal? Pokud se budu soustředit jen a pouze na bezprostřední dojmy po prvním kinozhlédnutí obou snímků, druhý díl vyhrává na plné čáře. Ano, čtete zcela správně. To že jsem Ajův snímek zlédl ještě alespoň desetkrát a názor výrazně změnil je věc druhá... Autoři dostali stejně peněz jako ti u minulého dílu, ale vydali se jinou cestou. Herců je více, ale samé neznámé tváře, takže na nich se přliš neplýtvalo, vizuální stránka též působí levněji a kostými mi též připadaly lacinější, takže kam ty peníze zmizely jen těžko říct. Ale pěkně od začátku. Prolog působí velmi dobře, hudba z prvního dílu podbarvuje odpudivou místnost, ve které leží rodící žena. Tahle scéna je opravdu velmi nechutná, ať už vezmu v potaz vzhled ženy či samotný porod, takže je nám od samotného počátku jasné, že tohle bude opravdové explotation se vším všudy. Brutality si opravdu užijeme do syta. Co se týče kopírování z prvního dílu. Opravdu se jej v nějaké větší mezi nedočkáme, právě naopak, je tu plno scén, které jsem opravdu nečekal - třeba samotné seznámení s jednotkou ve válečné bitvě :). Co na tom, že logika jde tentokrát opravdu stranou, tenhle snímek si drží celou dobu neuvěřitelné tempo a opravdu jsem se bavil. K překladu se ani nevyjadřuji, kde jinde najdete věty typu: "Mrtví mi péro..."? Na podruhé strašná sračka :) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (11)

  • V tomto pokračovaní se měla vrátit i postava z předchozího filmu, Brenda. Bohužel její představitelka Emilie de Ravin měla povinnosti a smlouvu k seriálu Ztraceni, takže se nemohla natáčení zúčastnit. (WolfR)
  • Doly ve filmu stavěl stejný tým, který vytvořil jeskynní chodby v hororu The Descent (Pád do tmy). (Holina)
  • Myšlenka na pokračování napadla producenta a režiséra původního filmu, Wese Cravena, při rozhovoru s producentem Peterem Lockem. (WolfR)

Reklama

Reklama