Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mathilde (NASTASSJA KINSKI) a Thomas (CHRISTOPHER LAMBERT). Dva lidé toužící po společném životě, dítěti, rodině. Mathilde však dítě mít nemůže. Thomas ví, že na klinice, kde pracuje jako porodník, působí profesor Cardoze, který by jejich problém mohl vyřešit. Když se narodí Manon, zdá se, že štěstí nemůže být větší. Osobnost jejich dcery začne však záhy nabývat zvláštních rysů. Podobá se matce jako vejce vejci, je neobyčejně vyspělá a svým podivínstvím vzbuzuje čím dál větší obavy. Je konec harmonie. Rodina se ocitla v pekelné spirále. A nikdo netuší, jak vše skončí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

ellysium 

všechny recenze uživatele

No,film jsem viděl několikrát,ale vždy mi připadá Lambert v tomto snímku nějakej dřevěnej.Nápad s klonováním lidí je aktuální,je to celkem dobře provedený a má to i svůj náboj,i když jak zde píšete ,některé scény jsou lehce předvídatelné.Zas ta dřevěnost "Highlandera" na druhou stranu je dobrá,nemůžeme chtít,aby se naštval a dceři uťal hlavu laserovým mečem... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nudný mix drámy a thrilleru o decku z ktorého vyrastie riadny magor, ktorý si trochu zaterorizuje chudákov rodičov. Ale dáva si riadne dlho na čas, kým sa odhodlá k niečomu radikálnejšiemu a nakoniec sa to celé vyrieši samo. Proste celkovo nuda a to sa jedná o jeden z tých lepších Lambertových filmov z toho obdobia. 4/10. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film je povedený, jak filmařsky, protože má skvělou kameru s pár zajímavými nápady a líbila se mi i ta zvláštní atmosféra (kterou snad umí jen Francouzi), tak po dějové stránce, jelikož je ten film dobře vedený. Celkově to vůbec není špatné, jenže ani tak to na víc jak 3* nevidím, jelikož jsem měl pocit, že i když tu skoro všechny prvky fungují dobře, i tak mi připadalo, že jedou jen na půl plynu a celé to mohlo být o dost silnější. Ale jak jsem psal, i tak je Mé druhé já povedeným filmem, poněkud neprávem zapadlým a kvůli některým scénám bych se ani nebál sem přidat mezi žánry horor. 3* ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem se na tento scifi thriller docela těšil a to hlavně díky hereckému obsazení. N.Kinski i Lamberta mám rád oni tu nepředvedli vyloženě špatné herecké výkony, jenomže největší slabinou byl slabší scénář, který nedokázal ani z poloviny vytěžit ze svého potenciálu – v čemž má samozřejmě velký podíl i neschopnost režiséra/ky natočit pořádné dramatické scény. Atmosféra nám sice místy nabídne slušnou dávku napětí – ovšem těchto momentů je tu opravdu poskrovnu. Očekával jsem obdobu filmů Omen či Godsend (ze stejného roku), jenže ty byli mnohem blíže hororovému žánru, tady z toho z něj moc nesálalo, přestože jej někteří k tomuto žánru rovněž přiřazují. Leč s ním toho moc společného vážně nemá. S přivřeným okem dám průměrných 50% za Audrey DeWilder, ze které jednou může vyrůst docela sexy kost. ()

Siegmund 

všechny recenze uživatele

Thrillery opravdu nemusím, ale tento je jakýsi jiný. Především se vyznačuje tím, že v něm nejsou žádné „lekací“ scény. Film je příjemně napínavý, a to i když je děj celkem průhledný. Herecké výkony jsou na slušné úrovni. Kdyby se nejednalo o thriller, řekl bych, že to je příjemný film na odreagování se. Ale i přes tyto, řekněme klady, ho 2 x vidět nemusím. (Sobota 26.06.2010) ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama