Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladá studentka se dvěma kamarády se rozhodla natočit dokument o masovém vrahovi Lesliem Vernonovi, který byl údajně jako malý vhozen do vodopádu, kde ale přežil. Vrah si s nimi domluví schůzku a začíná natáčení. Je vybraná oběť, která musí přežít, je vybrané místo, kde většina nepřežije a divák zjišťuje (a nejen on), jak to vlastně v těch slasherech už desítky let chodí. Když už má natáčení dokumentu skončit, ve studentech se přece jenom hne svědomí… (MareT.)

(více)

Recenze (150)

Othello 

všechny recenze uživatele

-Tyvole takhle nešuká panna. -Ten bude pěkně nasranej.... První tři čtvrtiny jsou fantastickou poctou, která si dělá srandu z veškerých klišé žánru s takovou ironií, že jsem uvažoval o plném hodnocení. Ovšem ke konci celou dobuu očekávaný zvrat skutečně nastane a zláme se to do amatérské nudy s nudnými vraždami a zachrání to až Robert Englund poslední hláškou. Za těch posledních 15 minut bych dal nejradši tři, ale když je odečtu, tak mi zbyde fakt dobrá zábava -) -No a tady jsem připíchl hřebíky, aby se nedalo otevřít okno. -A nenapadne je to okno rozbít? -Člověče....... nevěřila bys, ale ne. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Reportérka Taylor Gentryová (Angela Goethals) má možnost natočit skvělou reportáž. Začínající sériový vrah Leslie Vernon (jehož idoly jsou taková jména jako Fredie Krueger nebo Jason Voorhees) se s ní podělí o kompletní zákulisí přípravy "vyvražďovačky" několika teenagerů v opuštěném domě. Když ale dojde na den D, Taylor povolí nervy, a se svými kolegy se pokusí Leslieho pečlivě narýsovaný plán překazit... Ke kategorii - Komedie / Horror bych určitě ještě přidal Dokumentární. První polovina, "dokument" o práci sériového vraha je originální, a taky brilantně natočená, a šťávu jí dodává hlavně Nathan Baesel, který je ze své "profese" naprosto unešený. Vše do sebe skvěle zapadá, a pustit potom natočený materiál někde na Spectru, ani byste si nevšimli, že tam vlastně ani nemá co dělat. Druhá polovina, "po velkém a nečekaném zvratu (c)", je sice o třídu slabší, ale i tak nemůžu říct že by mě nějak moc zklamala (nebo nedejbože nudila). Zde už to s tou originalitou až tak slavné nebylo. Celkově jsem se skvěle bavil a (minimálně) svojí originalitou určitě film atakoval 5* ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ano, originalita filmu je nepopiratelná, především v první polovině doslova dominovala, působila skutečně velice zajímavě a netradičně, ovšem zároveň i poměrně nudně a nedynamicky, prostě nápad na trochu jiný slasher tu sice zafungoval, ale jeho samotné zpracování stálo za prd. V druhé polovině pak navíc zmizel i ten originální prvek, celé se to zvrhlo do tuctový vybíjený, která ale stála rovnou za prdy dva. Režisér je prostě nýmand, který prosral nevšední nápad, nedokázal ho využít a rozvinout v žádném směru, k tomu se mu nepovedlo ani obsazení, které tvoří nesympatičtí a netalentovaní (skoro)herci, navození napětí minimální, atmosféra funguje snad jen ve zmiňované první, ještě snesitelné, polovině, zkrátka bída jako hrom. Nečekaný zvrat v závěru pak skutečně překvapí, ale už jsem byl stejně tak celým předešlým dějem tak otrávený, že mi byl v podstatě ukradený. Takže z mého pohledu disponuje Leslie Vernon sice určitě velice netuctovým námětem, ale jeho zpracování je vážně zralý na odpad! Takže můj verdikt je jednoduchý, mě se to nelíbilo a nebavilo mě to! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Každý národ mal od svojho vzniku aj svoje monštrá.“ VRESKOT (ktorý tvorcovia komplet vykradli) zostáva v mojich očiach neprekonaný. Môže za to čudný scenár, nad ktorým som sa nechápavo nasprostasto uškŕňal (Freddy Krueger je braný ako „skutočný“ sériový vrah? Prečo? Načo? Ako? Komu je to načo dobré a čo z toho komu vyplýva?) a nechutne afektované „herecké výkony“. Chvíľková atmosféra a Robert Englund ako šialencova Nemesis (!) to nespasia. Čudná, zmätená, zúfalá, neoriginálna, nevtipná a zlá vec. Zámer tvorcov chápem, ale to je všetko. Inak blbosť. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Byla to celekm koukatelná záležitost ale něco podobnýho už bylo viděno v MAN BITES DOG (1992). A mám tak trochu podezření, že se tvůrci tímhle filmem tak trošku inspirovali. Možná je to můj dojem. Ale pokud bych měl volit mezi tímhle a MAN BITES DOG tak .... Leslie Vernon nemá šanci. Slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Meno postavy, ktorú stvárňuje Robert Englund (Doc Halloran), vzniklo spojením mien dvoch postáv z filmu Osvietenie (1980) - malého Dannyho, ktorého prezývali Doc a černošského kuchára v hoteli Overlook, Dicka Hallorana. Obaja mali dar "osvietenia". (BlackTom)

Reklama

Reklama