Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake filmu "The Wizard of Gore" z roku 1970. Kouzelník si na svých představeních vybírá dobrovolnice z diváků, které následně dusí, řeže, seká a prošpikává. Když ženy vstávají a nic jim není, diváci nadšeně tleskají. Jenže po představení ženy umírají díky ranám, které obdržely během vystoupení. Policie není schopna nalézt souvislosti těchto vražd s kouzelníkem. Muž, kterému takto zemřela dívka, se rozhodne vyšetřit tyto vraždy na vlastní pěst. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (26)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní "pseudohorrorová" záležitost, která rozhodně není remakem Lewisova díla, ale jen si z něj bere tu nejzákladnější kostru. Na rozdíl od původní verze, tato verze si nebere za cíl šokovat gore-efekty, to by si tvůrci zřejmě na sebe dnes již brali těžší břemeno, než by unesli ... Tahle verze je naprosto perfektní ve svém pojetí temné atmosféry, dekadentním prostředí a vystupování, halucinogenními výjevy, brutálními scénami a totální sebedestruktivní proměny hlavního hrdiny - diváka, nikoliv čaroděje mordující na jevišti nahé holky. Naprosto perfektní děj, myšlenka, vývoj, atmosféra, nahota, nějaká ta krev a gore ... Byl jsem velmi mile překvapen a jen mě docela mrzí, že tady ten film více než polovina hodnotících asi vůbec nepobrala a nepochopila ... ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

"Panebože", co to bylo???? To snad režisér nemyslel vážně? Tak stupidní film, jsem už dlouho neviděl! Zpočátku si myslíte, že je příběh zaveden do 30-tých let, vidíme chlápka, který na starém knihtiskovém stroji tiskne noviny, jeho oblek, vybavení bytu...vše nasvědčuje na minulé století. Po nějaké době vidíme kurátora, jak vytáhne mobil a že štětka má na stěně LCD obrazovku. Řekněte si, aha, takže to je v dnešní době! Jenže příběh pak nemá ani hlavu ani patu. Nevíte co je sen, blud a nebo realita! Pokud čekáte, že uvidíte nějaké krvavé vraždy, tak jste na omylu! Střih a vidíte h-v-o! A tak odporné herecké obsazení, jsem už dlouho neviděl - ksichty na zvracení! Jedním slovem : "UBOHOST"! Remake filmu „The Wizard of Gore „ z roku 1970. Kouzelník si na svých představeních vybírá dobrovolnice z diváků, které následně dusí, řeže, seká a prošpikává. Když ženy vstávají a nic jim není, diváci nadšeně tleskají. Jenže po představení, ženy umírají díky ranám, které obdržely během vystoupení. Policie není schopna nalézt souvislosti těchto vražd s kouzelníkem. Muž, kterému takto zemřela dívka, se rozhodne vyšetřit tyto vraždy na vlastní pěst. ()

Reklama

oli.G 

všechny recenze uživatele

Lákavý názov, ktorému samotný film ostáva mnoho dlžný. Aj hociktorý trochu odvážnejší mainstreamový americký horror si dovolí viac, než krvavý kúzelník. A nielenže vraždy nestoja za nič, ale Crispin Glover je otravný a desne prehráva a na príbeh skôr či neskôr úplne rezignujete. Skončilo to pred chvíľou a už si z toho polku vôbec neviem vybaviť. Rovnako zmätená je aj réžia a celá vizuálna stránka... Jednoducho premárnená šanca. Chcelo by to normálneho režiséra, normálnejšie filtre na kamere a hlavne, menej sa hrať na paranoidný thriller a ukazovať ďaleko viac mučenia na predstaveniach. Možno by som čiastočne bral aj klipovitý strih typu Saw, čo už začína byť otrepané, ale tomuto filmu by to svedčilo. To by sa potom na javisku diali veci. :) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jak už ve svém komentáři zmiňoval Flipnic. Tohle snad nejde ani brát jako remake verze z roku 1970. Příběh si bere z původní verze opravdu jen kostru příběhu. Je pojat naprosto odlišnou formou a je nutno ho brát s nadsázkou. A právě tímto pojetím mě J. Kasten celkem mile překvapil. Určitě si jeho tvorbu budu muset víc proklepnout. Film mě chytl hned od začátku. Asi hlavně díky tomu jak byla zahrána postava kouzelníka Montaga. Crispin Glover je specialista na ujetý role, takže tady se mohl vyřádit, ikdyž vím, že tahle postava určitě nesedne každýmu. Stejně tak jako celej film. Mě hlavně zaujalo odlišné pojetí obou filmů. A následné srovnávání. Kde u mě vítězí tato novější verze. Určitě nebude šokovat gore efekty jako originál v roce 1970, ale kamerově, herecky, dějově i hudebně je to rozhodně na lepší úrovni. Prostě stará klasika v modernějším psycho hávu. Za mě nečekaná spokojenost. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nic jsem od toho nečekal a prakticky taky nic nedostal... Průměr, trochu to připomýná jak nějaká epizoda MAsters of horror. Totálně o nic nepřijdete když to neuvidíte. Jako jednohubka to ale stačí. Nejlepší scény jsou na jevišti s Gloverem, jak říkám být to nějaký díl MAsters of horror dám hodnocení větší..... ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama