Reklama

Reklama

Žraločí vody

(festivalový název)
  • Kanada Sharkwater
všechny plakáty
Trailer

Žraloci tu žijí už více než 400 miliónů let. Byli tu dokonce 150 miliónů let před příchodem dinosaurů. Přežili všechna období zániku, při kterých zmizelo z naší Země téměř vše živé a přesto by mohli být vyhubeni... Proč? Díky lidské nenasytnosti. Rob Stewart natočil pozoruhodný dokument, který nám ukáže pravou stránku mořských predátorů a vyvrátí mylné domněnky, které si o nich lidstvo za mnohá staletí vybudovalo. (Krouťák)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

Sprite 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších dokumentu který jsem viděl. "Žraloci lidské maso nejí. Většina žraloků má zuby, které nejsou určeny k trhání. Nemůžou s nimi kousat maso z něčeho, co je větší než jejich tlama. Stovka dlouhých jehel těžko vykousne z něčeho kus masa. Takže většina žraloků není vybavena na to, aby se živila zvířaty naší velikosti a jsou si toho vědomi. Vyvinuli se k tomu, aby se živili svou klasickou kořistí. Nebudou proto plýtvat energií a honit se za něčím o čem ví že těžko můžou žrát. Když k takovému omylu dojde, tak většinou člověk skončí na břehu. Ve většině případů člověk neztratí žádné maso. Ve vzácných případech, které končí se smrtí je to většinou z důvodů ztráty krve, ale ne proto že by žralok člověka sežral. Tři a půl nebo jen dvoumetrová ryba dokáže člověka roztrhat na kusy, ale nic takového se neděje! Svědčí to o kvalitě smyslů žraloka. Jen několik málo lidí je ročně napadeno. Těžko si půjdete zaběhat společně se stádem lvů, se žraloky se ale koupeme pořád. Miliony lidí se koupou každý rok v moři v oblastech kde žraloci loví a jen několik z nich je napadeno. Pokud by nás chtěli jíst tak už to dávno dělají..." ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně dobře zpracovaný dokument. Stejně jako The Cove musí mít účinek i na lidi, kteří mají se zvířaty vztah minimální. Je šílené, jaké jsou lidi kurvy! A všechno je jen a pouze o prachách!!! Skvělý dokument! Snad bude mít kýžený úspěch. Škoda, že někdo takto neloví i lidi, hned by to tady na té planetě vypadalo jinak. ()

Reklama

st.jim 

všechny recenze uživatele

Tento dokument není jenom o tom, že se nemáme bát žraloků ale zamyslet se nad tím, co jim svým chováním zbůsobujeme. Jsou tu záběry, kdy mi až přecházel zrak. Je to opravdu nádhera vidět krásného žraloka, který si to štráduje skrz oceán. Vše je také podpořeno velice příjemnou hudbou a parádním komentářem. Jsou tu ovšem i záběry, ze kterých se mi chtělo až brečet. Chytit žraloka a za živa mu uříznout ploutve, potom ho pustit zpět do moře, tak to je opravdu neskutečný hnus. ()

René.girl 

všechny recenze uživatele

Nechci filmu brát jeho úžasnou myšlenku a poslání, ale mě to chvilkami celkem nudilo - je sice plný krásných záběrů a cenných informací, ale přišlo mi to tak trochu "mišmašově" seskládané dohromady. Což mělo za následek, že jsem se ve filmu až ztrácela a musela jsem přemýšlet, co tím ten chlápek chce vlastně říct. Vzhledem k závažnosti tématu si myslím, že film mohl být zpracován lépe. 60% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

V poměrně krátkém časovém rozmezí mě skřížil cestu již druhý dokument s touto smutnou tématikou, kterou je vyvražďování žraloků... Tento dokument je stejně vymazlenej jako the Cove, který se ale zabývá problémem delfínů. Stejně tak jako u Cove mám po skončení úděsný pocit bezmoci. Kdyby ty nebohý a pro nás všechny, ano čteš dobře pro nás všechny (páč tito predádoři žerou malý rybky, který žerou plankton, kterej žere CO2) důležitý žraloky aspoň lovili kvůli masu. To by sice ty prachychtivý rybáře neospravedlňovalo, ale aspoň bych to trochu pochopil. Ale voni toho žraloka uloví, za živa z něj odřežou ploutve a hodej ho zpět do moře. A ty ploutve prodávaj kurvám šikmovokejm (jo, taky čteš dobře), který si při pocitu, že žerou žraločí ploutev připadají, že patří do vyšší společenské třídy. Tohle je na tom to nejsmutnější a mně to opravdu štve. Jenomže s tím nemůžu nic udělat ani kdybych chtěl. Na závěr přidám pár odstrašujících čísel, během vysílání tohoto dokumentu bylo zavražděno 15000 žraloků, během napsání těchto pár řádků 1666,6... Smutnej mazec :o(. Nikdy sem nebyl sympatizantem hnutí greenpeace, ale někdo to prostě dělat musí a já to nebudu. Navíc se nejedná o nějaký kytičky, kvůli kterejm se nesmí postavit sjezdovka nebo dálnice, ale jedná se o nejstarší tvory naší planety! ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama